Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Neuvažoval jste někdo, že byste si pořídil nitro do auta? Zajímalo by mě, co to obnáší, jak to funguje, výhody, nevýhody a kde se to dá sehnat a za kolik.

Odesláno

no v autě sem ho neměl, ale pokud máš svůj motor rád, tak se na to dívej dál ve filmech jako já;-)

Odesláno

No osobně to nemám. Ale znám dvě auta kde to je, přičemž u edný montáže jsem asistoval. Obecně ale platí, že při používání \"nitra\" se motor dost přehřívá. A standartní komponenty motoru to nemusí vydržet. Většinou když už někdo do tohohle jde, tak má motor poladěnej (písty, ojnice, hlava atd) Takže než sáhneš do kapsy a vytopíš cca 15-20tis tak bys měl na to mít připravenej motor.

Odesláno
Původně zaslal: Holly

No a jak to vlastně funguje? Jaký to má vliv na výkon? To se jako odpojí omezovač, a ono to jde do vyšších otáček?

zjednodušeně: představ si motor, resp. samotnou jeho činnost, jako běžný zapalovač (ubohý plamínek)...no a nitro: škrtni zapalovačem a stříkni na něj lak na vlasy...:D

[upravil dne 25/2/06 Tommy306]

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

No a jak to vlastně funguje? Jaký to má vliv na výkon? To se jako odpojí omezovač, a ono to jde do vyšších otáček?

zjednodušeně: představ si motor, resp. samotnou jeho činnost, jako běžný zapalovač (ubohý plamínek)...no a nitro: škrtni zapalovačem a stříkni na něj lak na vlasy...:D

[upravil dne 25/2/06 Tommy306]

Nějak si to nedovedu představit, jdu to vyzkoušet....:papa

Odesláno

No... ja sa do toho nerozumiem... ale pokial viem, tak pouzivanie Nitra spociva vtom, ze Nitro je miesane v pomere 2 jednotky Nitro a 1 jednotka Kysliku... co znamena 33% kysliku v tej zmesi...

Kedze obycajny vzduch obsahuje len okolo 20% kysliku, tak pre motor to znamena, ze moze davat bohatsiu zmes, lebo sa to dokaze spalit - kedze je viac kysliku.... :papa

Ak sa mylim, tak mi to prosim vysvetlite ako to funguje :)

Odesláno

...Princip celého systému totiž nespočívá v \"natlačení\" většího kvanta kyslíku do spalovacího prostoru (o což u přeplňování jde), ale o dodání většího množství kyslíku, které umožní spálit podstatně více paliva (o to jde u přeplňování taktéž), a tím i většího výkonu motoru. V zásadě se jedná o vstřik kapalného oxidu dusíku (N2O) na začátek sacího potrubí, tak aby tuto změnu zareagovala veškerá čidla z řídící jednotky. Změnou podchlazeného oxidu dusíku z kapaliny na plyn dochází k prudkému ochlazení okolního nasávaného vzduchu (cca o 50oC),na jehož změnu hustoty zareaguje řídící jednotka zvýšením dodávky paliva. Navíc vliv tohoto ochlazení plnícího vzduchu v případě turbomotoru si jistě dokážete představit. Další výhodou je, že ve spalovacím prostoru dochází k uvolnění kyslíku, kterého N20 obsahuje asi 35 % (pro srovnání - ve vzduchu je ho asi 20 %). Díky tomuto opět dochází ke zvýšení dávky paliva a pochopitelně díky přebytku kyslíku k lepšímu spalování. Nárůst výkonu je při této \"forsáži\" opravdu velmi znatelný - podle typu motoru se může pohybovat od 30 do 50 %. Při opravdu \"hard\" použití, např. u dragsterů, jde tato hodnota podstatně výše...

...není to z mojí hlavy, tak mi ji snad nikdo za todle neukousne...:roll

Odesláno

A nebylo by jednodušší přidávat do normálního vzduchu, co jde přes sání, čistý kapalný kyslík? Určitě by nebyl problém udělat nějaký bazmek, který by to dávkoval v závislosti na otevření škrtící klapky.

Odesláno

A nebylo by jednodušší přidávat do normálního vzduchu, co jde přes sání, čistý kapalný kyslík? Určitě by nebyl problém udělat nějaký bazmek, který by to dávkoval v závislosti na otevření škrtící klapky.

No neviem kde by si vedel zohnat kvapalny kyslik, ale za pokus na nejakom starsom aute by to rozhodne stalo :mrk...

Ale ak sa nemylim, tak k horeniu zmesi su potrebne aj tie ostatne plyny... nie len kyslik :myslim

Odesláno

Já myslel jenom trošku obohatit nasávaný vzduch. Jestli to dobře chápu, tak při použití nitra se úplně zavře sání a jde to tam z těch flašek?

Odesláno

Ono sa to neuzavre... len sa to obohacuje.... ;)... mozno by stalo za vyskusanie nakrmit nasich milackov vzduchom z tych kyslikovych flias co sa pouzivaju v nemocniciach :D.. ktovie co by to spravilo :mrk

Odesláno
Původně zaslal: VIP3R

Mám pocit, že pak by to auto asi vybouchlo - čistý kyslík je totiž výbušný...

(Teda pokud si to dobře pamatuju ze školy :D)

Tak to si tedy pamatuješ blbě....:super

Schválně si propočítej spotřebu vzduchu při ideálním plnění motoru za sekundu..;)

Guest f3rdaaa
Odesláno

Nez NOS, tak raci poradny turbo, twinturbo, nebo kompresor (sice nevim jaky je rozdil mezi turbem a kompresorem...). Myslim ze vysledny efekt bude mnouhem vyuzitelnejsi nez NOS....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...