Mirda61 Odesláno 15. květen 2019 Odesláno 15. květen 2019 (upraveno) Zdravim, na STK (kontrola emisi) mam v protokolu chybu P2408 a našel jsem ze je to uzaver palivové nadrze. Na palubce ani na palubnim zádna zavada neni. Tak jsem se o to zacal zajimat. Prisel jsem na to, ze kdyz zavadu "odstranim" z ridici jednotky (tim , ze otevru vicko) tak se hned po nastartovani objevi na palubce jako kontrolka neuzavrenych dveri a take na palubnim pocitaci je napsano, ze neni uzavren palivovy uzaver (vicko). Kdyz vicko uzavru poruchy a v palubnim pocitaci nejsou ale opet se objevi chyba v ridici jednotce. Funguje tak nejak jakoby do krize. Takze abych to shrnul, na palubaku se zavada zobrazuje dobre, ale v ridici jednotce je to jakoby naopak, kdyz je vicko otevrene je to ok a kdyz zavrene je to spatne. Nemate s tim nejakou zkusenost? Dik ja jakykoliv postreh. Ne ze by mne to nejak drasalo nervy, ale jen pro zajimavost v cen muze byt problem. Pokracovani. tak jsem dle dostupnych informaci na internetu proveril cidlo, kabelaz, funkci pal.uzaveru a vse se jevi, ze funguje bez problemů. Nesehnal jsem vsak udaje k tepee, ale k 407 hdi a nasel jsem rozpor. Na 407 se uvadi, ze napajeci napeti cidla uzaveru pal. nadrze je 5V, ale ja na Tepee mam 12V. Jinak odpory pri uzavrenem i otevrenem vicku souhlasi. Hledal jsem na internetu odpovidajici el. svazek pod cislem1503AZ, ale takovy jsem nikde nenasel. V serviceboxu vsak je a stoji bratru skoro 7 tis. Kc. To nechapu, 7 litru za jazyckove rele a par metru dratu- silenost. Chtel jsem nekoho pozadat, zda nema nejake schema k memu tepee win VF37J9HZC68026004 co se tyce aditivovani. Vlastne ani nevim zda mi funguje. Pokud nekdo ma moznost byl bych rad a klidne se budu podilet na prip. nakladech. Pokračování: Zakže dnes jsem byl v autorizovanem servisu ve Znojmě a opět žádný posun k vyřešení problému (vyhozené peníze). Nebyli mi ani schopni říct, jestli tahle závada má vliv na aditivování paliva nebo ne. Takže zatím jsem v koncích. Potřebuju někoho, kdo tomu rozumí. Upraveno 11. červen 2019 uživatelem Mirda61 aktualizace Citovat
revid4 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 Zdravím. Trápí mne stejný problém. Podařilo se vám problém vyřešit nebo alespoň sehnat někoho kdo tomu rozumí? Dík! Citovat
Mirda61 Odesláno 5. únor 2021 Autor Odesláno 5. únor 2021 (upraveno) Tak já to mám ve stejnem stavu jako před rokem. Mechanik od nás co nedélá nic jineho než francouze, mne ubezpecil, ze to funguje a nemusim se bát ,ale, jen pokud maš vstřikování Bosch edc16. Ten nedovoli cistit pokud je zavada. ( Nastrikovani nafty ve spodni uvrati). Pokud je tam rj. Siemens tak pozor, ta bude tak dlouho nastrikovat az mate plnej motor nafty a zadre se. Vi treba Volva. Je teeba sledovat hladinu oleje v motoru a pokus stoupa tak resit. Jinak u mne to je pregramovat jednotku a na to kaslu. Takze tak. Upraveno 5. únor 2021 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
revid4 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 Mě to víčko hlásí asi 5 možná víc let . Akorát ted jsem to čidlo vyměnil a nepomohlo to. Ale Vypalování FAP probíhá normálně asi co 400-500 km. Jak fyzicky tak je pak i vidět na diagnostice. Co mám za vstřikování netuším. Ale za 5 let jsem si nevšiml, že by olej přibýval. Teď jak jsi mi to poradil jsem si to šel zkontrolovat a TEĎ na 380tisic starým motoru jsem ulomil tu plastovou 5 cm dlouhou koncovku měrky Citovat
P607Olda Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 Teď jsem to řešil, ale na P307SW HDi z roku 2004. Možná je to stejné, možná ne. Šlo o to, že podle diagnostiky nereaguje čidlo zasunutí pistole do otvoru. Tzn. kontrolka na palubce nic nehlásila, ale prý nedocházelo k vstříknutí aditiva do nádrže po načerpání. Regenerace tedy asi probíhala, ale bez aditiva. Protože mi říkali, že by se časem ucpal FAP. Čidlo je montované až v hrdle otvoru. Signalizace "nezavřené víko nádrže" je zřejmě něco jiného. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 Před hodinou, revid4 napsal: na 380tisic starým motoru jsem ulomil tu plastovou 5 cm dlouhou koncovku měrky za tu dobu ten plast zkřehne a zlomí se , peugeot to řeší... (asi už 10 let) , kup novou měrku--je důležité mít stav oleje v motoru OK (ani moc ani málo) Citovat
revid4 Odesláno 5. únor 2021 Odesláno 5. únor 2021 před 2 hodinami, P607Olda napsal: Teď jsem to řešil, ale na P307SW HDi z roku 2004. Možná je to stejné, možná ne. Šlo o to, že podle diagnostiky nereaguje čidlo zasunutí pistole do otvoru. Tzn. kontrolka na palubce nic nehlásila, ale prý nedocházelo k vstříknutí aditiva do nádrže po načerpání. Regenerace tedy asi probíhala, ale bez aditiva. Protože mi říkali, že by se časem ucpal FAP. Čidlo je montované až v hrdle otvoru. Signalizace "nezavřené víko nádrže" je zřejmě něco jiného. Ano regenerace probíhá bez aditiva. Ale jezdím většinou dlouhý trasy a když začne vypalování FAP nevypínám motor. Na schématu jsem jiný čidlo než tohle nenašel ted jsem ho i rozkuchal ... (to starý) protože mi někdo tvrdil, že je opravil ... dokonce jsem si ted objednal jazýčkový spínač co vypadá úplně stejně za 50 Kč . Tohle čidlo není v hrdle ale z venku na hrdle. Že by tam bylo uvnitř někde jestě jedno? A kudy je napájený...vnitřkem hrdla? Citovat
Mirda61 Odesláno 6. únor 2021 Autor Odesláno 6. únor 2021 pro P607 Olda. Cidlo je vzdy zevne otvoru je to jazyckove rele s odpory) a reaguje na uzavreni vika (to ma magnety, nekdo ma, nekdo nema, nedko ztratil) Tohle nema vliv na samotny proces aditivovani, je to jen proto, aby RJ jednotka poznala, ze nekdo dotankoval malo paliva (pricmrndavaci). Kdyz natankujes hodne, palivomer to rozetna a nadavkuje se do nadrze Eolis. Kdyz doplnis 5L tak to muze byt chyba mereni, kriva podlaha atd. proto uzaver. Nova auta uz to nemaji. Po natankovani vetsiho mnozstvi je nekdy ta pumpa aditiv slyset. Pozor ale, pumpa neni obyc. motorove cerpadlo, ale je rizena signalem PWM, takze pulzne modulovanym stejnosmernym napetim. pozor ale tohle plati PRO BOSCH EDC! Siemens neznam. Citovat
Mirda61 Odesláno 6. únor 2021 Autor Odesláno 6. únor 2021 pro revid4 to plati stejne. Merka nova neni problem, krehne to starim na vsech autech. Citovat
Mirda61 Odesláno 6. únor 2021 Autor Odesláno 6. únor 2021 (upraveno) To cidlo neni jen jaz.rele. V sepnutem to musi mit nejaky odpor a v rozepnutem jiny. To na zaver, tyho hodnoty jsem znal ale uz nevim( napr sep.150 ohm a rozep. 1500 ohm) ale nevim. Ale jde to i bez toho. U mne staci to vicko otocit nebo blbe nasadit a uz to hlasi. Co me vadi, ze az po nastartovani motoru. Hlavne hlidat hladinu mot. oleje a intervaly cisteni a bude to OK: Tak se mejte a no stress. Upraveno 6. únor 2021 uživatelem Mirda61 Citovat
revid4 Odesláno 6. únor 2021 Odesláno 6. únor 2021 Ano přepíná to mezi dvěma odpory. Čidel je víc tak snad to mají francouzi všude stejný Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.