Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, po nastartování motoru mě za 10 sekund přestane foukat ventilátor v kabině, po hledání zde na fóru jsem zjistil že jsou v kabině 2 nějaké odpory, můžu vás poprosit kdo umí se serviceboxem nějaké objednací kódy? Jedná se o automatickou klimu 307 před fl. 1.6 16v

Vin. VF33hnfub83031396

Děkuji Tomáš

Odesláno

Automatická klíma práveže tie odpory nemá, regulácia je elektronická a je súčasťou ventilátora. Ak pohľadáš trocha viac, určite niekde bude aj popis ako to niektorí opravili výmenou výkonového tranzistora, a asi sa už dá zohnať na nete aj celá elektronika aj s chladičom do toho ventilátora. Inak jedine výmena celého ventilátora, ale pozor, do manuálnej klímy ide obyčajný ventilátor bez toho regulátora, tam sa práve využívajú tie odpory mimo ventilátor, tak aby si nezohnal práve taký čo nepotrebuješ.

Odesláno

Děkuji za pomoc 

Dle kódu jsem něco našel, předpokládám že ten modul jde vyměnit po demontáži ventilátoru samostatně. Jinak kdyby nebyla chyba v tom odporu tak kde by mohl být ještě zakopaný pes? V konektoru? Zajímavé je že chvilku po startu jdou všechny rychlosti a potom to náhle umře.... Myslel jsem že když je špatný odpor tak buď jde jen na nejvyšší stupeň nebo vůbec.....

Odesláno

Ten modul je elektronický regulátor, nie odpor, odpory používa iba obyčajná manuálna klíma tam pre zmenu zase nie je ten modul vo ventilátore. A áno, môže to byť nejaký studený spoj, ktorý nemusí byť nutne priamo na tom module ale aj na konektore a podobne. To od počítača nikto nezistí.

Odesláno

Tak zda se ze opraveno, demontovan celý ventilátor vyfoukan vzduchem, obrousil jsem zoxidované kontakty ( + byl lehce opálen) a vše funguje jak má. Děkuji za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...