Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím.nevi někdo co by to mohlo být za problém?je to takové tupe bouchani,jak starý zetor.jde to do saní.je to cítit na hadicich.mozna je to o malinko linejsi,ale skoro nepozorovatele,takze jede skoro normal.kdyz vytocim nad 2500 tak to je pane randal...Byl jsem u tří mechaniku.ze prej asi šály...dekuji za pomoc!

Odesláno

Asi šály je ostré kovové mlácení.... Tohle už jsem taky někdy slyšel, ale zatím marně pátrám v paměti, co to bylo.... I když je to v tomto případě skoro nesmysl první bych sundal řemen příslušenství, jestli nenastane změna.... Potom bych zkusil rozpojit sací potrubí, abych se dostal k tomu zvuku blíže....

Odesláno

No kdyby jsi napsal co je to za motor bylo by to snazší. Pokud je to motor s jednohmotou na setrváku tak bych to šacoval na řemenici na klice pro pohon pomocného řemene. Ta je dvoudílná mezi nábojem a drážkovou částí je navulkanizovaná guma a to když povolí tak to má podobný zvuk alespoň mě to tak připadá mě to dělalo na 2Hdi 66kw 

Odesláno

1.6 hdi 80kw netuším jestli je to jednomohmota?dovolal jsem se chlapkovi co dělá peugeoty a ze mu přijde jako kdyby byl preskocenej rozvod...?

Odesláno

Budeš muset sehnat někoho, kdo ti dokáže sundat ten řemen.... Potom jsou dvě možnosti: zvuk se změní - pak by to mohla být ta řemenice na klice, jak píše @Vena garážmistr , nebo se zvuk nezmění a bude se muset hledat dál....

Odesláno

Prosím tě napiš sem VIN mi z toho rozlouskneme jakej to je motor a jestli je tam dvou nebo jednohmota pak se budeme bavit dál.  Píšeš že na rozvodech je najeto necelých 15000 km  když se měnili rozvody dělala se kompletní sada nebo jen řemen a kladky zůstali? A kdy to začalo dělat?  Až teď nebo hned po těch rozvodech? Asi nejjednodušší by bylo kontaktovat mechanika (firmu) co dělal ty rozvody aby to zkouknul ale je klidně možné že by to o zub huplo nebo že mu to malinko uteklo když to nasazoval. 

Odesláno

Co vím tak motor 9HZ WIN napisu až dorazim z prace.zacalo to z ničeho nic.jezdi s tím manželka do prace.Ano dělala se celá sada s pumpou.kluk co mi to dělal je dost pečlivý.a osobně si mysli ze to jde někde ze saní,když to kope do hadic saní...

Odesláno

Mechanik má čas až příští týden,tak musim vydržet..Jde o to,jestli se s tím někdo setkal,nebo jen tak strilime od boku.Aby na to nestravil dva dny a nic.kazdopadne je z tohoto motoru nešťastný a dávat to do utorizovaneho servisu-nekradu...

Odesláno
před 1 minutou, Truhlik napsal:

nebo jen tak strilime od boku

No když nejsme fyzicky u auta, tak je to střelba od boku ve většině případů....

Odesláno (upraveno)

No tak 9HZ je kod motoru a pro nás v tento okamžik dostačující. Podle dostupných informací (katalog AK) je tam dvouhmota. Tudíž řemenici na klice můžeme vyloučit. Psal jsi že auto má přes 300 tis km byla dělaná spojka ? Protože pokud ne tak by to mohl být klidně rozpadající se setrvačník. Každopádně osobně bych auto odstavil a nepokoušel štěstí co kde vypadne a na co auto umře. Protože pokud je jinak auto v pořádku tak to bude oprava třeba za xx tisíc ale budeš mít pak jistotu že už to co jsi vyměnil přežije zbytek auta.  U mechanika v první řadě kontrola rozvodů, pak kontrola spojky pokud se ten mechanik trochu vyzná tak to musí určit bez problému co autu je.  Ten diagnostik jak jsi ho tam měl pracuje s diagnostikou přímo na peugeoty nebo univerzálkou?  Podle mě ale pokud by byli skočený rozvody tak by to mělo vyhazovat chybu časování nebo synchronizace vačkového hřídele nebo se pletu ?@jarokare @ChouLu

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Rozvody zkontrolovat každopádně , už sem zažil posunutý rozvody a bylo to bez chyb v diagnostice , taky mohl skočit řetěz mezi vačkama a to čidla nepoznají :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...