Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Páni, už dávnejšie som tu zbežne riešil tento problém, ale nič som nevyriešil. 

Popis závady:
1, V začiatku sa ozýval cvakavý až klepotavý zvuk len pri akcelerácii a pri záťaži. Podozrenie padalo na dvojhmotu, alebo na poloosy, poprípade prevodovku.
2, Nepomohli mi v žiadnom servise, nikde nevedeli zistiť príčinu. Zaujímavé je, že som si to všimol tak 4 mesiace dozadu po menšom servise u mechanika. Nerobil zdanlivo nič, čo by to mohlo spôsobiť. Menil síce palivový filter, ale myslel som si, že tam sa nedá nič pokaziť.
3, Nedávno som menil palivový filter, bol mierne zašpinený, ale hlavne čo ma prekvapilo, bol v nádržke voľný. Po jeho vybratí ma čakalo ďalšie prekvapenie..kovové piliny na dne nádržky. Nádržku som vyčistil, odmastil, vymenil filter, poskladal a zrazu...prestalo to klepať. Motor mal zrazu pekný zdravo dunivý zvuk, aký si u diesela predstavujem. Problém je, že to trvalo len pár dní. Filter som znova skontroloval, znova nasadil, ale nič sa nezmenilo. Stále tam niečo klepe.

Vraj to pôvodne mohli byť vstrekovače, pretože mali málo paliva. Údajne by to mohli byť stále, pretože ak je načaté čerpadlo, je tam nižší tlak. Ja mám ale skôr pocit, že je to od vačiek:

Nedávno mi však zrazu doslova ulomilo snímač vačkového hriadeľa. Na ozubenom kolese je vidieť drážka, o ktorej už bežal dlhšiu dobu pravdepodobne. Vymenil som ho a odvtedy mám pocit, že to klepe ešte viac. Má 2.0 HDi 80kw RHZ variabilné časovanie ventilov? Ako správne nastavím ten snímač? Menil som ho za valeo, ktorý ma malý výstupok. Čo si celkovo myslíte, že môže ten hluk na základe popisu spôosobovať? Dám sem zajtra aj video so zvukom..zvuk je tým výraznejší, čím prudšie akcelerujem. Je počuť už aj na voľnobehu a pri pokojnej jazde po meste napr. na 3ťom stupni. Ako poprípade viem zdiagnostikovať, čo konkrétne klepe?

Upraveno uživatelem Enfonator
Odesláno

ve víčku paliv. filtru je přetlakový ventil, udržuje stálý tlak paliva v nízkotlakém okruhu--ten někdy začne cvakat, je ho prostě slyšet, zkus sehnat víčko na vrakovišti:myslim

Odesláno

RHZ nemá žiadne časovanie ventilov. Klepať môže hocičo, napr. len nejaký plech, ktorý vie robiť šarapatu, len za určitých (niekedy až divných podmienok). Zvuky sa cez počítač riešia ťažko, skús skôr hľadať zdroj zvuku.

Napr. taký stetoskop je parádna vec na zistenie zdroja zvuku. Kúpiť sa dá napr. aj za cca 3€. 

Odesláno

Rezonancia to v tomto prípade nebude. Ak idem napr. po meste cca 2000 otáčok, klepkanie je počuť a krásne kopíruje aj ten najjemnejší stisk plynového pedála. To bude niečo iné. Skúsim zajtra preveriť ten ventil, potom už neviem čo, tam to klepe všetko. Najviac som mal pocit, že to ide od miesta medzi vstrekom a rozvodmi.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...