Přejít na obsah

Enfonator

Uživatel
  • Počet příspěvků

    124
  • Registrace

O uživateli Enfonator

  • Datum narození 26. únor

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Vranov nad Topľou
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Enfonator's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

5

Popularita

  1. Zdravím, riešim nasledovný problém.. Občasne mi na voľnobeh padajú otáčky a v poslednej dobe aj vypadáva turbo. Diagnostika vypísala váhu vzduchu, tak som jej venoval pozornosť. Problém nie je permanentný, niekedy a zdá sa, že nezávisle na teplote okolia, sa auto chová normálne, inokedy len na voľnobehu skáču otáčky medzi cca 1000 až 600, auto neskapína, na plyn reaguje dobre. Naposledy však prestalo ťahať turbo. Všimol som si, že ak váhu odpojím a zapojím, alebo ak hoc len pohýbem konektorom, problém na čas ustane. Vymenil som všetky piny za rovnaké, nové. Turbo teraz ťahá, lenže... Zohnal som si schémy a robil merania. Okrem signálu váhy vzduchu sa zdá všetko v poriadku. Na zvyšných pinoch je to, čo tam má byť a vtedy, kedy to tam má byť ( sv. 15 a tiež riadená kostra ). Na snímač teploty ide 5V a teplotu ukazuje zdá sa relevantnú, podľa doterajších zistení. Na pine č. 5, čiže na signálnom pine k váhe vzduchu som však nameral nasledovné: 1, - Voči "-" pólu auta 0V 2. - Voči riadenej kostre 0V 3, - Voči "+" pólu batérie 12,5V , čiže napätie batérie 4, - Priamo voči kostre však v skrate nie je, hoci je tam mínusové napätie. 5, - Napätie sa nemení ani pri zmene otáčok a to ani voči kostre, ani voči plusu 6, - Jediná vec, ktorá sa mení na pine č.5 pri zapojenej váhe, je odpor voči kostre pri zmene prietoku vzduchu, ten je však v desiatkach, resp. stovkách mega-ohmov ( odpor sa s väčším prietokom znižuje ) 7, - Na kábel k pinu č. 5 nič nepreráža, je bezchybný a so zanedbateľným odporom až po RJ motora 8, - Na pine RJ motora, ktorý je určený pre váhu vzduchu som pri rozpojenom kábli nameral rovnaké hodnoty, čiže +0V a -12V 9. - Z pinu č.5 na váhe vzduchu sa ani pri odpojenom kábli od RJ motora nemení napätie, teda signál, akoby z váhy ani nevychádzal. Toto meranie je rovnaké, keď auto ťahá, aj keď neťahá. Hodnoty sú rovnaké, no auto sa chová inak. Neviem si to vysvetliť. Až potiaľ sa mi to javí ako vadná váha vzduchu, lenže... skúšal som druhú, zapožičanú, použitú, síce s iným výrobným číslom, ale kompatibilným konektorom ( tuším benzínová 406, niesom si istý ), ani táto váha nefunovala korektne, resp. namerané hodnoty boli tie isté. Meral som tiež, len orientačne, hodnoty odporu na oboch váhach medzi pinom č.5 a pinmi č.3 a č. 6, čiže kostrou. Hodnoty boli takmer identické. Otázka teda znie..sú obe váhy v keli, alebo je chyba inde? Mal by som skontrolovať ešte niečo iné? Ďakujem za rady! Motor je 2.0HDi 80kw RHZ
  2. Zdravím, Má niekto skúsenosti s výmenou tohoto silentbloku v domácich podmienkach bez lisu? Je to možné? 406 80kw RHZ
  3. Nenašiel by sa u niekoho? Najlepšie okolie BA, poprípade Senec. Ulomilo sa mi ozubené koliesko.
  4. Enfonator

    Tesnenie pod hlavou

    Obávam sa, že predchádzajúci majiteľ sa o chladiacu kvapalinu príliš nestaral. Keď som auto kupoval, tak po dvoch dňoch mi vyblikovla kontrolka oznamujúca, že jej mám málo. Zakrátko na to som chladiacu kvapalinu nechal vymeniť v oficiálnom servise. Čo bolo už nezmením, ale je niečo, čím môžem ovplyvniť životnosť? Motor za studena nevytáčam, kvapalina by mala byť ok. Olej dávam Total, podľa výrobcu, mením ho každých 5 - 7 tisíc.
  5. Zaujímala by ma "vypozorovaná" reálna životnosť tesnenia pod hlavou na modeli 2.0HDi pre 406tku. Nedávno som nechal vymeniť výfukové, nasávacie, pretože už fučali, vymeniť palivové čerpadlo a tiež vyčistiť a vyskúšať vstrekovacie trysky..práve tie ma prekvapili, pretože 2 sú údajne už o takmer polovicu slabšie na voľnobeh. Tieto úkony sa mi teda navýšia o cenu repasu trysiek a ja zvažujem, že či už nemá zmysel rovno dať vymeniť aj tesnenie pod hlavou, kým je auto ešte v servise, aby sa mi pri mojom šťastí nestalo, že po pár desiatkach tisíc sa mi motor odporúča.. Auto ma momentálne najazdených 308 tisíc.
  6. Zdravím, moja prvá otázka je už v názve topicu..potrebujem vymeniť čerpadlo na daný model, na mojom pôvodnom ale nemám číslo, vedel by mi s tým niekto pomôcť? Druhá otázka sa týka zdroja, kde čerpadlo hľadať. Vie mi niekto zodpovedať otázku, na koľko boli tieto čerpadlá poruchové a či má zmysel kupovať jazdené Ak nie, vie mi niekto odporučiť zdroj na reapsované? Poprípade, kde sa repasu vyhnúť? Ďakujem VIN: VF38BRHZF81611125
  7. Zdravím, zaznamenal som únik nafty cez vysokotlaké čerpadlo. Pôvodne som bol mylne presvedčený, že to malo na svedomí O-tesnenie na regulátore tlaku paliva ( aspoň si myslím, že je to regulátor - je to hore na čerpadle s oranžovým konektorom ), ktoré je síce tiež poškodené, ale pri podrobnejšom skúmaní to tečie na 90% priamo z pod "kvádra", v ktorom je táto vec zasunutá. Je uchytený 4-mi torx skrutkami a všimol som si, že jedna je "šikovne" schovaná pod hranu odliatku motora, takže sa k nej nedostanem..možno by šiel vyrobiť nejaký prípavok ,ale neviem, či to pomôže, má s tým niekto skúsenosť? Druhá vec, je vôbec možné / má zmysel túto opravu riešiť doma? Ak by šlo len o výmenu tesnenia, hoci za riziko množstva práce, tak by som nad tým uvažoval, ale repas + cena roboty je k hodnote auta už asi neprimeraný pre mňa. Prikladám foto.
  8. Mne to napr. robili vstreky. Ako keby mi niekto klopal na karosériu, ale boli to vstreky..cez vysokotlaké čerpadlo unikala nafta.
  9. V akom stave? Ak by boli tie moje v prdeli, vedeli by sme sa dohodnúť? Zatiaľ neviem či to klepe len kvôli malému tlaku kvôli čerpadlu, alebo sú načaté už aj tie.
  10. Náhodou sa ti také čerpadlo neváľa doma?
  11. Zdravím, mám na aute pôvodné trysky aj čerpadlo a potrebujem zistiť výrobcu, nakoľko podľa toho budem zháňať repasáka. VF38BRHZF81611125
  12. Páni, máte niekto, najlepšie na Slovensku, skúsenosti s konkrétnou firmou, alebo živnostníkom, ktorý repasuje a má prípadne k dispozícii už repasovné diely pre Peugeoty? Mne konkrétne treba vysokotlaké čerpadlo pre 2.0 HDi 110. Čo som zatiaľ našiel, boli po bližšom skúmaní len prekupníci poľských dielov, schovávajúci sa za repas, alebo vyslovene šlendriáni, kotorí diel len kozmeticky upravia. Poprosím len ak máte vlastnú skúsenosť, ďakujem.
  13. Rezonancia to v tomto prípade nebude. Ak idem napr. po meste cca 2000 otáčok, klepkanie je počuť a krásne kopíruje aj ten najjemnejší stisk plynového pedála. To bude niečo iné. Skúsim zajtra preveriť ten ventil, potom už neviem čo, tam to klepe všetko. Najviac som mal pocit, že to ide od miesta medzi vstrekom a rozvodmi.
  14. Páni, už dávnejšie som tu zbežne riešil tento problém, ale nič som nevyriešil. Popis závady: 1, V začiatku sa ozýval cvakavý až klepotavý zvuk len pri akcelerácii a pri záťaži. Podozrenie padalo na dvojhmotu, alebo na poloosy, poprípade prevodovku. 2, Nepomohli mi v žiadnom servise, nikde nevedeli zistiť príčinu. Zaujímavé je, že som si to všimol tak 4 mesiace dozadu po menšom servise u mechanika. Nerobil zdanlivo nič, čo by to mohlo spôsobiť. Menil síce palivový filter, ale myslel som si, že tam sa nedá nič pokaziť. 3, Nedávno som menil palivový filter, bol mierne zašpinený, ale hlavne čo ma prekvapilo, bol v nádržke voľný. Po jeho vybratí ma čakalo ďalšie prekvapenie..kovové piliny na dne nádržky. Nádržku som vyčistil, odmastil, vymenil filter, poskladal a zrazu...prestalo to klepať. Motor mal zrazu pekný zdravo dunivý zvuk, aký si u diesela predstavujem. Problém je, že to trvalo len pár dní. Filter som znova skontroloval, znova nasadil, ale nič sa nezmenilo. Stále tam niečo klepe. Vraj to pôvodne mohli byť vstrekovače, pretože mali málo paliva. Údajne by to mohli byť stále, pretože ak je načaté čerpadlo, je tam nižší tlak. Ja mám ale skôr pocit, že je to od vačiek: Nedávno mi však zrazu doslova ulomilo snímač vačkového hriadeľa. Na ozubenom kolese je vidieť drážka, o ktorej už bežal dlhšiu dobu pravdepodobne. Vymenil som ho a odvtedy mám pocit, že to klepe ešte viac. Má 2.0 HDi 80kw RHZ variabilné časovanie ventilov? Ako správne nastavím ten snímač? Menil som ho za valeo, ktorý ma malý výstupok. Čo si celkovo myslíte, že môže ten hluk na základe popisu spôosobovať? Dám sem zajtra aj video so zvukom..zvuk je tým výraznejší, čím prudšie akcelerujem. Je počuť už aj na voľnobehu a pri pokojnej jazde po meste napr. na 3ťom stupni. Ako poprípade viem zdiagnostikovať, čo konkrétne klepe?
×
×
  • Vytvořit...