pavlii Odesláno 12. listopad 2019 Odesláno 12. listopad 2019 Ahoj, zřejmě se to tu ještě neřešilo. Protože jsem objednán až na 18.11., tak bych chtěl zjistit maximum informací předem. Cca měsíc po pravidelné roční prohlídce (3 roky, nájezd cca 65tis km, P5008 facelift, motor 2.0 blueHDi) mi vyběhla závada antiemisního systému a aktuálně mám dojezd 800km do znemožnění startování. Neofiko autoservis, kterému se podařilo vyčíst data z ŘJ, mě malinko uklidnil, protože to vypadá podle všeho na čidlo a ne na čerpadlo močoviny. Každopádně pokud by byly nějaké praktické zkušenosti s tím, co by případně mohlo být ještě příčinou, tak rád uvítám. Opravu svěřím značkovému servisu (Domanský Stodůlky), protože bych měl mít na auto rozšířenou záruku (ještě 2 roky); zatím jen doufám, že tahle věc by mohla být zárukou pokryta a já bych financoval jen práci. Díky za jakékoli poznatky. Bude-li třeba VIN, dodám. Pavel Citovat
HonzaZ Odesláno 12. listopad 2019 Odesláno 12. listopad 2019 Co adblue? Máš ho dost v nádržce? Citovat
pavlii Odesláno 12. listopad 2019 Autor Odesláno 12. listopad 2019 Hmm - budu zatím vycházet z faktu, že mám zaprotokolováno doplnění AdBlue. Diagnostika by případně nehlásila nízký stav? Jinak ano, logicky mi přijde, že by to pak mohlo vyústit v tenhle problém. P. Citovat
HonzaZ Odesláno 12. listopad 2019 Odesláno 12. listopad 2019 S právně by mělo být těch hlášení o dojezdu více. Nejdříve 2400km atd. Pokud toto neproběhlo, tak může být opravdu problém v čerpadle s nádržkou adblue. Průšvih je, že se mění celá nádržka a stojí to více než 20 tisíc. Citovat
pavlii Odesláno 12. listopad 2019 Autor Odesláno 12. listopad 2019 Jo, tohle bylo na Google zcela nejčastější příčina. Ale nediskutovaly se tam výše zmíněné chyby (což na věci nic nemění). Hlášení takto (je to i v manuálu) neproběhla - nejdříve tak 2-3 dny byla hlášena pouze chyba antiemis. systému bez dojezdového údaje; následně (od dalšího dne) se najednou začalo odpočítávat od 1100km myslím. Ohledně čerpadla+nádržky i to si myslím, že by mělo spadnout pod rozšířenou záruku (jinak by to byla darda, ale co už no....). P. Citovat
mmartinkovic Odesláno 12. listopad 2019 Odesláno 12. listopad 2019 Držím palce so zárukou, toto je " spotrebná vec", AdBlue si môžeš doliať aj sam, prípadne pozri na faktúre zo servisu, či AdBlue dolievali. Citovat
pavlii Odesláno 12. listopad 2019 Autor Odesláno 12. listopad 2019 Na faktuře i checklistu to je uvedeno. Uvidím toho 18.11. Písnu pak výsledek, ať to může být (možná) pro jiné užitečné. Díky všem, P. Citovat
mmartinkovic Odesláno 12. listopad 2019 Odesláno 12. listopad 2019 A objem? za mesiac by si 20 L neminul, iba ak by si najazdil viac ako 10000 km a jazdil ako drak Citovat
pavlii Odesláno 12. listopad 2019 Autor Odesláno 12. listopad 2019 Hmm - oni to maj na faktuře v nějakých těch jejich "jednotkách", čili doplnili 1,4 jednotky (jestli si dobře pamatuji podle ucha, tak okolo 13l). P. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 12. listopad 2019 Odesláno 12. listopad 2019 1 jednotka 10l kanystr ? 1,4 jednotky 13-14 litru ? Citovat
pavlii Odesláno 13. listopad 2019 Autor Odesláno 13. listopad 2019 Jo, tak to myslím bude. P. Citovat
HonzaZ Odesláno 13. listopad 2019 Odesláno 13. listopad 2019 Když doplňovali adblue v servisu, tak by měli zodpovídat i za případný problém s adblue aditivací. Co jsem se ohledně tohoto problému dočetl, tak k závadám na čerpadle aditiva prý dochází při přeplňování nádržky. Citovat
pavlii Odesláno 13. listopad 2019 Autor Odesláno 13. listopad 2019 Aha, díky za info - čím víc toho budu vědět (i v rovině "...prý..."), tak to bude lepší P. Citovat
pavlii Odesláno 20. listopad 2019 Autor Odesláno 20. listopad 2019 Ahoj, ještě nemám auto u sebe, ale má to být dnes nebo zitra. Prý čidlo NOx, což se shoduje s obrázkem z diag výše. Cenu pak ještě napíšu. P. Citovat
pavlii Odesláno 21. listopad 2019 Autor Odesláno 21. listopad 2019 Takže auto hotovo ve středu odpo, tj. řekněme 3. den a vše pokryla rozšířená záruka, takže příjemná informace pro mě. Teď už jen někde sehnat jedno přední parkovací čidlo a auto je zase ve 100% kondici P. Citovat
Trubkaaa Odesláno 2. leden 2022 Odesláno 2. leden 2022 Zdravím. Jak jste dopadl nakonec? Jaká byla cena nebo vše opravdu na záruku? Jaký typ záruky jste měl? Právě řeším naprosto shodný problém, varování až při 1100km a hláška závada motoru. Do servisu budu volat v týdnu. Díky za odpověď Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.