Foren Odesláno 3. leden 2022 Odesláno 3. leden 2022 Spozoroval som na mojom 407 piskavy zvuk ktory sa prejavuje najma ked je prevodovka pod zatazou.. Robi to od 3. prevodu nahor.. 1ka a 2ka to nerobi.. Od 80km/h na 5ke je ten zvuk(vysoky ton) uz docela neprijemny a zmizne v podstate az vtedy ked ho prehlusi zvuk motora cca od 140km/h. Dalsi problem je, ze ked sa zohreje servo tak pri parkovani brni volant.. Robi to len za prevadzkovej teploty. Cim je teplota nizsia, tym menej (az vobec) to vibruje... Vie niekto co by tieto problemy mohlo sposobovat? Dakujem 2.0hdi 2008 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2022 Odesláno 3. leden 2022 ahoj, na množství oleje v převodovce ses díval ? kapaliny v nádobce serva je dostatek ? Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 3. leden 2022 Odesláno 3. leden 2022 (upraveno) Jako první by měla co nejdříve proběhnout kontrola náplní v převodovce a v servu.... Teda pokud už neproběhla, ale to nepíšeš.... @ozzy56 : já to mastím, zase jsem "těsně druhej".... Upraveno 3. leden 2022 uživatelem Hafity ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2022 Odesláno 3. leden 2022 @Hafity už nepíšu jedním prstem... Hafity ohodnotil 1 Citovat
Foren Odesláno 3. leden 2022 Autor Odesláno 3. leden 2022 V serve olej je. Za studena je hladina medzi ryskami a ked sa zohreje tak je na max. Skusal som aj odvzdusnovat sposobom popisanim tu na fore, ale nepomohlo. V prevodovke som nekontroloval.. Je mozne ze je ho tam malo a preto to piska? Po doliati by to malo prestat, alebo je uz poskodene nieco? Citovat
Hafity Odesláno 3. leden 2022 Odesláno 3. leden 2022 Při postupném ubývání oleje v převodovce bude první "na suchu" pátej kvalt.... Jestli je už něco poškozené ti asi nikdo neřekne.... Ozvi se po kontrole.... S tím servem nevím.... Citovat
Foren Odesláno 3. leden 2022 Autor Odesláno 3. leden 2022 Ok, skontrolujeme olej v prevodovke a dam vediet v akom to bolo stave. Dakujem zatial za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2022 Odesláno 3. leden 2022 hladina v nádobce serva kolísá podle toho , jestli jsou přední kola v rejdu nebo rovně , ale nekolísá podle zahřátí kapaliny , zkusil bych ji vyměnit, pokud nebyla nikdy vyměněná Citovat
Foren Odesláno 7. leden 2022 Autor Odesláno 7. leden 2022 Ahoj, takze prevodovy olej neunika... Zvuk je to velmi podobny citroenu na videu.. V cas od 2:20 jasne pocut taky vysoky ton https://youtu.be/sUqIifGql7A Pozeral som opat aj servo olej a ked sa zohreje tak je mierne zapeneny.. Budem este pokracovat v odvzdusnovani a dufat ze prestane aspon to Citovat
HonzaZ Odesláno 7. leden 2022 Odesláno 7. leden 2022 U prvních 407 byl problém s pěněním a vytékáním servo kapaliny. Pomáhalo dolít kapalinu nad horní rysku a pořádně odvzdušnit. Měl jsem 407 z roku 2004 a s vyšší hladinou servo kapaliny jsem nikdy neměl problém. U novějších 407 se tento problém snad nevyskytoval, ale jak koukám ty máš rok 2008. Citovat
Hafity Odesláno 8. leden 2022 Odesláno 8. leden 2022 V 3. 1. 2022 at 18:22, Foren napsal: Robi to od 3. prevodu nahor.. 1ka a 2ka to nerobi.. Od 80km/h na 5ke je ten zvuk(vysoky ton) uz docela neprijemny a zmizne v podstate az vtedy ked ho prehlusi zvuk motora cca od 140km/h. Zkoušel jsi také závislost toho zvuku na otáčkách motoru? Ten vysoký tón by také mohl být nějakou netěsností na "turbo" větvi.... Citovat
Foren Odesláno 8. leden 2022 Autor Odesláno 8. leden 2022 před 9 hodinami, HonzaZ napsal: U prvních 407 byl problém s pěněním a vytékáním servo kapaliny. Pomáhalo dolít kapalinu nad horní rysku a pořádně odvzdušnit. Měl jsem 407 z roku 2004 a s vyšší hladinou servo kapaliny jsem nikdy neměl problém. U novějších 407 se tento problém snad nevyskytoval, ale jak koukám ty máš rok 2008. Ano mam 2008... Dneska tomu venujem viac casu ako naposledy a snad to pomoze.. Hafity, ano to som skusal. Robi to najma ked je prevodovka zatazena, ale mierne kvilenie je pocut aj ked trebars v 90km/h vyradim a idem na N. Predpokladám ze sa nieco v prevodovke este dotaca, lebo to pocut aj ked drzim spojku. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. leden 2022 Odesláno 8. leden 2022 když olej v servu pění tak bych ho vyměnil , bůhví jak dlouho tam je a ano--pomůže i dolít nad rysku max. když je oleje v převodovce dostatek, tak bude porucha v ní, když to píská při zatížení, ale osobně bych ji neopravoval, protože je to neúměrně drahé a hlavně s nejasným výsledkem, pokud tě ten zvuk převodovky nasírá, vyměnil bych celou převodovku (vrakoviště, bazar), je to levnější... nebo to nech tak jak je--záleží jak dlouho si chceš auto nechat... Citovat
Foren Odesláno 8. leden 2022 Autor Odesláno 8. leden 2022 Budem skusat a ak neprestane penit, tak vymenim.. Ake mnozstvo tam ma ist? Prevodovku zrejme teraz necham tak, ono sa to nejako vyrazne nezhorsuje, len mi to vadi. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. leden 2022 Odesláno 8. leden 2022 obsah oleje v servu je 1--1.2 litru, kup dva litry na dolívání atd. Citovat
Foren Odesláno 8. leden 2022 Autor Odesláno 8. leden 2022 (upraveno) Ok dik Postup odvzdusnenia som opakoval asi 4-5x az kym olej bol uplne bez bubliniek. Do nadrzky som potom dal o 3cm viac nad max a po kratkej jazde hladina o nejaky 1-1.5cm klesla.. Je to normalne? Potom som opat doplnil, ale s autom som uz nesiel tak neviem ci to drzi. Volant zatial nebrnel, uvidime po dlhsej jazde Upraveno 8. leden 2022 uživatelem Foren Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.