jp Odesláno 27. březen 2006 Odesláno 27. březen 2006 Ahoj, nemám žádnou zkušenost se servisovánim klimatizace. Já si myslím, že když to bude na jaře foukat studenej vzduch je to O.K. a plnit se to asi nemusí??? Je tam nejakej olej v motoru klimy, nebo snad jinej problém, nechci něco prošvihnout??? [upravil dne 27.3.06 jp] Citovat
rimmer Odesláno 28. březen 2006 Odesláno 28. březen 2006 pokavad ti to chladi, neni moc duvod plnit. Casem pokud unika chladivo to zacne chladit mene a mene. Pri plneni klimy by meli dat jak chladivo, tak i cast oleje, protoze i ten muze unikat. Olejem se maze kompresor klimatizace a ten koluje celym obehem zaroven s chladivem. Tot vse.... plneni stoji zhruba tak od 500 az po 1500 zalezi jak a kde (jestli po znamosti nebo v drazsim servisu) [upravil dne 28/3/06 rimmer] Citovat
Miku Odesláno 28. březen 2006 Odesláno 28. březen 2006 každým rokem před létem si nechám klímu zkontrolovat a vždy každopádně nechám vyčistit potrubí v palubovce a? jdou usazený bakterie do pryč. (je na to takový sprej,dá se koupit a pak to vyjde levněji) Citovat
P607Olda Odesláno 28. březen 2006 Odesláno 28. březen 2006 S tou dezinfekcí souhlasím, může tam být pěkný humus. Jinak se starám až když to špatně chladí. Tam v okruhu jsou i čidla přetlaku i podtlaku, takže při opomenutí nehrozí poškození. Když málo chladí, tak poprvé jen nechám dofouknout, vydrží to tak zhruba rok, a pak podruhé už se musí hledat netěsnost. Citovat
Guest f3rdaaa Odesláno 29. březen 2006 Odesláno 29. březen 2006 Neco vic o tom spreji na bktrie? Treba jak se to menuje a kam se to strika? A nema nahodou 406 i pylovy filtr? Da se i ten nejak vycistit? Nebo se musi vymenit? Jak se k nemu pripadne dostanu? Citovat
Miku Odesláno 29. březen 2006 Odesláno 29. březen 2006 ten sprej na dezinfekci jsem viděl loni v prodejně u peugetu (asi 500,-) ale mají ho i jinde. Jinak běžná cena dezinfekce v kterémkoliv servise (SM)je okolo 500,- a to ti tam stříknou asi 1/4 spreje jinak jestli jsi nový majitel , tak bych si nechal dát ten olejíček do náplně klimy pro jistotu. (je dost drahý a né každý při plnění ho tam dává) pylový filtr se nachází v motorovém prostoru před spolujezdcem pod krycím plastem za VIN číslem. Ten plast je třeba odháknout od dvou plechových výčnělků. Jinak je tady někde na foru spousta obrázku a povídání k tomuto tématu. Citovat
petros1331 Odesláno 2. duben 2006 Odesláno 2. duben 2006 Klimatizaci doporučuji kontrolat co 2 roky. Ne ale jenom na tlak. Někteří už mají stroje, co ti vytáhne starou náplň, udělá zkoušku těsnosti a potom opět naplní. Je třeba dodat přesné množství chladiva a hlavně oleje kvůli čerpadla. Já to absolvoval vloni. Chybělo mi 500g chladiva a byl jsem bez oleje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.