Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Už jsem zkoušel asi všechno až po výměnu novýho přístrojovky, ale tachometr mi pořád ukazuje polovinu co podle Vás je špatně?

Děkuji za radu vím že to zde už bylo ale zkusil jsem podle návodu všechno? Jediné co jsem nezkusil tak se kouknout jestli není něco špatného na ( Zabudováný systém fázového rozhraní) ale nemohu tuto skříňku nalézt děkuji za rady... Motor 2.0 HDi 80kW

Odesláno
Původně zaslal: Igison

Už jsem zkoušel asi všechno až po výměnu novýho přístrojovky, ale tachometr mi pořád ukazuje polovinu co podle Vás je špatně?

Děkuji za radu vím že to zde už bylo ale zkusil jsem podle návodu všechno? Jediné co jsem nezkusil tak se kouknout jestli není něco špatného na ( Zabudováný systém fázového rozhraní) ale nemohu tuto skříňku nalézt děkuji za rady... Motor 2.0 HDi 80kW

Ono kilometry jsou jeste ulozeny v BSI,zajdi si nekam kde staci km a za 1500Kc Ti to upravi k Tvy spokojenosti.

Odesláno
Původně zaslal: petros1331

Zkoušel jsi bílou krabičku někde u spolujezdce????? je to prý příčina závady na tachometru. je třeba přepájet kontakty.

No jo ale já mám starej model a ta bílá krabička je jenom u novýho mě bylo řečeno ???

[upravil dne 4/4/06 Igison]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

no nevim, pokud mas motor HDi tak uz se jedna o novy model a system fazoveho rozhrani je prave centralni ridici jednotka BSI a v ty fakt nic nezjistis, leda pripojit na diagnostiku a pak nastavovat

A tobe jde o stav pocitadla km a nebo ti spatne ukazuje rychlost rychlomer ?

Odesláno

vše jde jenom rychloměr a počítadlo ukazuje polovinu toho co jedu nebo jsem najel, mám poslední starej model ale předek novej a motor je místo 1.9td tam danej 2.0HDi 110 koníku.

Odesláno

no tak pak je treba hledat ve schematech pro stary model, je moznost ze bude spatny cidlo rychlosti ( na prevodovce nekde ze zadni strany ) popr. jeste by tam nekde pod palubkou mela byt krabicka s nazvem \"vehicle speed interface module\" (jeji presny umisteni ale neznam)

Odesláno
Původně zaslal: pigi.jakub

jj mě to dělalo čidlo rychlosti buď to ukazovalo málo nebo vůbec nic na tachometru.čidlo lze opravit...

No já s tím už taky bojuju delší dobu. Mám starý model a tu bílou krabičku vehicle speed module jsem nenašel, myslím, že tam není. Na to jsem vytáhl čidlo rychlosti z převodovky a to je jeden slisovaný umělohmotný celek - jak jsi to opravoval? Tos to rozřezal? A co je uvnitř?

Odesláno
Původně zaslal: Honzin

Původně zaslal: pigi.jakub

jj mě to dělalo čidlo rychlosti buď to ukazovalo málo nebo vůbec nic na tachometru.čidlo lze opravit...

No já s tím už taky bojuju delší dobu. Mám starý model a tu bílou krabičku vehicle speed module jsem nenašel, myslím, že tam není. Na to jsem vytáhl čidlo rychlosti z převodovky a to je jeden slisovaný umělohmotný celek - jak jsi to opravoval? Tos to rozřezal? A co je uvnitř?

Já jsem tam měl takové tři nýtky které sem jsem odvrtal a otevřel funguje to naprincipu nějakého pernamentního magnetu který je kulatý a u něj je snímač který se moc oddálil a potom neukazoval tak jem jej prostě přihnul a zafixoval.A funguje

Odesláno

Hmm, to je pěkný. Bavíme se oba o tom čidle co je jedním šroubkem přichycené zezadu zespodu převodovky? Jaký máš rok výroby? Já to mám asi dost jiné, celé je to kompaktní umělohmotné pouzdro, asi se slisovaným víčkem. Žádné nýty.

Odesláno

Hmm, to je pěkný. Bavíme se oba o tom čidle co je jedním šroubkem přichycené zezadu zespodu převodovky? Jaký máš rok výroby? Já to mám asi dost jiné, celé je to kompaktní umělohmotné pouzdro, asi se slisovaným víčkem. Žádné nýty.

Jo jo bavíme se o té smé věci.Já mám naftu r.v 97.Ale měl jsem v ruce tři čidla s nýty.Mám někde ještě jedno čidlo doma podívu se poněm možná bych ho mohl postrádat.Ty čidla se liší akorád tím kolečkem převodovým to bys musel použít původní co jsi tam měl.Jinak taky jsem chtěl koupit tu čidlo nové ale 1550Kč jsem zato nechtěl dávat,tak jsem to zkusil opravit a šlo to:D to jsem byl rád.Můžu ti poslat foto jestli máš to samý čidlo.Teda pokud to čidlo naleznu..

Odesláno

Zkus ho pohledat, rád bych to odzkoušel. Na nějaké zlatce se určitě domluvíme.

Ok. Pohledám ho jakmile ho budu mít tak sa ozvu a domluvíme sa.

Odesláno
Původně zaslal: Fx

Ferry: Pokud vím, tak poslední starý modely byly i HDi...

tak tak kluci, Hdíčka se dávaly už v 98 roce do starých modelů a to jak se starým předkem tak s novým předkem(pořád mluvím o starém modelu do 07-99) No po praze jsem jich viděl dost, sedany se starou prdelkou a novýma světlama s čirou optik... Prvně jsem myslel, že je to nějaká bastleřina(bouchlý auto na předek, ale ono se to tak asi fakt dělalo....

Odesláno
Původně zaslal: Tuldous

Původně zaslal: Fx

Ferry: Pokud vím, tak poslední starý modely byly i HDi...

tak tak kluci, Hdíčka se dávaly už v 98 roce do starých modelů a to jak se starým předkem tak s novým předkem(pořád mluvím o starém modelu do 07-99) No po praze jsem jich viděl dost, sedany se starou prdelkou a novýma světlama s čirou optik... Prvně jsem myslel, že je to nějaká bastleřina(bouchlý auto na předek, ale ono se to tak asi fakt dělalo....

nechci Tě zklamat ale všechno co má novej předek a starou záď jsou buchlí modely který lidičky předělaly na nový modely protože to výjde skoro na ty samý peníze a pokud mají známí tak i levněji... A HDi se začaly dávat přelom 1 dekádě 99 ale to byly 66kW/90PS a 81kW/110PS až 07/99 podle všech zdrojů co mám ale mohu se mýlit:cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...