Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

když mě auto delší dobu stojí, potřebuje po startu silněji dobíjet a občas chvilku piští řemen. Samozřejmě ihned vyskočí chybová hláška o koherenci mezi otáčkami motoru a režimem alternátoru. Stačí ubrat a přidat a hned je to pryč a pak zase když auto déle stojí, je vlhko, atd. Ve FAP tu chybovou hlášku vidím i následně a velká diagnostika to popíše taky.

Byl jsem v servisu na doplnění močoviny pro mou eHDi a tak jsem se poptal, jestli by nemohli v mezičase nějak napnout klíňák. Zůstali na mě koukat jako na blázna. Ani můj návrh na líznutí mýdlem je z toho šoku nedostal. Když to vydýchali, tak prý že to je složitější a dostal jsem rozpočet:

Sada řemen s kladkou a příslušenstvím 3672,- Kč, práce - výměna dynamické napínací kladky 60J 719,- Kč, s DPH tedy celkem 5064,- Kč.

Je to možný? Už někdo platil tolik za výměnu klínového řemenu a kladek tolik peněz? Teď jsem platil za doplnění 800ml močoviny 3169,- Kč, tak už jsem radši opatrný...

Odesláno

Nevím, ale já naposledy platil u pumpy asi 12,50 za litr močoviny. Za 800 ml močoviny 3169,- Kč ? Není to trochu moc? Ovšem jestli se opravdu jedná o močovinu. Nebylo to spíš aditivum pro FAP? :myslim

Odesláno

Močovina je husté medovité aditivum, AdBlue, co je na pumpě, je řídká kapalina, na bázi močoviny. AdBlue se do eHDi nepoužívá, to je až u BlueHDi, tedy Euro 6. Každopádně, AdBlue nevydrží 160 tisíc km 🙂

Odesláno
před 17 minutami, brutall napsal:

To líznutí mýdlem by bylo o trochu levnější🙂 Je nutný s takovou blbostí chodit (jezdit) do servisu?

Líznutí mýdlem určitě, ale já jim řekl jen ať nakounou a oni hned ze kape voda z ložisek, atd. a že výměna nutná. Nejlépe do měsíce, abych nezůstal někde viset a tak. To už nemá napínák jako Škodovka...

Odesláno

Adblue = močovina

Aditivum pro FAP = Eolys.. ten je mazlavej jak medovina, jen trochu toxickej ;)

Jinak pravděpodobně ti odejde napínací kladka.. řemen spadne, roztrhne se.. skočí pod rozvody.. není tam na co čekat

Odesláno

Medovité aditivum není močovina, ale je to Eolys na bázi cerinu. Používá ke ke snížení teploty vypalování FAPu o cca 100 stupňů celzia a díky tomu se nemusí ve FAPu používat drahé kovy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...