Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, jsem nejenom čerstvý majitel Peugeotu 306 1,6 SX z roku 2000 ale i čerstvý řidič. Mám pežotka v automatu 65kW a asi před týdnem mi začal zlobit. Při dobrždění a následným zastavení třeba na světlech se zařazeným D, když je motor ohřátý zhruba na 65 stupňů, asi po třech vteřinách spadnou otáčky a motor chcípne, což po Praze na semaforu s ženskou za volantem neni uplně vončo.. :-( Za úplnýho studena ani za plnýho zahřátí to ale nedělá. Takže proběhla výměna svíček a expresní dodávka aditiv v kombinaci s natankováním v-poweru od Shelky...pomohlo to, ale jenom v tom, že teď když mi to chcípne, tak to jde hned nastartovat, což původně nešlo a musela jsem chvíli počkat než se chytne. Nevěděl by někdo z vás co by to mohlo být a jak to opravit? Moc díky

Odesláno

ja ti sice neporadim, ale mam taky podobny problem ako ty. Mne to chcipava vzdy ked podradujem, je jedno na aky stupen, zrazu sa rozvietia kontrolky a chcipne to. Zajtra to ide k mojemu super mechosovi, tak sa ozvem co s tym bolo, mozno ti to nejak pomoze

Odesláno
Původně zaslal: Markule

Budu ráda za každou radu, protože řešit servis a diagnostiku bohužel teď nemám kdy...díky

ehm... ono to stejne nepujde vyresit bez servisu, takze nebylo by lepsi tam proste zajet at to vyresi? jeden slusny ma reklamu i tady na strankach...

Odesláno

Jinak má pravidelný chod na volnoběh? Když je studený, nebo na provozní teplotě motoru?

Funguje správně brzdový spínač a odezva pedálu plynu je odpovídající?

Bohužel to vypadá na nějaký ten elektrický zamikus, či čidlo.

Přímo na ohledání na místě činu nad motorem.

Odesláno

Vim že to tak dopadne, ale zatím sbírám informace, protože se do servisu prostě nedostanu ve volným čase, natož v době, kterou si řeknou v servisu. Každopádně dík za tip

Odesláno

Otáčky v pořádku, za studena těsně nad tisíc za tepla těsně pod, žádný kolísání, zvuk se mi zdá v pořádku ...odezva pedálu po výměně svíček velmi dobrá (zrychluje jako ďas ;)) brzdový spínač bohužel vůbec netuším co je ale pokud mohu jednu dámskou odpověď tak brzdí dobře.

...slova čidlo a elektrika se u mě rovná servis, protože to je první Frantík v rodině navíc automat, takže motor tak trochu španělská vesnice pro všechny známý...

Odesláno
Původně zaslal: Markule

Ahoj, jsem nejenom čerstvý majitel Peugeotu 306 1,6 SX z roku 2000 ale i čerstvý řidič. Mám pežotka v automatu 65kW a asi před týdnem mi začal zlobit. Při dobrždění a následným zastavení třeba na světlech se zařazeným D, když je motor ohřátý zhruba na 65 stupňů, asi po třech vteřinách spadnou otáčky a motor chcípne, což po Praze na semaforu s ženskou za volantem neni uplně vončo.. :-( Za úplnýho studena ani za plnýho zahřátí to ale nedělá. Takže proběhla výměna svíček a expresní dodávka aditiv v kombinaci s natankováním v-poweru od Shelky...pomohlo to, ale jenom v tom, že teď když mi to chcípne, tak to jde hned nastartovat, což původně nešlo a musela jsem chvíli počkat než se chytne. Nevěděl by někdo z vás co by to mohlo být a jak to opravit? Moc díky

měl jsem před 405 GRDT vůz Citroën XM 2.0 TCT (benzín+turbo) a XM mělo následující problém, odešel drát který vedl od regulátoru otáček (byl velmi narušen a pak prdnul) a projevilo se to super spotřebou kdy na dálnici to bralo 23-25L/100 (udaj z palubního PC - akt.spotřeba) ve městě a nizkých rychlostech spotřeba 9L/100, pak to upadlo zcela (to se XM stává) a nešlo to nastartovat (resp. startovalo to na drc ale pak to chciplo)

Tebou popisované syndromy, odpovídají že tam máš drát v háji, sice nevím jak vypadá motor u tebe, ale budeta asi váleček do kterého vedou hadice, a dráty s konektrem a tam to bude asi narušené u toho konektoru - nejdelší je to najít, a zapájet

Odesláno

Děkuji za porady. Servis zatím pořád odkladám z časových důvodů, ale doktor je doktor ;) Zkusila jsem ještě jednu nádrž s adetivy a opět se to výrazně zlepšilo. Bohužel to vypadá, že jsem možná natankovala špatný benzín (u Aralu a to ještě za normální cenu..no k vzteku) i když je velká kosa, tak se prostě ráno projedu kolem bloku a na světlech už to nechcípe a spotřeba je vyloženě skvělá, na to že pořád topím takže stále doufám, že to odezní samo od sebe a servis bude potřeba až na nějakou tu kontrolu. Vzhledem k tomu, že toho najezdím kilometrově dost, tak bude kontrola \"za pár\" ..ještě jednou díky

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nemyslela sem to jako napadení Aralu, naopak jsem tam vzala benzín jako u ozkoušené firmy, proto mě to zaskočilo :myslim každopádně už sem si konečně domluvila propustku z práce, takže doktor se blíží...dneska mě po ránu vycukalo autíko slušně (normálně jde po chvilce nastartovat a jedu, ale dneska asi tři pokusy a dokud se neohřál na 70 tak prostě chcípal) takže servis je nevyhnutelný...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...