Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nemáte někdo zkušenosti s touhle motorkou Jawa DANDY 125.Chtěl bych si koupit ojetou na ježdění do práce.ceny sou už kolem 30ti.Prý jezdí kolem 3 litrů.Nebo jestli máte jinej typ na nákej stroj.Nechci silnější bych to pak honil a.....Scotera nechci ten nemá řazení a pak v létě aby se na tom dalo kdyžtak někam vyjet.

Odesláno

prave,pokud by nezalezelo na objemu tak bych si poridil mz-tu 150!!jizdi za malo,pekny klidny svezeni a kdyz vemez za plyn docela to je i cejtit!!a poridis ji za o vic jak polovinu min a vybornym stavu!!

[upravil dne 29/3/06 oni]

Odesláno

s tou spotřebou bych to tak růžově neviděl ( můj názor - pokud je to dvoutakt ). za 3 litrijány mi jezdí Simson.

Na druhou stranu kamarád má Suzuki Marauder 125, čtyřtakt, projížděl jsem to, žere to 3 litry, vypadá to jako motorka, ale osobně se mi s tím blbě zatáčelo.

Já chtěl taky motorku na ježdění do práce - 50ku.Jawu Mosquito - ta stála kolem 17k, není špatná, jezdí i kolem 90km/h, Dandy byly dražší, nakonec zvítězil Simson za 9k a jsem spokojenej. Sice 30km do práce je zprvu otrava, ale dá se na to zvyknout a teď jsem rád, že ho mám.

btw. co je pravdy na tom, že když: mám řidičák na 50ku dělanej samostatně, potom jsem dělal auto a teď mi povídal známej, že když si nechám vystavit novej, tak tam budu mít motorku do 125ccm....?

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

btw. co je pravdy na tom, že když: mám řidičák na 50ku dělanej samostatně, potom jsem dělal auto a teď mi povídal známej, že když si nechám vystavit novej, tak tam budu mít motorku do 125ccm....?

To se mi nějak nezdá to je nějaká blbost:myslim:myslim

Odesláno
Původně zaslal: oni

prave,pokud by nezalezelo na objemu tak bych si poridil mz-tu 150!!jizdi za malo,pekny klidny svezeni a kdyz vemez za plyn docela to je i cejtit!!a poridis ji za o vic jak polovinu min a vybornym stavu!!

odkdy jezdí MZ 150 za málo....? 150 napoak žere víc než MZ 250, protože na rozdíl od té 250 je slabá a když ti foukne vítr, tak nejede. a když ji seřídíš aby jela ( pohraješ si se šoupětem ), tak ti bude žrát klidně i 6 litrů. Je fakt, že za 15 - 20 k ji seženeš hodně slušnou a i opravy nejsou nijak složitý

Odesláno

Původně zaslal: oni

odkdy jezdí MZ 150 za málo....? 150 napoak žere víc než MZ 250, protože na rozdíl od té 250 je slabá a když ti foukne vítr, tak nejede. a když ji seřídíš aby jela ( pohraješ si se šoupětem ), tak ti bude žrát klidně i 6 litrů. Je fakt, že za 15 - 20 k ji seženeš hodně slušnou a i opravy nejsou nijak složitý

no ono spis zalezi na tom jak jezdis,ale mas pravdu ze za 3 litry to nebude!!jinak s tou 250 muzu souhlasit ze ma mensi spotrebu!!!jinak pokud jde o svezeni,tak jeste nez mz 250 je jawa350 posledni kejvacka!!ale jawa je jawa a ta kdyz se zacne srat tak se sere porad!!ale jinak krasny svezeni za malou spotrebu!!

Odesláno

Dost o tom pochybuju... dělal jsem B (takže malá motorka automaticky) a když jsem si loni měnil doklady, tak mi napsali A1 - 150. Měl jsem radost, že nejnižší kubatura je teď 150, ale byl jsem vyveden z omylu, že je to kód pro motorky do 50 ccm

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Hadra: na tom řidičáku ti označí A1 a připíšou poznámku Sk. A1 do 50 ccm.

Opsal jsem to přesně z mého řidičáku.

no...tak mám po radosti. Do autoškoly mně nikdo nedostane...

Odesláno

ta Dandyna je 4 takt má psanou spotřebu kolem 3 litrů lidi na webu píšou i kolem 2,7.To MZ-ty nedosáhnou.jsem jen limitovanej max. výkonem do 25 kw.Já mam ted doma bábu to je fakt jen do města.nikam dál.hlavně ta dandyna je česká.Mz-ty sou pod le mě dost žravý.Já to mam do práce autem tak o 1/3 levnější jak busem.Tak bych radši nákou motorku co moc nežere a nebude drahá na provoz.

ktěm skupinám jsou:

AM mopedy do rychlosti 45km/h

A1 do 11kw

A do 25kw (tu mam ted já)

A nad 25kw

Za mě to bylo ještě omezený kubaturou(A1 125) ale ted už to prej zase nák změnily tak nevim

Odesláno

babeta je nanic - kór když se musíš potit v helmě. Kámoš předloni koupil skůtra Peugeot - 50ku a lítá na ní jako drak ( 65-70km ) s nulovou spotřebou a nulovou údržbou, s elektrickým startérem atd.... dal za něj 38k, je to 99r.v. O skůtru jsem taky přemýšlel....

hm..11kw - co to je ...manet? nebo nějaká zetka....tak to je pasé.

Odesláno

Četli jste teď ve Světě motorů, že budou vyrábět repliku Jawa - Pionýr - tu původní červenou? Motor čtyřtakt, dvousedlo, cena kolem 22 t.

(Anebo to už bylo aprílové číslo?)

[upravil dne 29.3.06 P607Olda]

Odesláno

Četli jste teď ve Světě motorů, že budou vyrábět repliku Jawa - Pionýr - tu původní červenou? Motor čtyřtakt, dvousedlo, cena kolem 22 t.

Když to vezmeš kolem a kolem, tak on ten pionýr byla stejně nejlepší padesátka. v průměru mají dnes nějakých 30 let a stále jezdí a když někomu leží 15 let ve stodole, tak prostě přijdeš, sešteluješ předstih, odtrh, vyčistíš karburátor, nafoukáš a jezdíš. Tohle žádnej simson bez větších oprav nevydrží.

Např. já na pionýru pochopil základy funkce motoru, dokázal jsem rozpůlit a znova složit motor za 2 hodiny, seřizoval předstih šroubovákem vraženým do válce během pravidelných vyjížděk, věčně dostával pokuty za světla...byla to škola...dobrá škola

Odesláno

Jo, jo, jezdil jsem na něm usilovně čtyři roky (dvousedadlo). Taky jsem si užil.

Asi právě na to vsázejí - replika přesně připomíná ten červený. Jsou tam i zlaté kočárové linky.

Odesláno

Když to vezmeš kolem a kolem, tak on ten pionýr byla stejně nejlepší padesátka. v průměru mají dnes nějakých 30 let a stále jezdí a když někomu leží 15 let ve stodole, tak prostě přijdeš, sešteluješ předstih, odtrh, vyčistíš karburátor, nafoukáš a jezdíš. Tohle žádnej simson bez větších oprav nevydrží.

Např. já na pionýru pochopil základy funkce motoru, dokázal jsem rozpůlit a znova složit motor za 2 hodiny, seřizoval předstih šroubovákem vraženým do válce během pravidelných vyjížděk, věčně dostával pokuty za světla...byla to škola...dobrá škola

svata pravda!!!

Odesláno

Dandyna 125 je urcite dobra volba, motor je čtyřtakt a je to v podstatě převzatej legendární a nezničitelnej motor HONDA.

Kamarad ji mel a na to jak jí huntoval držela neskutečně, nejezdí špatně, ale je to prostě 125dváca.....Jinak provozní náklady jsou opravdu minimální, žere tak kolem 4ltrů a oproti 2 taktu nemusíš kupovat drahej olej do benzínu (jednou za čas ho vyměníš v motoru....) Vzhledově taky super a náhradní díly za rozumný ceny. navíc motor má pěknej zvouček. Jedinou nevýhodu vidim v tom že pro větší postavy je prostě moc malá....jinak bych neváhal.

Odesláno

Jo a jěšte z jinejch japonckejch značek bych bral pouze 4 takty- 2 takt tě sežere zaživa a má neuvěřitelně drahou údržbu(Pravidelné GO motoru a jiné radosti......)

Odesláno

Ovšem shodou náhod jsem včera byl s kamarádem pro \"šestku\" Intrudera. nádhernej stroj....vezli jsme to z Olmika do Prostějova ( btw - projel jsem se fávem a opět jsem se ujistil o tom, jakej je to **** ) , pak jsem chvíli jezdilna Intruderu po Pv, musím říct, že parádní mašina. Co je blbý, tak ten chopper je svinsky neohrabanej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...