Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mohl bych poprosit o radu ohledne seřízení předních dveří řidiče u 5008 2013? Od začátku (koupě ojetého) jdou hure zavírat, než u spolujezdce. Všiml jsem si, ze “padají” dolu. Dá se to “doma” nějak seridit? Na horním pantu jsou dva 16 šrouby a blby přístup. Jde s vrchním pantem po uvolnění těchto šroubu posunout a tim dveře prizvednout? Jde mi o to, abych zbytečně neztracel čas shanenim klice(obyčejným plochým se dostanu jen k jednomu šroubu) Dekuji za rady!

obrx1.jpg

obrx2.jpg

Odesláno

pokud jsou panty OK a není v nich vůle, šrouby pantů dotažené (panty nejsou volné), tak otevři dveře na cca 20 cm od futer, spodek dveří uchop do rukou a dveře nadzvedni--pozor!!!  POSTUPNĚ je zvedej!!!, tzn., přizvedni a zkontroluj zavřením dveří, když to nebude OK, tak zase přizvedni o trošku více, nervi to najednou!!,  až budou dveře lícovat v hraně s druhýma dveřma a mezery stejné,  tak by to mělo být OK

jestli se bojíš nějaké deformace dveří, nebo nejsi zručný, obrať se na karosáře, do půl hodiny bude opraveno

Odesláno (upraveno)

Dekuji, ted u auta nejsem, ale vule tam nebyla. Jen byl povoleny torx ve dverich na spodnim pantu(to s tim nemelo ale nic asi spolecneho, jen to pri prizvednuti delalo vuli, ktera po dotazeni zmizela.).. Tedy nic nepovolovat a zapacit... Je fakt, kdyz to slo dolu, tak by to melo jit i nahoru :D

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno
před 15 hodinami, jarokare napsal:

Hlavně asi budeš muset doštelovat i protikus zámku , jinak ti ty dveře bude furt táhnout dolů ;)

Protikusem zamku je mysleno "kovove oko" ve futrech?

Neni nahodou nekdo v okoly Prahy sever, ke komu bych to mohl radeji dat?

Odesláno

Tak jsem s tim zkousel hybat a co si dovolim zabrat, tak se to ani nehne. Radsi to necham na profikovi. jarokare - koukam ze jses kousek odeme, ty opravujes auta, ze bych se stavil? :)

P.S.: Je mi jen stale divne, ze nejdou dvere korigovat nejakym sroubem, vzdyt prece pri vyrobe to nemuze vse tak sedet...🤨

Odesláno

jen pro informaci--ano, dveře jdou seřizovat těma šroubama na pantech, ale laik to zpravidla nezvládne, nebo otluče lak dveří, blatníku atd., tak jsem popsal postup, jak se upadnuté dveře normálně řeší  :)

Odesláno
před 9 hodinami, Danikm napsal:

koukam ze jses kousek odeme, ty opravujes auta, ze bych se stavil? :)

Dělám v Mělníku v Peugeotu , klidně se stav , ale až příští týden , teď mám stavební dovolenou ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...