Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Partner Tepee, zadní náprava výměna pružin.

Recommended Posts

Odesláno

Hledám řešení posílení pružin zadní nápravy na Tepee.https://www.pruziny.info/zatezove-pruziny-peugeot-partner-lwb--zesilene--zadni-naprava,643.html to je dost drahé. By mě zajímalo, zda se na zadek vejdou pružiny v modelu van (bouda).  Ten má větší nosnost, tak by ty pružiny mohly být silnější.  Jezdím permanentně naložený, auto sedí a dorazy jsou na šrot. Má to tady někdo?

Odesláno

ja si pamatuju ze zadni pruziny byl celkem velky problem a po par km se unavili a auto si lehlo, nekomu se to uznalo na zaruku nekdo si tam nechal dat silnejsi z van verze. ty silnejsi urcite nestali vic jak sest tisic v origu samo. ale vesli se.

Odesláno (upraveno)

No jako nevím ale jaký jiný řešení by jsi chtěl udělat. Pokud tam dáš nové péra ať už originální nebo druhovýrobu tak po čase ježdění s plně naloženým autem budou stejně v hajzlu. Takže když vezmu že např . v AK vychází jedno péro na cca 2000 Kč tak obě jsou za cca 4000Kč + nějaká práce. A vydrží třeba dva roky tyhle zesílený vychází sada tj. obě na cca 6000 Kč + nějaká práce tak je tam rozdíl cca 2000 Kč a ty péra vydrží rozhodně déle než ty normální. Známej je měl na berlingu protože to auto tahalo beton pumpu nebo plaťák se stavebním materiálem a když to auto dosloužilo tak si pořídil stejný a ty péra nechal zase prohodit.  Jako spočítej si kolik ti to auto vydělá peněz za měsíc když ho takhle rveš na hranci možností. Nebo si pořiď auto s větší nosností které nebude trpět tolik pod váhou nákladu který v tom pořád taháš.  Jako lidi nezlobte se na mě ale řešit rozdíl v ceně materiálu 2000 Kč tím spíš když vím proč se ty díly unavili to mi přijde trochu zcestný.  

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Tady nejde o 2 litry, spíš o tu refernci, že skutečně ty posílené pružiny za 6,5 litru fakt fungují dlouhodobě. 
Také jsem koukal na pružiny pro VAN a vidím jednu do 1500. Tím, že nejsem v oboru autoopravárenství zdatný, rád se poradím,když je s kým.
A rozhodně bych nechtěl pružiny měnit každé dva roky. Životnost mého partnera je tak 70 000km, to je cca 3roky a pak jde zřejmě do šrotu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...