Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci,

včera jsem byl v Peugeot Kly na rozvodech a chvíli jsem pozoroval, že mi začaly foukat saze pod horní sponou katalyzátoru hned za turbem - tudíž jsme se na to podívali a bylo mi řečeno, že to pod sponou je malinko a je to jedno, ale že mi to fouká zezadu pod parohy - prý se často kroutí u 1.6 HDi.

Jsem z Liberce a opravit tohle vyžaduje auto v PKly nechat přes noc, což se mi teď ani trošku nehodí, tudíž se chci zeptat, s čím jít tady někde vlastně do servisu.

Ten díl se prý brousí a dává zpět (cena 1000,- za parohy a cca 500,- práce v PKly). Dělá se to tak běžně v každým servisu? Když řeknu v autorizáku Federal Cars tady u nás, že mi to fouká pod těmi výfukovými svody / parohy, nebudou chtít dát uplně nový za nějaký nekřesťanský prachy?

Případně někdo tip, kde to nechat udělat?

Moc díky.

Odesláno (upraveno)

dizel nema take vysoke  teploty vo zvodoch ako benzinak 

pride mi to trochu zvlastne ze ti vravia ze sa to bezne na 1.6 hdi kruti 

ja som to nikdy nepocul ,keby to boli nejake  zvarane zvody tak este beriem ale kus liatiny?skor by praskli ako sa pokrutili , no divne ,ale nehadam sa 

moc ti neporadim ,ja by som si ich zhodil sam a premeral rovinnost plochy 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Zezadu pod parohy - myslis jako temi sacimi? Ty plastove? Zadne jine parohy zezadu motoru na 1,6 hdi snad nejsou.

Jestli tedy myslis tyhle, tak uz jsem na netu videl, ze to tam nekdo mel praskle a foukalo to primo na filtrbox. Reseno vymenou.

A ktomu turbu, jestli ti to fouka malinko a je ti to jedno, ja nevim, mne by to jedno nebylo. 

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

No ukazoval mi z jiného auta podobný díl tomuhle viz foto, takže normálně litina. Bohužel to nemám sám kde rozebrat a až tak tomu nerozumím. Upřímně ani nevím jak se tomu říká správně, dotyčný v servisu to nazval parohy, na netu jsem to našel jako výfukové svody.

U toho turba mi to pochopitelně taky vadí, je to chyba z 99% jen chyba v seskládání.

lrRBrqX.jpg

Odesláno (upraveno)

vyfukove zvody, alebo sa tomu este hovori  kolektor vyfuku (uz moc odborne )

na tych liatinovych zvodoch sa fakt nema co pokazit vecsinou to prezije cele auto ,to skor ti vypali vydrobi dosadaciu plochu na hlave valcov  tak  je to odolne 

preto mi je divne ze by sa to pokrutilo ,liatina sa moc nekruti ale praska  je to neohybne proste ,preto je aj problem liatinu zvarat  ,pri chladnuti zvar praska lebo liatina sa nepodda tomu zvaru 

Odesláno

Díky za osvětlení :)

Právě, taky mi to přijde dost divné, podal mi to jako "klasická bolest těhle motorů", přitom jsem o tom nikdy neslyšel a to jsem přečetl už snad celý internet, co to auto mám :D 

Auto vystřídalo za poslední rok takových 5 servisů, jelikož jsem nikde nebyl spokojený a všude jsem nechal udělat "celkovou prohlídku" - i přesto, že všude řekli něco jiného, tak o nějaké netěsnosti v okolí tohoto dílu se nikdo nezmínil.... :D

No nic.. minimálně nechám přetěsnit tu sponu za turbem a budu to pozorovat..

Ještě jednou díky za ochotu a kdyby někdo měl nějakou zkušenost, určitě napište!

Odesláno (upraveno)

najdi si nejakeho garaznika ktoremu mozes ako tak verit nech tie zvody zhodi a premeria rovinnost plochy pravitkom a sparomierkami 

ak to bude ok aj dosadacia plocha na hlave bude ok tak daj vymenit stifty  ,nove tesnenie  a myslim ze by to malo byt ok 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...