Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám problém s cukáním při zapojeném EGR ventilu. Motor cuká, když jedu ustálenou rychlostí a nebo když jedu pomalu do zatáčky. EGR ventil jsem vyměnil za nový a žádná změna, trubky co vedou do EGR mám vyčištěné. Nevíte co by s tím mohlo být, nebo co bych mohl vyzkoušet?  Pokud EGR odpojím, tak auto jede normálně.

Odesláno (upraveno)

mám podobný problém, akorát jsem ještě nezkoušel odpojit EGR. Diagnostika mi psala elektro pneumatický ventil škrtící klapky který jsem vyměnil a pořád cuká.

Mě se to projevuje takto, když je to studený tak to snad ani nedělá ale jakmile se trochu ohřeje tak cca od 1600ot začne cukat jako když přidám uberu plyn pořád dokola ale když na něj šlápnu tak to přestane , když uberu tak zase cuká.

Zkusím tedy ten EGR.

Aktualizaci SW asi jen v autorizovaný servis ? A kolik to stojí ?

Díky všem

Motor RHR 100KW

Upraveno uživatelem Michal124
  • O 3 měsíce později...
Odesláno
V 30. 6. 2020 at 23:45, HonzaZ napsal:

Mě na bývalé 407 po výměně EGR cukání přestalo až po aktualizaci SW řídící jednotky motoru. Motor RHR (2.0 HDI 100kW)

ahoj mam 407 2.0 hdi a mam zaslepeny egr, emise vychazeji jede to v pohode, je to problem?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, také bych se tedy zeptal, když to tady čtu....P206, 1,6hdi.Skákají na mě chybové hlášky spojeny s egr ventilem, ale egr nový (takový kvalitou střed), reklamace-egr v pořádku.

Nechal jsem to tedy SW odstranit odbornou firmou (EGR off), pořád to samé, reklamace, opětovné přehrání SW ale problém přetrvává...Kde tedy může být zakopaný pes???Děkuji

Odesláno

Zakopaný pes jestli jsi to nedělal sám, je v tom, že jsi to zavezl tam, kde tomu nerozumí. Musíš to vzít někam, kde tomu jednak rozumí a mají správnou diagnostiku a umí s ní pracovat. Ten EGR tam taky nemůžeš dát kdejaký, protože to opravdu nemusí dobře fungovat. Samotné Valeo dělalo pro tento motor dva typy na pohled stejných ventilů, ale každý pro jiného výrobce (zvlášť pro PSA a zvlášť pro Ford). Takže pokud nekoupíš originál, musíš tam opravdu koupit ten, co tam bude fungovat. Já bych třeba mimo originál nebo druhovýrobu výrobce, co vyrobil originál, ventil nekoupil. A samozřejmě s pomocí diagnostiky načíst tento ventil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...