Guest Žofina206 Odesláno 30. červen 2019 Odesláno 30. červen 2019 Dobrý den, měl bych dotaz. Mám Peugeot 307 1.4 16v 65kw Najeto cca 215 000km Od dne kdy jsem vůz koupil tak se mi občas stalo že když jsem zastavil a chtěl se opět rozjed tak jsem zařadil ale nepadl mi převod. Vždy stačilo jen pustit a znovu sešlápnout spojku a jednička zapadla a mohl jsem se rozjed. Později se začalo stávat že jsem musel párkrát vyřadit a zpět znovu zařadit aby mi tam ta jednička padla a já se mohl rozjed. Dnes se to ale vyhrotilo a když jsem se chtěl rozjed tak mi tam jednička nepadla za žádných podmínek. Později jsem zjistit že tam nejde ani dvojka... trojka, čtyřka, pětka a spátečka šli bez problemu zařadit. Auto se tedy odtáhlo zpět domů a já tedy tápu včem by mohla být chyba a jak to popřípadě řešit. Proto mě tedy napadlo se obrátit o radu i sem. Citovat
Guest Žofina206 Odesláno 1. červenec 2019 Odesláno 1. červenec 2019 chtěl bych se ještě zeptat nemohlo by to být třeba táhly? (jako že by byly povolené) Protože 3ka 4ka 5ka a spátečka tam jdou bez sebemenšího problému. Citovat
inoxing Odesláno 1. červenec 2019 Odesláno 1. červenec 2019 Můžeš zkusit vyměnit olej v převodovce za Total BV Trasnmission 75W90, jsou tam 2l. Táhlama asi ne, ale často se stává, že se vymačká uložení ovládací páky na převodovce (je na tom takové závaží, za které tahá táhlo- ale to většinou jenom zvětší vůli, ne že by neřadilo). Když tohle nepomůže, tak jsou asi KO synchrony na jedničce/dvojce, pokud to není spojkou jak píšou kolegové. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.