Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, zřejmě se to tu ještě neřešilo. Protože jsem objednán až na 18.11., tak bych chtěl zjistit maximum informací předem.

Cca měsíc po pravidelné roční prohlídce (3 roky, nájezd cca 65tis km, P5008 facelift, motor 2.0 blueHDi) mi vyběhla závada antiemisního systému a aktuálně mám dojezd 800km do znemožnění startování. Neofiko autoservis, kterému se podařilo vyčíst data z ŘJ, mě malinko uklidnil, protože to vypadá podle všeho na čidlo a ne na čerpadlo močoviny. Každopádně pokud by byly nějaké praktické zkušenosti s tím, co by případně mohlo být ještě příčinou, tak rád uvítám.

Opravu svěřím značkovému servisu (Domanský Stodůlky), protože bych měl mít na auto rozšířenou záruku (ještě 2 roky); zatím jen doufám, že tahle věc by mohla být zárukou pokryta a já bych financoval jen práci.

Díky za jakékoli poznatky. Bude-li třeba VIN, dodám.

Pavel

20191112_083718[1].jpg

Odesláno

Hmm - budu zatím vycházet z faktu, že mám zaprotokolováno doplnění AdBlue. Diagnostika by případně nehlásila nízký stav? Jinak ano, logicky mi přijde, že by to pak mohlo vyústit v tenhle problém.

P.

Odesláno

S právně by mělo být těch hlášení o dojezdu více. Nejdříve 2400km  atd. Pokud toto neproběhlo, tak může být opravdu problém v čerpadle s nádržkou adblue. Průšvih je, že se mění celá nádržka a stojí to více než 20 tisíc.

Odesláno

Jo, tohle bylo na Google zcela nejčastější příčina. Ale nediskutovaly se tam výše zmíněné chyby (což na věci nic nemění).

Hlášení takto (je to i v manuálu) neproběhla - nejdříve tak 2-3 dny byla hlášena pouze chyba antiemis. systému bez dojezdového údaje; následně (od dalšího dne) se najednou začalo odpočítávat od 1100km myslím. Ohledně čerpadla+nádržky i to si myslím, že by mělo spadnout pod rozšířenou záruku (jinak by to byla darda, ale co už no....).

P.

Odesláno

Na faktuře i checklistu to je uvedeno. Uvidím toho 18.11. Písnu pak výsledek, ať to může být (možná) pro jiné užitečné.

Díky všem, P.

Odesláno

Hmm - oni to maj na faktuře v nějakých těch jejich "jednotkách", čili doplnili 1,4 jednotky (jestli si dobře pamatuji podle ucha, tak okolo 13l).

P.

Odesláno

Když doplňovali adblue v servisu, tak by měli zodpovídat i za případný problém s adblue aditivací. Co jsem se ohledně tohoto problému dočetl, tak k závadám na čerpadle aditiva prý dochází při přeplňování nádržky.

Odesláno

Ahoj, ještě nemám auto u sebe, ale má to být dnes nebo zitra. Prý čidlo NOx, což se shoduje s obrázkem z diag výše. Cenu pak ještě napíšu. 

P.

Odesláno

Takže auto hotovo ve středu odpo, tj. řekněme 3. den 🙂 a vše pokryla rozšířená záruka, takže příjemná informace pro mě. Teď už jen někde sehnat jedno přední parkovací čidlo a auto je zase ve 100% kondici 😄

P.

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdravím. Jak jste dopadl nakonec? Jaká byla cena nebo vše opravdu na záruku? Jaký typ záruky jste měl? Právě řeším naprosto shodný problém, varování až při 1100km a hláška závada motoru. Do servisu budu volat v týdnu. Díky za odpověď 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...