čondr Odesláno 14. leden 2022 Odesláno 14. leden 2022 (upraveno) Zdravím všechny na foru. Mám takový problém s motorem 2.0 hdi 110 kW RHE r.v 2011 v autě Peugeot 5008.auto koupeno před 3 měsíci údajně s vadnými vstriky. Po studeném startu auto kulhalo a smrad po nespalene naftě.kontrola vstřiku na přepady. Špatné. Výměna za nové a situace studeneho startu stajna. Napadlo mě jestli nejsou hozené rozvody. Demontáž hadice sání od plastové trubky k chladiči,minimum oleje,skoro řekl bych nic. Následně sundána hadice od té samé plastové trubky tam co se rozbocuje mimo ic a jde na klapky. Hadice plná oleje!!! V rozbočení na plastové trubce není díra! Prosí o info jak jsou nastavené klapky při studem startu? Jestli jde vzduch do motoru Přes Ic nebo mimo. Napadlo mě jestli má při studem startu motor sát vzduch mimo IC tak by motor neměl dostatek vzduchu ( žádný) Předem děkuji za odpověď. Upraveno 14. leden 2022 uživatelem čondr Citovat
Zdeník Odesláno 16. únor 2022 Odesláno 16. únor 2022 pokracuj tym, ze das zmerat kompresie. Ak ma niektory valec výrazne mensiu kompresiu, na studeno to zle spaluje a ukrutne dymi. A samozrejme pod zatazou trha. Citovat
inoxing Odesláno 16. únor 2022 Odesláno 16. únor 2022 Klapky sání se vzájemně musí sledovat-přepínat, nesmí nastat stav, kdy jsou obě klapky uzavřeny, to je chybný stav. Nebo naopak obě otevřené, ale to primárně tolik nevadí. U studeného motoru to jede na okruh mimo IC. Pokud chceš zjistit, jestli auto nejede kvůli tomuto, tak obě větve podtlaku na baňce odpoj a zkontroluj stavy klapek. Podtlakem ovládané klapky jsou většinou s vzájemně obrácenou funkcí- tzn. při totální ztrátě podtlakového řízení zůstane vždy jedna větev uzavřena a jedna větev otevřena, pomocí vratných pružin. Citovat
bestie Odesláno 10. červenec 2025 Odesláno 10. červenec 2025 No motor rhe má tu větev co jde mimo cooler slepou,nevím proč ale za tou klapkou sání to nikam nevede,takže nechápu k čemu to tam je Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.