Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: mk405

jj, epro do auta se prodává převážně v páru, jinak pokud si jěště připlatíš tak bys koupil i basovější ovály

http://www.ryves.cz/reproduktory/6x9/helix-blue-69.php

mk405 :mozna bych sel i do tech ovalu. Jestli to bude opravdu hrat vice basoveji, tech 600 Kc uz me nevytrhne.

Vzadu na desce, u zadniho skla, je rovina, do ktere by sly namontovat repro siroka 160mm a pak uz jsou nejake schodky a ty by asi pri montazi a pri samotnem poslechu nedelali dobrotu a tak se ptam, nevis jak jsou ty helix blue 69 siroke v mm? V pripade, ze budou sirsi, existuji i mensi ovaly? A jake?

Diky.

Odesláno

vyssi impedance repro neni problem, resp. nespali ti radio. naopak to je horsi, pretizis radio a ....

max. vykon se udava obvykle pro 4ohmy, pro 8ohmu bude zhruba polovicni, protoze radio nebude schopne jej tolik vybudit (polovicni proud)

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Moje Sony co sem měl v autě podporovalo jak 4ohm tak 8ohm repra, bylo to napsaný v manuálu (jsou tam všelijaký hodnoty).

Je to tak, jak píše Vvitty - rádio není počítač, aby \"podporovalo\" nebo \"nepodporovalo\" 4 či 8 ohmů. Jsou i repra např. 6 ohmů, ty ti budou hrát taky, můžeš si tam dát i repra 32 ohmů, budou hrát taky, jen už dost potichu :D Výrobce chtěl zřejmě v návodu vyjádřit, že výkon koncového zesilovače rádia je takový, že i v případě repro 8 ohmů bude rádio pro spotřebitelské ucho dostatečně slyšitelné. Jediný důležitý parametr jsou ty 4 ohmy - v případě menší hodnoty \"vohulíš koncáky\", jak říkají hifisti. Jednou jsem měl rozdělaný magne?ák a zkoušel jsem si to osaháváním těch koncáků - mágo bylo na 8 ohmů, já připojil 4 ohm repro. Při tichém hraní OK, a jak jsem Volume dával nahoru, tak to do prstů víc a víc pálilo, tak jsem toho včas nechal ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...