Holly Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Neuvažoval jste někdo, že byste si pořídil nitro do auta? Zajímalo by mě, co to obnáší, jak to funguje, výhody, nevýhody a kde se to dá sehnat a za kolik. Citovat
Guest Finger Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 no v autě sem ho neměl, ale pokud máš svůj motor rád, tak se na to dívej dál ve filmech jako já;-) Citovat
VDO Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 No osobně to nemám. Ale znám dvě auta kde to je, přičemž u edný montáže jsem asistoval. Obecně ale platí, že při používání \"nitra\" se motor dost přehřívá. A standartní komponenty motoru to nemusí vydržet. Většinou když už někdo do tohohle jde, tak má motor poladěnej (písty, ojnice, hlava atd) Takže než sáhneš do kapsy a vytopíš cca 15-20tis tak bys měl na to mít připravenej motor. Citovat
Holly Odesláno 25. únor 2006 Autor Odesláno 25. únor 2006 No a jak to vlastně funguje? Jaký to má vliv na výkon? To se jako odpojí omezovač, a ono to jde do vyšších otáček? Citovat
Tommy306 Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Původně zaslal: Holly No a jak to vlastně funguje? Jaký to má vliv na výkon? To se jako odpojí omezovač, a ono to jde do vyšších otáček? zjednodušeně: představ si motor, resp. samotnou jeho činnost, jako běžný zapalovač (ubohý plamínek)...no a nitro: škrtni zapalovačem a stříkni na něj lak na vlasy... [upravil dne 25/2/06 Tommy306] Citovat
Holly Odesláno 25. únor 2006 Autor Odesláno 25. únor 2006 Původně zaslal: Tommy306 Původně zaslal: Holly No a jak to vlastně funguje? Jaký to má vliv na výkon? To se jako odpojí omezovač, a ono to jde do vyšších otáček? zjednodušeně: představ si motor, resp. samotnou jeho činnost, jako běžný zapalovač (ubohý plamínek)...no a nitro: škrtni zapalovačem a stříkni na něj lak na vlasy... [upravil dne 25/2/06 Tommy306] Nějak si to nedovedu představit, jdu to vyzkoušet.... Citovat
Tommy306 Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Původně zaslal: Holly Nějak si to nedovedu představit, jdu to vyzkoušet.... bacha na ruce!!! Citovat
ALFWORKS Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 No... ja sa do toho nerozumiem... ale pokial viem, tak pouzivanie Nitra spociva vtom, ze Nitro je miesane v pomere 2 jednotky Nitro a 1 jednotka Kysliku... co znamena 33% kysliku v tej zmesi... Kedze obycajny vzduch obsahuje len okolo 20% kysliku, tak pre motor to znamena, ze moze davat bohatsiu zmes, lebo sa to dokaze spalit - kedze je viac kysliku.... Ak sa mylim, tak mi to prosim vysvetlite ako to funguje Citovat
Tommy306 Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 ...Princip celého systému totiž nespočívá v \"natlačení\" většího kvanta kyslíku do spalovacího prostoru (o což u přeplňování jde), ale o dodání většího množství kyslíku, které umožní spálit podstatně více paliva (o to jde u přeplňování taktéž), a tím i většího výkonu motoru. V zásadě se jedná o vstřik kapalného oxidu dusíku (N2O) na začátek sacího potrubí, tak aby tuto změnu zareagovala veškerá čidla z řídící jednotky. Změnou podchlazeného oxidu dusíku z kapaliny na plyn dochází k prudkému ochlazení okolního nasávaného vzduchu (cca o 50oC),na jehož změnu hustoty zareaguje řídící jednotka zvýšením dodávky paliva. Navíc vliv tohoto ochlazení plnícího vzduchu v případě turbomotoru si jistě dokážete představit. Další výhodou je, že ve spalovacím prostoru dochází k uvolnění kyslíku, kterého N20 obsahuje asi 35 % (pro srovnání - ve vzduchu je ho asi 20 %). Díky tomuto opět dochází ke zvýšení dávky paliva a pochopitelně díky přebytku kyslíku k lepšímu spalování. Nárůst výkonu je při této \"forsáži\" opravdu velmi znatelný - podle typu motoru se může pohybovat od 30 do 50 %. Při opravdu \"hard\" použití, např. u dragsterů, jde tato hodnota podstatně výše... ...není to z mojí hlavy, tak mi ji snad nikdo za todle neukousne... Citovat
Holly Odesláno 25. únor 2006 Autor Odesláno 25. únor 2006 A nebylo by jednodušší přidávat do normálního vzduchu, co jde přes sání, čistý kapalný kyslík? Určitě by nebyl problém udělat nějaký bazmek, který by to dávkoval v závislosti na otevření škrtící klapky. Citovat
ALFWORKS Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 ... tak som rad, ze som princip ovladal zhruba dobre ... Ale nadalej trvam na svojich 33% a nie 35% ... podla vzorca N20 Citovat
VIP3R Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Mám pocit, že pak by to auto asi vybouchlo - čistý kyslík je totiž výbušný... (Teda pokud si to dobře pamatuju ze školy ) Citovat
ALFWORKS Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Původně zaslal: Holly A nebylo by jednodušší přidávat do normálního vzduchu, co jde přes sání, čistý kapalný kyslík? Určitě by nebyl problém udělat nějaký bazmek, který by to dávkoval v závislosti na otevření škrtící klapky. No neviem kde by si vedel zohnat kvapalny kyslik, ale za pokus na nejakom starsom aute by to rozhodne stalo ... Ale ak sa nemylim, tak k horeniu zmesi su potrebne aj tie ostatne plyny... nie len kyslik Citovat
Holly Odesláno 25. únor 2006 Autor Odesláno 25. únor 2006 Já myslel jenom trošku obohatit nasávaný vzduch. Jestli to dobře chápu, tak při použití nitra se úplně zavře sání a jde to tam z těch flašek? Citovat
ALFWORKS Odesláno 25. únor 2006 Odesláno 25. únor 2006 Ono sa to neuzavre... len sa to obohacuje.... ... mozno by stalo za vyskusanie nakrmit nasich milackov vzduchom z tych kyslikovych flias co sa pouzivaju v nemocniciach .. ktovie co by to spravilo Citovat
Holly Odesláno 25. únor 2006 Autor Odesláno 25. únor 2006 Něco jsem o tom našel tady: http://autoweb.lutin.cz/nitro_oxid_systems.htm Citovat
Holly Odesláno 25. únor 2006 Autor Odesláno 25. únor 2006 A ještě neco tady: http://www.gsxr.wz.cz/nos.htm Citovat
Holly Odesláno 25. únor 2006 Autor Odesláno 25. únor 2006 A ještě jeden tady: http://autocentrum-dap.cz/chip_nitro.htm Citovat
Marty Odesláno 26. únor 2006 Odesláno 26. únor 2006 Původně zaslal: VIP3R Mám pocit, že pak by to auto asi vybouchlo - čistý kyslík je totiž výbušný... (Teda pokud si to dobře pamatuju ze školy ) Tak to si tedy pamatuješ blbě.... Původně zaslal: Holly A nebylo by jednodušší přidávat do normálního vzduchu, co jde přes sání, čistý kapalný kyslík? Určitě by nebyl problém udělat nějaký bazmek, který by to dávkoval v závislosti na otevření škrtící klapky. Schválně si propočítej spotřebu vzduchu při ideálním plnění motoru za sekundu.. Citovat
Guest f3rdaaa Odesláno 28. únor 2006 Odesláno 28. únor 2006 Nez NOS, tak raci poradny turbo, twinturbo, nebo kompresor (sice nevim jaky je rozdil mezi turbem a kompresorem...). Myslim ze vysledny efekt bude mnouhem vyuzitelnejsi nez NOS.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.