Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja neviem lebo moja 309 nema el.okna:( , ale mohlo by to byt takto.

Aj ked prepinac nieje podsvieteny mozno ze konektor je k tomu pripraveny...

...potom uz nieje problem napajat LEDky

Treba to rozobrat a pomerat.;)

BTW: To oznacenie LED co opisal HICS je najspolahlivejsie , ale bohuzial aj tu su vynimky - konkretne niektore vysokosvietive LED to maju prave naopak:o ... ... ale preco?...:o

Odesláno

Voštíku,ty tam nemáš žárovky?Ten obrázek od Hicse je velmi konkrétní,tak nevím v čem máš problém...A jestli ten čudl má bílý podklad,tak by měl být připravenej na podsvícení.Teď jde o to zda je tam přivedený napájení pro járovku... R.

Odesláno

Tak takhle ten přepínač zapojený není. A vůbec, tam není jen jeden přepínač. Je jich tam víc, když to dokáže přehazovat polaritu u motůrku... Na to jsou potřeba min. 4 dráty.

Odesláno

To Oddie: Mas pravdu, ja som ten spinac este ani nevidel, len som toto zapojenie predpokladal. Na zmenu polarity naozaj treba 4 vodice - ale potom naco je piaty:o Myslim si vsak,ze by to stejne malo ist do nejakej riadiacej jednotky(ktora zisti podla zatazenia ked je okno na doraz, a niektore okna toho vedia este viac). A potom uz stacia aj tri vodice, lebo RJ nepotrebuje menit polaritu len impulz....

Ja sa len domnievam ze je to tak... takze sa mozem lahko mylit...:)

Odesláno

konkretne u 205 je to bez RJ - dokud tlacis na spinac, tak motorek chce taky jet.... zadny automaticky vypinani tam neni :(

A ten 5. dratek by me taky zajimal :) Jelikoz jsem elektricka lamam, tak bych chtel nekoho poprosit, jestli by to nepromeril..... Stav pri zhasnutych X rozsvicenych svetlech. Kdyz jsem koukal do toho spinace, tak prostredni kontakt byl asi volnej nebo to bylo pekne schovany a nebylo to spojeni videt..... Mozna je to nachystany na tu zarovku, ale nevim do ceho bych ji pichnul, aby to bylo origos...

Samo, ze ji tam muzu nejak pripajet :D

Odesláno

Jo, u 205 jsou to jen spínače, žádná jednotka, jak píše Voštík.

Na co je tam 5 drátů, fakt nevím. Ale, mám ten svazek pro el. okna vyndanej z auta, i se spínačema, chci to namontovat do nové 205-ky, ale do srazu to nebude. Tak si to, Voštíku, přijeď okouknout a oměřit :)

Odesláno

Tak ještě k LEDkám:na tom sínači je prostřední vývod +12V pro žárovku a vpravo od něj je -12V,při pohledu z otevřeného boku.Včera jsem se s tím s... celý večer a výsledkem byly z 8ks LED 3ks fuč...:D:D:D,a dvě boudičky připravené na montáž.A funguje to tak,že svítí při otevřených dveřích a nebo zapnutém zapalování (405SRI).Použil jsem dvě žluté LED a 470R odpor mezi nima.Hicsi jak se Ti podařilo naletovat je do té boudy \"naostro\"? Do elektroniky dělám snad dvacet let,ale tohle mi nějak nešlo...:mad:

Odesláno

No kruci, všichni si podsvěcují tlačítka, tož já si je teda taky podsvítím! Jo, to funguje správně, těch +12V (i pro motory) je tam jen při zapnutém zapalování nebo otevřených dveřích - takže to bude svítit i ve dne, ale to je fuk...

Co bylo za problém s pájením?

Odesláno

No já nevím...:D:D:D Prostě to šlo. Jsou naletovaný na ty kovový plošky o který se opíral \"domeček\" se žárovkou. Chce to trošku delší smyčku na trafopájce, pinzetu a jedny ruce navíc, páč je tělo spínače lehké a furt někam utíká hajzlík. Asi sem se sem měl mrknout dřív a ušetřil bych vám fůru dohadů. Zapojení konektoru bude stejný a? je spínač podsvětlen, či nikoliv. Logicky se jedná o piny o který se opírají kontakty žárovky v domečku a zbejvá vyřešit už jen polaritu. Jaxem tu někde psal, bacha na to, páč mám na šíbru na těhlech pinech polaritu obráceně. Ledky se nezničej, ale nebudou svítit a člověk pak hledá chybu zbytečně někde jinde. A sorry za mistake. Tuším, že Voštík tu někde pral o těch original neprosvětlených spínačích. Jsou fakt konstrukčně trochu jiný, mají menší tělo a šipky jsou jen natištěné. Do nich to takhle udělat nepůjde, páč tam ty ledky není kam nacpat.

Odesláno

Protože ti ukážu, že to jde :D:D:D To Krmy: Já jedu taky už v pátek a setrvám do soboty, možná do nedělě, taxe tuty uvidíme. Doufám, že do tý doby opravím to okno. To by byla ostudááááá:mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...