Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, měl bych menší dotaz má peugeot 307 2.0 hdi 79kw nějakou ochranu proti tomu aby když praskne rozvod tak aby se nepotkal? Vím že některý peugeoty to mají, ale nevím jestli tento systém má aji 307. Děkuju za každou odpovědˇ 

Odesláno

ahoj, nevím přesně, co máš na mysli, ale žádný motor nemá nějakou ,,ochranu'' proti potkání pístů s ventilama, prostě některý motor má nad pístem tolik místa (kompresní prostor), že i když řemen praskne, písty se ventilů nedotknou

jiné motory toho místa tolik nemají, proto jsou stanoveny výměnné lhůty u rozvodové sady, aby se řemen vyměnil včas a nedošlo k tzv. ,,potkání motoru''

Odesláno

To nemyslím, pokud to tedy bylo na mně..... To měly staré motory Opel.... Při potkání stačilo vyměnit prasklá vahadla bez demontáže čehokoliv jiného....

Odesláno
před 7 hodinami, Xantik napsal:

A nemyslis ochranu kdyz praskne nebo se svlece klinak, aby se nedostal do rozvodu?

Ahoj, to na mysli nemám jen kámoš v servise povídal že některý peugeoty měli jakousi ochranu aby se motor nepotkal, jelikož mi prostě rupnul rozvodák a celkem se aji obávám že budu muset vyměnit aji ventily...tak jsem nad tím tak pouvažoval, každopádně děkuju za odpovědˇ :))

Odesláno
před 8 hodinami, ozzy56 napsal:

ahoj, nevím přesně, co máš na mysli, ale žádný motor nemá nějakou ,,ochranu'' proti potkání pístů s ventilama, prostě některý motor má nad pístem tolik místa (kompresní prostor), že i když řemen praskne, písty se ventilů nedotknou

jiné motory toho místa tolik nemají, proto jsou stanoveny výměnné lhůty u rozvodové sady, aby se řemen vyměnil včas a nedošlo k tzv. ,,potkání motoru''

Něco takového přesně mám na mysli akorát si myslím že zrovna 2.0 hdi toto nemá takže asi budu muset budˇ vyměnit hlavu nebo ventily něco z toho, děkuju za odpovědˇ :)

Odesláno
před 7 hodinami, Hafity napsal:

U některých typů motorů jsou uzpůsobena vahadla k tomu, aby praskla dřív, než se ohnou ventily....

Ahoj, a to asi 2.0 hdičko pežot asi mít nebude že? 

Odesláno

Diesely všeobecně mají spalovací prostor v komůrce (Ricardo comet - nepřímý vstřik), nebo v pístu (přímý vstřik), takže píst dojíždí těsně k ventilům....

Jak má 2,0HDi řešená vahadla si teď nevybavím, 2,2HDi má taková plechová s rolnama....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...