Denis123 Odesláno 14. květen 2021 Odesláno 14. květen 2021 Zdravím chcem sa opyťat prosim o radu 406 3.0 140kw nechce mi natočiť len toči vymenil som aj zapalovaciu cievku aj sviečky a stale len točí ma niekto radu ako prekostrit tu cievku aby som zistil ci ide iskra ? Citovat
PaKr Odesláno 14. květen 2021 Odesláno 14. květen 2021 Vysroubuješ svíčky, dáš je do lišty a budeš to držet kousek od motoru (max centimetr ) a někdo druhý musí startovat. A co benzínové čerpadlo? Víš určitě, že benzín jde? Citovat
skorpion Odesláno 15. květen 2021 Odesláno 15. květen 2021 Tohle je na věštění z věštecký koule. Dej víc informací. Svítí nějaká kontrolka? Co píše diagnostika? Prošel jsi všechny pojistky a jsou ok? Tohle je základ. Řešil jsem teď něco podobnýho. Chybou byla přepálená pojistka, kterou pálilo vadné čidlo na převodovce. Kvůli tomu to nestartovalo. Citovat
Denis123 Odesláno 15. květen 2021 Autor Odesláno 15. květen 2021 (upraveno) Poistky su ok, diagnostika delphina nejde pripojiť, čerpadlo tlači až po rampu pekne iskra nejde ked som vybral cievku, dal som ak nove sviečky aj novú cievku stále nič neviem už Svieti kontrolka motora ale nieje tak lambda takže to preto inak nič také Objednal som snimac vacky aj kluky uvdime este toto skusim Upraveno 15. květen 2021 uživatelem pavelu96 nepiš další příspěvky - použij "Upravit" Citovat
Hafity Odesláno 15. květen 2021 Odesláno 15. květen 2021 Tak to je jedna věc, jak píše @skorpion.... Druhá věc je, že motor musí být v pořádku po mechanické stránce (kontrola rozvodů, tlaků a potažmo ventilových vůlí) a teprve po této kontrole má přijít na řadu elektrika/elektronika.... Citovat
Denis123 Odesláno 15. květen 2021 Autor Odesláno 15. květen 2021 Ono to auto aj cerpadlo ide az na priamo ked dam same nespušta ani čerpadlo a tiež ani iskru protoze som dal cerpadlo na priamo aj tak nešlo Citovat
Denis123 Odesláno 16. květen 2021 Autor Odesláno 16. květen 2021 No preto este skusim tie snimače ak to nepojde potom fakt asi len rj Citovat
Hafity Odesláno 16. květen 2021 Odesláno 16. květen 2021 Jelen jsem z toho popisu.... Zřejmě je to souvětí, nerozlišené čárkami.... před 23 hodinami, Denis123 napsal: Ono to auto aj cerpadlo ide az na priamo ked dam same nespušta ani čerpadlo a tiež ani iskru protoze som dal cerpadlo na priamo aj tak nešlo Citovat
Denis123 Odesláno 16. květen 2021 Autor Odesláno 16. květen 2021 Že čerpadlo netahá a nehadze ani iskru.. na priamo čerpadlo ide Citovat
Hafity Odesláno 16. květen 2021 Odesláno 16. květen 2021 A po zapnutí klíčku čerpadlo zavrčí? Citovat
Hafity Odesláno 16. květen 2021 Odesláno 16. květen 2021 Po zapnutí klíčku do první polohy musí čerpadlo krátce zavrčet = natlakovat systém.... Potom se rozběhne až po impulzech od čidla. na klice.... Napřed hledej chybu, proč se nerozeběhne čerpadlo po zapnutí klíčku do první polohy (rozsvícení kontrolek).... Citovat
Denis123 Odesláno 16. květen 2021 Autor Odesláno 16. květen 2021 No len kde takú chybu hladať poistky su v pohode. Citovat
Hafity Odesláno 16. květen 2021 Odesláno 16. květen 2021 Dej VIN, třeba se toho někdo ze zdejších ujme.... Obyčejně to čerpadlo sepne nějaké dvojité relé, nebo BSI.... Citovat
Denis123 Odesláno 16. květen 2021 Autor Odesláno 16. květen 2021 VF38CXFZE80667928 .. najzaujimavejsie je ze na aute som uplne normalne isiel a zrazu mi ho len za jazdy vyplo a od vtedy toto. Citovat
Hafity Odesláno 16. květen 2021 Odesláno 16. květen 2021 před 22 minutami, Denis123 napsal: zrazu mi ho len za jazdy vyplo A vyplo to hned, jako když to chcípneš klíčkem, nebo pozvolna, jako když dochází benzín? Nebyl u toho nějaký mechanický zvuk? Citovat
Denis123 Odesláno 16. květen 2021 Autor Odesláno 16. květen 2021 Žiadny zvuk a vyplo ako klúčom keby si vypol žiadne trhanie ani nič také hned som skusal startovať a už bez šance Citovat
skorpion Odesláno 17. květen 2021 Odesláno 17. květen 2021 Je to jen můj odhad, ale podle mě budeš mít někde přerušený kabel ve svazku. Jak tu píše @Hafity čerpadlo musí po zapnutí zapalování zavrčet, natlakovat. Nejprve proměř, zda ti jde proud k čerpadlu. Pravděpodobně nic nenaměříš. Potom jdi na druhou stranu toho svazku a proměř, zda tam máš proud. Pokud naměříš, je chyba ve svazku, pokud ne, musíš jít po kabeláži dál. Ideálně by to chtělo si sehnat elektrické schéma podle VIN na tvoje auto. Mimochodem mně to taky nespustilo čerpadlo a byla přepálená pojistka, protože bylo vyzkratované čidlo rychlosti. Dávám jen jako příklad moje schéma, ale já to mám jinak, mám semimux a novější 152kW motor. Takto jsem si barevně označil okruh, který mě zajímal a postupně to prošel. Ty budeš mít tu elektriku jinou. Pravděpodobně ti ale nenastartuje, protože jednotka nemá signál od čerpadla. Proto nepůjde ani jiskra. Hafity ohodnotil 1 Citovat
čakom Odesláno 17. květen 2021 Odesláno 17. květen 2021 pokud nejde čerpadlo a jiskra na svíčkách tak bych jako první zkusil zda není špatný dvojitý relé které je umístěno vedle řídící jednotky. Hafity a skorpion ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.