pecino Odesláno 28. říjen 2019 Odesláno 28. říjen 2019 Zjistil jsem že mi při jízdě brzdí levé zadní kolo. Sundal jsem třmen, desky a jak jsou ty vodící šrouby, tak byly celkem dobře namazané, ale když měřím průměr tak jeden je rovný a druhý do kuželu (čtyři odskočení). viz foto. Tohle mi přijde divné. Mám i jednu desku sjetou trochu zešikma. Dal to tam někdo špatně nebo to tak má být? A který přijde nahoru a který dolů? Nebo mám koupit nové? Děkuji za nakopnutí správným směrem. Citovat
inoxing Odesláno 28. říjen 2019 Odesláno 28. říjen 2019 Přibržďuje asi kvůli excentru ruční brzdy (většinou zarezavělé) a v kombinaci se špatným táhlem ruční brzdy. Ještě možnost, že to dělá rezavý pístek nebo oxidace hliníku pod těsněním pístku (ten kroužek s hranatým průřezem)- pak se pístek špatně vrací. Měnil jsem lanovody, pístky a kroužky třmenu (plus vyčištění a promazání) a od té doby zadek nepřibržďuje. Tyhle vodící tyčky to nedělají. Kde má být ta odstupňovaná tyčka si nepamatuji, ale podívej se na druhou stranu a zjistíš hned. Citovat
pecino Odesláno 28. říjen 2019 Autor Odesláno 28. říjen 2019 ručka s tím excentrem chodí dobře , to už jsem repasoval dříve. Ale teď se ty desky sjeli křivě takže spíš to dělá to vodící pouzdro. To jsem dříve nesundával, jen vyčistil a namazal. No sundal bych i druhý třmen, ale auto mám přiražené ke zdi tak se tam nedostanu do doby než složím levý. :-) Citovat
inoxing Odesláno 28. říjen 2019 Odesláno 28. říjen 2019 (upraveno) Zde: Upraveno 30. říjen 2019 uživatelem inoxing Citovat
pecino Odesláno 30. říjen 2019 Autor Odesláno 30. říjen 2019 JJ díky. Taky jsem na to koukal, ale i tak je to takhle správně? Je divné že vše je celkem čisté ale jedná deska je sjetá křivě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.