Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.9 TD vs 1.8TD

Recommended Posts

Guest Tw!ster
Odesláno

Zdarec. Nevíte někdo, jak velký výkonový je rozdíl mezi motory 1.9TD a 1.8TD? Loni jsem koupil 1.9TD, ale vysypal se mi motor, tak jsem narychlo a lacno sehnal 1.8TD. Ta starší 1.9TD němela problém se vyšponovat na 190km/h (víc jsem nestihl vyzkoušet), kdežto tahle 1.8TD je dejchavičná už na 130km/h kdy je okolo 3300ot/min...

Jak jezdí vám???

Guest dtyrkas
Odesláno

1.8icka jezdi uplne stejne rychle. Mam vyzkouseno 185km/h . Dal jsem se uz bal, je precijenom starsi.

Oficialni zrychleni z 0-100 ma neco kolem 12 sekund.

Odesláno

12 sec.:roll co já bych za to dal...:D

Hlavní výhodou u 1.8TD je, že spadá pod levnější skupinu co se placení povinného ručení týče:super

Odesláno

Pár doázků pro 405-kaře:

Dělal se do P405 r.v. 93-94 jen jeden typ motoru 1,9 turbo diesel?

Jsou u nějaké rozdíly v např. brzdovém systému (bendix bosch)?

Jsou v těchto letech nějaké výrazné \"mouchy\" ?

Dík

S motorem 1,9TD jsem se setkal jen letmo u P205.

Nechtěl jsem zakládat nové téma:)

Odesláno

Ak by Ti dlhsie nikto neodpovedal tak kukni sem:

Mne sa zda, ze bol iba jeden typ tohto motora, jeho predchodca by mal byt 1.8TD, oddie svojho casu povedal, ze sa pre laika daju tieto dva motory spolahlivo rozoznat len podla vyrazeneho cisla na bloku motora.

Odesláno
Původně zaslal: zdek

Pár doázků pro 405-kaře:

Dělal se do P405 r.v. 93-94 jen jeden typ motoru 1,9 turbo diesel?

Jsou u nějaké rozdíly v např. brzdovém systému (bendix bosch)?

Jsou v těchto letech nějaké výrazné \"mouchy\" ?

Dík

S motorem 1,9TD jsem se setkal jen letmo u P205.

Nechtěl jsem zakládat nové téma:)

S 1,9TD ses u originální 205 setkat nemohl, anžto se tam nikdy nedával. Takže to max. mohla být 1,8TD A8A 58kW bez intrcooleru, nebo nějaká lidová tvořivost, to za prvé.

Co se 405 týče, měl by v ní být DHY nebo D8A, což je jedno a to samé, liší se jen nějakou emisní normou. Verze s katem má psaných 66kW, verze bez katu 67,5 nebo 68kW, v praxi je to úplně fuk a mnohem víc záleží na nastavení a kondici samotného motoru.

Co se brzd týče, TD má pouze Girlingy - vpředu chlazené, vzadu bubny a zátěžák, a to jak ve verzi sedan, tak kombi a jak s ABS, tak i bez něj. Pouze 1,9D verze měla vpředu jednoduché kotouče a sedan vzadu prasátka s integrovaným omezovačem (oboje Bendix), kombi má vždy vzagu Girling a zátěžák.

Mouchy jsou tu popsané hodněkrát - zadní nápravy, poloosy, praskající hlavy... totéž co u obdobných modelů. Je třeba si také uvědomit, že už jde o notně stará auta, navíc sem dovezená především v \"divokých\" letech, kdy se dovezlo a prodalo cokoliv, a spousta jich jezdila bez údržby - takže natrefit na dobrý kousek není sranda, či bývá za cenu, kdy už je lepší koupit o chlup dražší ale o dost novější auto...

Odesláno

Je opravdu možné, že to byla 1,8TD. Byl to rok 92 a bylo to první Auto.:roll

Mouchy jako poloosy, nápravy jsou standartní bolístky. S prasklou hlavou jsem se naštěstí ještě nepotkal (doufám, že ani nepotkám).

Bohužel se musím takto hloupě ptát (viz. brzdy), protože P405 jsem ve svém tažení ve značce Peugeut nějak přeskočíl.:mad:

Možná právě proto o něm teď přemýšlím.:)

Odesláno

Mně to nepřijde hloupě, proč?

Akorát, pokud dnes máš 406, mi přijde poněkud zvláštní se vracet ke 405, klidně bych jí nechal \"přeskočenou\". Přeci jen je to auto z r. 87, a poslední vyjelo z fabriky v r.96, tedy bude min. 10let staré... a ty poslední ročníky jsou dost neúměrně drahé. Pravda, zvláště kombík nabízí obrovskou užitnou hodnotu, ale ty roky se na tom prostě nezapřou. Asi už bych do toho nešel, pokud není vyloženě nouze (i když pravda, pokud je velká nouze, i Trabant je nakonec dobrý, ale toho už bych se dožil jen velmi nerad :) ). Možná bych spíš zauvažoval, jestli by nestačila třeba kombíková 306 - je sice znatelně menší, ale tintítko to taky není.

Odesláno

Bohužel P406 jsem byl nucen prodat :grr (dostal jsem služební vůz).

Ta 405 je pro bratra a teď se jedna naskytla (pomáhám s financováním proto se starám).

P306break jsem měl v 1,9D až na líný motor( a absenci klimi) neměla chybu a doma (táta) je ještě jedna 306 v 1,6 (na tu si počkám já jako na druhé auto:)).

P306 je ideální, ale na nic jsem zatím nenarazil.

Potřebuji něco v 100% stavu.

Odesláno

No, 306 jsou obecně dost drahé, to je fakt, a je jich dost dojetých...

Jinak služebák je taky výhoda, ne? Se o to nemusíš tak bát, a staré to určitě taky není.

Odesláno

Vím o 306 1,9TD za 80 000 a je po majiteli Peugeot servisu, resp. jeho manželce. Koupil ji před 3 lety pro ni za 130 000 a opravil ji (materiál stál dohromady 25 000,-. Cenu celé opravy neví. Dělal to ve svým servisu. :D)

Manželka s ním najela za 4 roky asi 1000 km. Vůbec nechtěla jezdit. Tak se rozhodl, že ji prodá. Jezdí super, je na elektronech s novýma pneumatikama a sportovním předním nárazníkem. Bohužel je 3-dveřová.:myslim

Odesláno

Služebák je bezva je to funglofka a kdyby Peugeot neměl nyní \"new design\" tak bych zůstal u značky ( poněvač jsem měl při výběru téměř volnou ruku).

Ale škrábanec na laku mně bolí stejně jako u vlastního.:grr

Teď jsem objevil P306 1,8 16V r.v. 97 bez klimi jinak všechno cena cca 100tis. Prý lehce bouraná na předek a opravená. No uvidíme je to už na hraně finančních možností. :roll

Odesláno
Původně zaslal: Autoškolič Dodo

Vím o 306 1,9TD za 80 000 a je po majiteli Peugeot servisu, resp. jeho manželce. Koupil ji před 3 lety pro ni za 130 000 a opravil ji (materiál stál dohromady 25 000,-. Cenu celé opravy neví. Dělal to ve svým servisu. :D)

Manželka s ním najela za 4 roky asi 1000 km. Vůbec nechtěla jezdit. Tak se rozhodl, že ji prodá. Jezdí super, je na elektronech s novýma pneumatikama a sportovním předním nárazníkem. Bohužel je 3-dveřová.:myslim

To by bylo super, ale bohužel to musí být 4 (5) dvéřové (dítě ve voze).

Ach jo, měl bych po starostech.

Odesláno

To mně připadá docela dost na 10 let starý auto a ještě bořený:myslim

Mimochodem jak jsi psal, že zvažuješ koupi 405. Tak tu bych klidně jak už píše Oddie vynechal, kor potom, co jsi už jezdil v 406tce. Ty poslední modely 94-96 se pohybuj jsou li zachovalý jenom o nějakejch 20-30 tisíc níže, než 406. A je to přecejenom starej (i když nadčasovej) design.

Ale rozhodně 405 nerozmlouvám - sám jí mám a mám jí rád (super kočár), ale kdybych rok a půl počkal, tak teď mám 406tou...:myslim

Odesláno

Mlě jsem P405 s motorem 1.8TD z 1988. Motor byl špičkovej, turbo táhlo jak vzteklý. Na dálnici nebyl problém 190km/h. To autíčko šlapalo jak hodinky. Bylo svižný jak sviň, na zrychlení, kam se teď hrabu se 406 2.1TD. Dobrej motor 1.8 TD s turbem je fakt srdeční záležitost!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...