Danikm Odesláno 7. červenec 2020 Odesláno 7. červenec 2020 Ahoj, mohl bych poprosit o radu ohledne seřízení předních dveří řidiče u 5008 2013? Od začátku (koupě ojetého) jdou hure zavírat, než u spolujezdce. Všiml jsem si, ze “padají” dolu. Dá se to “doma” nějak seridit? Na horním pantu jsou dva 16 šrouby a blby přístup. Jde s vrchním pantem po uvolnění těchto šroubu posunout a tim dveře prizvednout? Jde mi o to, abych zbytečně neztracel čas shanenim klice(obyčejným plochým se dostanu jen k jednomu šroubu) Dekuji za rady! Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červenec 2020 Odesláno 7. červenec 2020 pokud jsou panty OK a není v nich vůle, šrouby pantů dotažené (panty nejsou volné), tak otevři dveře na cca 20 cm od futer, spodek dveří uchop do rukou a dveře nadzvedni--pozor!!! POSTUPNĚ je zvedej!!!, tzn., přizvedni a zkontroluj zavřením dveří, když to nebude OK, tak zase přizvedni o trošku více, nervi to najednou!!, až budou dveře lícovat v hraně s druhýma dveřma a mezery stejné, tak by to mělo být OK jestli se bojíš nějaké deformace dveří, nebo nejsi zručný, obrať se na karosáře, do půl hodiny bude opraveno Hafity a jarokare ohodnotil 2 Citovat
Danikm Odesláno 7. červenec 2020 Autor Odesláno 7. červenec 2020 (upraveno) Dekuji, ted u auta nejsem, ale vule tam nebyla. Jen byl povoleny torx ve dverich na spodnim pantu(to s tim nemelo ale nic asi spolecneho, jen to pri prizvednuti delalo vuli, ktera po dotazeni zmizela.).. Tedy nic nepovolovat a zapacit... Je fakt, kdyz to slo dolu, tak by to melo jit i nahoru Upraveno 7. červenec 2020 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
jarokare Odesláno 7. červenec 2020 Odesláno 7. červenec 2020 Hlavně asi budeš muset doštelovat i protikus zámku , jinak ti ty dveře bude furt táhnout dolů ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červenec 2020 Odesláno 7. červenec 2020 ano ano, na to jsem jaksik zabudol Citovat
Danikm Odesláno 8. červenec 2020 Autor Odesláno 8. červenec 2020 před 15 hodinami, jarokare napsal: Hlavně asi budeš muset doštelovat i protikus zámku , jinak ti ty dveře bude furt táhnout dolů Protikusem zamku je mysleno "kovove oko" ve futrech? Neni nahodou nekdo v okoly Prahy sever, ke komu bych to mohl radeji dat? Citovat
jarokare Odesláno 8. červenec 2020 Odesláno 8. červenec 2020 před 6 hodinami, Danikm napsal: kovove oko" ve futrech? To je přesně ono , seřídí ti to každej aspoň trochu šikovnej mechanik nebo klempíř Citovat
Danikm Odesláno 15. červenec 2020 Autor Odesláno 15. červenec 2020 Tak jsem s tim zkousel hybat a co si dovolim zabrat, tak se to ani nehne. Radsi to necham na profikovi. jarokare - koukam ze jses kousek odeme, ty opravujes auta, ze bych se stavil? P.S.: Je mi jen stale divne, ze nejdou dvere korigovat nejakym sroubem, vzdyt prece pri vyrobe to nemuze vse tak sedet... Citovat
ozzy56 Odesláno 15. červenec 2020 Odesláno 15. červenec 2020 jen pro informaci--ano, dveře jdou seřizovat těma šroubama na pantech, ale laik to zpravidla nezvládne, nebo otluče lak dveří, blatníku atd., tak jsem popsal postup, jak se upadnuté dveře normálně řeší Citovat
jarokare Odesláno 15. červenec 2020 Odesláno 15. červenec 2020 před 9 hodinami, Danikm napsal: koukam ze jses kousek odeme, ty opravujes auta, ze bych se stavil? Dělám v Mělníku v Peugeotu , klidně se stav , ale až příští týden , teď mám stavební dovolenou ... MJSytic ohodnotil 1 Citovat
Danikm Odesláno 16. červenec 2020 Autor Odesláno 16. červenec 2020 (upraveno) Poslu SZ :)... Upraveno 16. červenec 2020 uživatelem brixtr necituj předchozí příspěvek viz pravidla Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.