Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím nevíte co by mohlo způsobovat volnoběh 1500 ot? Svíčky i zapalovací rampa vyměněny za nové. Nový termostat a stále to samé. Zkoušel jsem i reset řídící jednotky podle návodu a taky se nic nezměnilo. Spotřeba je také celkem vysoko 8,7 litru. Díky za rady 

Odesláno

Nejde o to kolik ukazuje budík, to je jiný čidlo. Na diagnostice by mělo být vidět kolik je teplota motoru podle čidla, nejspiš bude vadný, i podle toho jak se postupně zahřívá motor a otačky jdou nahoru.

Odesláno (upraveno)

Ahoj, snímač polohy škrtící klapky bych si tipnul, pokud se jedná o tu3jp , osobně jsem před nedávnem řešil náhlé chcípnutí motoru , po dojetí ke garáži zase fungoval, tak jsem odpojoval všechno možný a při odpojení snímače polohy se dost zvedly otáčky. Ale pokud se jedná o jiný motor což je dost možný když je to 307mička tak to muže být něco jiného :)

Tak podle gůglu by to měl být stejný motor (tu3jp) jako mám já, zkus zkontrolovat kabely, na horní části motoru v zádu pod čelním sklem je škrtící klapka , bohužel ze zadu na nejhuř přistupnym místě je snímač polohy, a ventil volnoběhu, ten by taky mohl být špatný, je možný že je ve volnoběžnym kanálu nějakej čurbes co nedovolí dovřít ventil volnoběhu, vyndal bych ven klapku, z ní ventil volnoběhu (na dva šroubky torx myslím t20)  a kouknul dovnitř jestli to tam neni zahnojený :papa 

Upraveno uživatelem Háček
Odesláno (upraveno)

Teď jsem dostal výpis z jednotky. Mám tam chyby p0341 a p0113. Nějaká rada? 

Chyby byly před výměnou svíček a zapalovací rampy teď nevím. Údajně to mohlo být tím tak jsem vyměnil oboje  

Upraveno uživatelem Brumlinc
Odesláno (upraveno)

p0341 - snímač vačky (spatný kontakt, kabely nebo špatný snímač)  - projít kabely , zkusit odpojit zapojit případně vyčistit kontakty 

p0113 - Váha vzduchu ( spatné hodnoty teploty nasávaného vzduchu,) - pokud v autě je , což asi bude když háže chybu tak vyndat vyčistit jestli je zanešená prachem atd . případně koupit novou. 👍

Ale podle mě to nebude mít moc společnýho s tim volnoběhem

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

Bohužel nemám ponětí kde to najdu abych to mohl vyčistit. Dá se někde najít uspořádání komponentů pod kapotou? 

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

klapka je na 3 ěroubech a musí se vatahnouti ta plastová trubka sání od filtrboxu aby jsi se na ně dostal 

887419604_307klapka.jpg.4b3fbd88feb8f0bb10491a9e7cbf2f0a.jpg

A ještě mně tak napadlo že bych to asi radši hodil někomu kdo dělá s autama a bude vědět co a jak 👍

Upraveno uživatelem Péťa
Odesláno (upraveno)

no a ten volnoběžný ventil ? , kabely jsi zkontroloval ? projdi všechny kabely co zapojuješ ke škrtící klapce (podle mně dva (volnoběžný ventil a snimač polohy )) , pokud ani to nepomuže tak potom váhu vzduchu (pokud to tedy u tohohle motoru je váha vzduchu)

1973032654_307snima.thumb.jpg.555aed2412b34f374a0b5966d025541d.jpg

Upraveno uživatelem Háček
Odesláno

Volnoběžný ventil taky vyčištěn zkusím mrknout na ty kabely. Váha vzduchu tam tuším nebude. Klapka je čistá ale mírně pootevřená. Zkoušel se reset přes diag. ale nějak se tomu nechtělo. Jen po nastartování je to normální než to během 30 sec. Vyleze na 1500 

Odesláno

A dela to jenom studeny? Nebo i teply. Pokud jen studeny tak je to normalni po zahrati by mnely otacky volne klesat, a spotreba se ti zda vysoka ? Ja s lehkou 106kou jezdim taky od 8 litru minimalne, kdyz mam zavodni naladu tak to papne i 10 -11 litru 

Odesláno (upraveno)

Právě že i teplý což je zvláštní. Když se ohřeje tak klesne na 1400 ale to je prostě moc. Nevím jestli to řešit nebo to nechat být nerad bych aby to způsobilo něco dalšího vážnějšího. A bylo by super se na to kouknout ale mám to jaksi daleko jelikož žiji v Británii 🤷🏼‍♂️

Upraveno uživatelem Brumlinc
Odesláno

Jeste mne napadlo, nemas nejakym.nedopatrenim ppsunutej bovden lanka od plynovyho pedalu? Je to na ty skrtici klapce, mnelo by tam bejt takovy perko (pruznej dratek(pojistka))co to drzi v naky polozetak bych to zkusil presadit jestli to nepomuze, ja to mnel na 405ce jednpu nasazeny blbe a taky sem pul dne laboroval co mam spatne nastavenyho

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...