Kloub Odesláno 3. leden 2021 Odesláno 3. leden 2021 Dobrý den, po nastartování motoru mě za 10 sekund přestane foukat ventilátor v kabině, po hledání zde na fóru jsem zjistil že jsou v kabině 2 nějaké odpory, můžu vás poprosit kdo umí se serviceboxem nějaké objednací kódy? Jedná se o automatickou klimu 307 před fl. 1.6 16v Vin. VF33hnfub83031396 Děkuji Tomáš Citovat
307rg Odesláno 3. leden 2021 Odesláno 3. leden 2021 Automatická klíma práveže tie odpory nemá, regulácia je elektronická a je súčasťou ventilátora. Ak pohľadáš trocha viac, určite niekde bude aj popis ako to niektorí opravili výmenou výkonového tranzistora, a asi sa už dá zohnať na nete aj celá elektronika aj s chladičom do toho ventilátora. Inak jedine výmena celého ventilátora, ale pozor, do manuálnej klímy ide obyčajný ventilátor bez toho regulátora, tam sa práve využívajú tie odpory mimo ventilátor, tak aby si nezohnal práve taký čo nepotrebuješ. Citovat
jarokare Odesláno 4. leden 2021 Odesláno 4. leden 2021 Potřebuješ tenhle modul , ale nejdřív si zjisti , jestli to tím je doopravdy , abys ho neměnil zbytečně ... Péťa, Vena garážmistr a 307rg ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 4. leden 2021 Odesláno 4. leden 2021 A kdyby náhodou, tak zde se vyplatí 500,-- za členství Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Kloub Odesláno 4. leden 2021 Autor Odesláno 4. leden 2021 Děkuji za pomoc Dle kódu jsem něco našel, předpokládám že ten modul jde vyměnit po demontáži ventilátoru samostatně. Jinak kdyby nebyla chyba v tom odporu tak kde by mohl být ještě zakopaný pes? V konektoru? Zajímavé je že chvilku po startu jdou všechny rychlosti a potom to náhle umře.... Myslel jsem že když je špatný odpor tak buď jde jen na nejvyšší stupeň nebo vůbec..... Citovat
307rg Odesláno 4. leden 2021 Odesláno 4. leden 2021 Ten modul je elektronický regulátor, nie odpor, odpory používa iba obyčajná manuálna klíma tam pre zmenu zase nie je ten modul vo ventilátore. A áno, môže to byť nejaký studený spoj, ktorý nemusí byť nutne priamo na tom module ale aj na konektore a podobne. To od počítača nikto nezistí. Citovat
Kloub Odesláno 5. leden 2021 Autor Odesláno 5. leden 2021 Tak zda se ze opraveno, demontovan celý ventilátor vyfoukan vzduchem, obrousil jsem zoxidované kontakty ( + byl lehce opálen) a vše funguje jak má. Děkuji za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.