gom_18 Odesláno 8. únor 2021 Odesláno 8. únor 2021 na boku auta máš výdechy se zavíráním ty by měly být když je šipka vodorovně a za nimi směrem k oknu jsou ještě výdechy co mají foukat na boční okna. Při šipce nahoru. nestavitelné neuzavíratelné. Ty jsme měl na mysli Citovat
martinecondrej Odesláno 8. únor 2021 Odesláno 8. únor 2021 i z nich mi to fouká teplé, jen ne hned od začátku, ale celkem brzy. Po nějaké době, většinou na stejných místech cesty slyším z palubky, jak se tam přepínají asi klapky nebo tak něco. Tak zvláštně to cvaká (mlaská) jako papírky ve větru. Ale jinak to topení bude hodně o tom co komu vyhovuje. Mě je zima jen doma, v autě jsem spíš větrací typ Citovat
gom_18 Odesláno 8. únor 2021 Odesláno 8. únor 2021 Tak taky mám rád v autě akorát a vyvětráno. Ale obávám se že při -8°C mi už začně i mrznout voda ve dveřích Citovat
zab Odesláno 7. duben 2021 Odesláno 7. duben 2021 Ahoj, přidávám se k tomuto tématu a zajímalo by mě, jestli se to někomu podařilo alespoň trochu vyřešit... Je jedno jestli sedím u řidiče nebo u spolujezdce, ale vždy ta vnější noha mrzne. pokud je u dveří... U jiného auta se mi to nikdy nestalo. Možná zaslepit nějaké vnitřní výdechy a nechat foukat vnější.... Ale zjistí se to až příští zimu... :-). Citovat
martinecondrej Odesláno 7. duben 2021 Odesláno 7. duben 2021 A teplý vzduch fouká na nohy? U řidiče (spolujezdce jsem nezkoušel) jde krásně teplý vzduch z levé i pravé strany, když chci víc na nohy přepnu auto na šipku jen dolů, fouká to stejně ze všech výdechů, ale dole výrazně přidá. Každopádně je podmínka mít zapnuté topení i vzadu, kdy to krásně dosáhne až k řidiči z pod sedačky. Mám rád teplo a bez zadního topení bych nebyl spokojený Citovat
zab Odesláno 12. duben 2021 Odesláno 12. duben 2021 (upraveno) Jj, topení vzadu mám určitě zapnuté, protože tam sedí děti. Přepnout to šipkou je asi varianta. Jen prostě u auta za takový balík peněz bych rád nastavil "auto" a aby to fungovalo. Ne abych tam stále něco přenastavoval při každém nastartování... :-). Upraveno 12. duben 2021 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek Citovat
martinecondrej Odesláno 12. duben 2021 Odesláno 12. duben 2021 No ale ono tam fouká teplo stále, jen se šipkou je intenzivnější. Mám to tak i u 5008. Funguje mi to tak u všech aut v rodině s aut. klimou. Každému vyhovuje něco jiného a tady je určitě znát celkově větší prostor s víc vzduchem na ohřátí. Ale zase o to víc to topí, alespoň verze co mám. Citovat
gom_18 Odesláno 22. listopad 2021 Odesláno 22. listopad 2021 Aktualizace, už mi i táhne obložením dveří. Fyzicky cítím luft kolem ovladače oken. Myslím že bude problém v nejaké vnitřní barieře. Další info až rozeberu dveře. Citovat
gom_18 Odesláno 8. prosinec 2021 Odesláno 8. prosinec 2021 Ano, je to nalepené narychlo, nicméně u řidiče je citelný rozdíl v pohodlí. Ale zdá se že táhne ještě někde dole od prahu nebo od B sloupku. Ještě zhodnotím při nějaké delší cestě po dálnici. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. prosinec 2021 Odesláno 8. prosinec 2021 jestli je to látka, tak ji dej dolů, origo je tam umělá hmota nalepená tak, aby voda co se dostane do dveří vrchem zase stekla do dveří a spodkem dveří ven..., ta látka bude držet vodu Citovat
martinecondrej Odesláno 8. prosinec 2021 Odesláno 8. prosinec 2021 tak snad tam igelit nechal, ale že to může tahat vlhkost je blbý. U mě bych řekl že nic nefouká, ale zima od dveří jde dost a když si na nich vozím ruku, tak to studí. Myslím že za to může prostě prostor dodávky, vozí se víc vzduchu, levnější materiál palubky, apod Citovat
gom_18 Odesláno 8. prosinec 2021 Odesláno 8. prosinec 2021 Je to thinsulate, hydrofobmí izolace pro automotive. Původní dutinu dveří sem nechal zavřenou a právě to dal pouze mezi plastové obložení a plech. Ukáže se v zimě kam půjde rosný bod. Přiznám se že to nedokážu přiliš odhadnout. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2021 Odesláno 9. prosinec 2021 @gom_18 tak potom OK, připadalo mi to jako látka ( stará plínka pro děcka) Citovat
gom_18 Odesláno 9. prosinec 2021 Odesláno 9. prosinec 2021 Ja nebyl schopen posoudit jestli cítím chlad nebo i slabý průvan. Nicméně dneska v noci fičím na druhou stranu čr, tak se ukáže jak moc to pomohlo. Popravdě uvažuji že tam přidám ještě topnou folii tak 18-22W měl sem na zkoušku hozenou na dveřích az jízdy deku s kabelem a byl to luxus Citovat
Charlie 607 Odesláno 9. prosinec 2021 Odesláno 9. prosinec 2021 To už bych ty dveře rovnou vytlumil, dát tam komplet systém třeba od comfortmatu. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
gom_18 Odesláno 11. prosinec 2021 Odesláno 11. prosinec 2021 @Charlie 607 nechtěl sem otvírat zalepenou dutionu a srát se kolem okenního mechanismu a dalších věcí, nesral jsem se ani s kabely, potřeboval sem vůbec ověřit jestli to bude mít smysl. takže jenom plast dolů thinsulate nadat a zpátky. Mimochodem proti hluku do kabiny to funguje při nižší váze stejně jako vylepení těžkou izolací proti vibracím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.