Mujtim Odesláno 12. březen 2020 Odesláno 12. březen 2020 Peugeot 308 (1,6 16V, 88KW, r.v. 2008) Auto naprosto normálně startuje a to i v zimě. Stále ale dělá to, že při jízdě cuká, cukání se umocní, když jede auto bez plynu a jde pod 3500 otáček. Při sešlápnutí spojky auto přestane cukat. Jako další příznak je ten, že přesně s cukání problikávají světla a vše osvětlené v autě. Zkoušel jsem přípravek na vodu v nádrži i přípravek na odstranění nečistot v motoru. Abych vyloučil kostru, tak jsem ukostřil motor zvlášť. Svíčky jsou měněné cca 2 roky zpátky, společně s baterkou. (při stání má 12,5 V po nastartování 14,5V) Když jsem se rozhodl, že potřebuji vědět čím to je, tak jsem poslal plnou Vervy 100 a po 20km to vyhodilo chybu lambda sondy a chytlo to takový laděnější zvuk. Chyba se i po vymazání vrací. Chyba se objevila i po odpojení lambdy. Netuším, zda to souvisí s cukáním, protože lambda sonda se prý může ozvat i kvůli tomu, že auto nesplňuje emise a to by mohlo být tou vervou. V servise mi řekli, že bude zanesenej motor sazema (kvůli tomu jak to žere olej) a že se musí opískovat a to je minimálně za 20 000 Kč. To se mi moc nezdá, protože auto normálně startuje a otáčky drží. Výkon neztrácí. Jako bonus se tomu ztrácí voda, která je po jízdě cítit jak se odpařuje. Dia nic jiného kromě té lambda sondy neukazuje. Má někdo ještě tip, čím by to mohlo být? Nebo se s tím někdo setkal? Moc díky Citovat
inoxing Odesláno 12. březen 2020 Odesláno 12. březen 2020 Je možný, že to jde od alternátoru, když blikají světla. Ale nejdřív se podívej dírou od vrchní lambda sondy na kat (endoskopem), jestli není sesypaný. Citovat
Dr. Taby Odesláno 13. březen 2020 Odesláno 13. březen 2020 Kolik ti to toho oleje žere? A co jsem se tak nějak dočetl, tak snad VTi by na zanášení trpět moc neměly, to byly THP. Ale je fakt, že tohle je hodně legendární motor. A kolik máš najeto? A kupováno nové? Citovat
Mujtim Odesláno 13. březen 2020 Autor Odesláno 13. březen 2020 Koupeno z bazaru :-/. Najeto kolem 150 000km. Jezdí s tím žena, takže přesně olej vypozorovaný nemám, ale litr oleje to za takových 2 000 km určitě sežere. Moc nejezdí a přijde mi, že dolejvám pořádm. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.