Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. 

V rámci servisní prohlídky svépomocí se chci připravit. Ví někdo jaké jsou originální zapalovací svíčky v motoru Puretech 110? Značka, případně celé označení?

Díky, Mára

Odesláno

Ahoj, na svém 110  puretech  jsem si měnil sám svíčky a dával jsem tam dle OE čísla tyto BOSCHE    0 242 135 518   označovány za duo platinové. Řekl bych, že tyto svíčky zklidnily už tak klidný chod motoru a v běžném provozu ani nevíš, že tě veze 3válec  a spotřeba Lipno - Plzeň v jedno člověku a horské kolo uvnitř 4,6litru na 100km dle aplikace my peugeot 

Odesláno

Ahoj.

Díky, našel jsem taky zapalovací svíčky od Bosche, ale pak jsem narazil na NGK, tak jsem si chtěl ujasnit, co tam je originál. 

Na některém z autoservisních webů jsem našel k tomuto motoru dokonce od Bosche dvě různé svíčky, 0 242 145 535 a tu Tebou uvedenou 0 242 135 518. První je právě dual platina, cca 267,-Kč a ta Tvoje se tváří jako iridiová, cca 169,-Kč . 

Mára

Odesláno

Při první výměně svíček  z originálního čísla převádělo na bosche   0 242140 543 ta je iridio - platinová, letos ze stejného OE čísla to převedlo na 0 242 135 518 duo platinové. viz příloha

svíčky.jpg

Odesláno (upraveno)

Ahoj.

No mě to ještě našlo tuhle, také od Bosche: 0 242 140 543, tu si teda dával poprvé, ale u té 0 242 135 518 mi to vyhazuje zde a zde že je iridiová.

Asi objednám nakonec ty 0 242 145 535 například zde . A když koukám na ten rozdíl v ceně za jednu svíčku mezi odkazy a obrázkem od Tebe, tak to je mazec. Za stejnou věc, takovej cenovej rozptyl.

Ještě se zeptám, utahoval si momenťákem na těch 23 (25) Nm a pak o úhel 90⁰, nebo jenom momentem. Já že jsem viděl na YouTubu videa, kde utahovali pouze na moment a 90⁰ úhel už dál neřešili. Mě se zdá ten utahovací moment sám o sobě na svíčku málo.

Díky i za upozornění na rozměr klíče, Mára

Upraveno uživatelem Markusenka
Odesláno

Ahoj, co se týká utahovacího momentu utahoval jsem dle citu. je tam těsnění a to poznáš jak budeš utahovat jak se začíná mačkat a pak to jde už ztuha. Momentový klíč mám, ale momentem a o 90⁰ jsem to nedělal. HLAVNĚ S CITEM JINAK  VYNDÁŠ VYNDÁŠ SVÍČKU I SE ZÁVITEM Z HLAVY:-))) Jsem automechanik, tak to už z praxe to poznám. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dotaz na zapalovací žhavící svíčky do 2008, r.v.2018 1.5 BlueHdi 100k. Je třeba dodržet stanovené svíčky Peugeotem a nebo lze zaměnit? V moji bývalé Škoda Octavia 1.9 TDi (PD) se mi zapekla svíčka u čtvrtého válce a byla to věru fuška i servis Škoda ji vyndat. Přesněji....

- Jsou žhavící svíčky od Peugeot dostatečně kvalitní a nebo lze zakoupit lepší?

- V kolika nalítaných kilometrech se svíčky mění?

- Je nějaké mazivo či používá se na závit svíček...např něco s grafitem? Kvůli zapečení.

Dík za odpověď.

Odesláno

zapalovací svíčky jsou do benz. motorů :), žhavící svíčky do dieselů

žhavící svíčky Peugeot nevyrábí, dodává mu je třeba Bosch, Denso atd. (i když na obalu je logo peugeotu)

žhavící svíčky se mění při poruše jedné z nich (měla by se pak měnit celá sada 4 ks)

žhavky dotahovat podle předpisu (Nm), ale i pak se může stát, že se zapeče...

žhavky kupuj podle VIN --když koupíš značku, nebude problem

Odesláno

u naftaka svicka smes nezapaluje
pouze pomaha rozehrat spalovaci prostor aby se mohla smes nafty a vzduchu vznitit
proto se naftovym motorum rika take vznetove :)

a benzinakum samozrejme zazehove - tam je zazehnuta (zapalena) smes jiskrou ze zapalovaci svicky

• O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj.

Dnes konečně v rámci údržby, již svépomocí, měněn kabinový filtr Bosch - nejdražší = antibakteriální s aktivním uhlím, zapalovací svíčky, olej, olejový filtr. Cena se vším, bez vlastní práce pro představu 2700,-Kč.

Zapalovací svíčky po nájezdu cca 40tKm v motoru PureTech o výkonu 81Kw s turbem nevypadají nejhůře.

20200804_121415.jpg

20200804_121355.jpg

20200804_121344.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...