Ježíšek Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 Ahoj, mám problém s klepáním u rychlosti 90 km v hodině. Při téhle rychlosti když jemně sešlápnout plyn tak se celé auto rozechvěje. Měnilo se tam spousty věcí na přední nápravě a bylo mi řečeno, že když se tam dali originál 16" kola tak to prý ne klepalo. Já tam mám běžně 17" kola, už druhé a stejně to furt dělá. Nějak jsi už nevím rady na co se zaměřit, popřípadně vyměnit. Obsah motoru je 3.0L, 140KW a rok 1998. Za jakékoliv nápady předem děkuji. brixtr ohodnotil 1 Citovat
Chip Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 (upraveno) klepáni jako zvuk nebo vibrace které cítíš jestli to je pouze okolo nějaké rychlosti zaměřil bych se na kola a vyvážení pak geometrie s tím že na uložení kol nesmí být žádná vůle.jestli to vydává i zvuk pak by měla jít najít někde vůle. u těhle motorů nejčastěji měnim silentbloky záběru motoru nahoře i dole vždy když se ke mě dostanou tak jsou nakaši nevím proč to předchozí majitelé a servismani nevyměnili. ale to neni příčina popisovaného zvuku, ale většinou mi to vyřeší polovinu problémů, které mi lidi popisují že s tím autem bylo. Upraveno 13. duben 2019 uživatelem Chip Citovat
Ježíšek Odesláno 13. duben 2019 Autor Odesláno 13. duben 2019 Klepání jako vibrace. Jelikož to bylo teď na technické tak geometrie je v pohodě, kola taky i gumy. Uložení se dělalo. Všechny silentbloky vyměněny. Ty vibrace byli veliké a snížily se ale furt tam ještě jsou. Citovat
Ježíšek Odesláno 13. duben 2019 Autor Odesláno 13. duben 2019 Klepe to do celého auta. Je cítit jak to "háže" s celým autem. Citovat
Chip Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 no no zkusil bych to na jine vyvazovacce nebo jine kola s nizkym profilem Citovat
krtek 2 Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 (upraveno) silentbloky ramien sa meniy? hlavne tie zadne na napravnici? riesil som nieco podobne na bmw pri 110kmh sa auto nekontrolovatelne roztriaslo a nedalo sa uz zrychlit lebo by skoncilo v skarpe na vine bol zadny silentblok ramena Upraveno 13. duben 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Ježíšek Odesláno 13. duben 2019 Autor Odesláno 13. duben 2019 Chtěl bych letos koupit 18" kola a uvidím co to udělá. @krtek 2 co vím tak ano. Měnilo se skoro vše. Proto je mi to záhadou. Navíc je divné, že to začne dělat až v 90km/h a výš. Citovat
brixtr Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 před 4 minutami, Chip napsal: zkusil bych to na jine vyvazovacce vyvažovačka bude nejspíš v pořádku, jezdíme ke stejnému mechanikovi a já se svým autem problém nemám Citovat
krtek 2 Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 a je to zavisle len od 90kmh vyssie? ci zalezi aj ake ma motor otacky alebo zaradeny kvalt? Citovat
Chip Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 to neni o tom jestli je nebo neni v pořádku ale většina jich ukazuje do peti gramu nulu a přestnost je na gram tak je vyvážit na gram a nespolehat se na to že to ukazuje nulu Citovat
brixtr Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 @krtek 2 možná plácám kraviny ale... na tom coupe má i podložky pod kola.. nemůže to mít s tím spojitost? Citovat
Ježíšek Odesláno 13. duben 2019 Autor Odesláno 13. duben 2019 Kvalt nerozhoduje. Dříve to dělalo už u nižších rychlosti a teď do 80km/h pohoda a při 90km/h se projeví. Zítra máme sraz z klubu 406coupe, tak zkusím si půjčit jiné kupé se stejným obsahem abych mohl udělat nějaké porovnání. Citovat
krtek 2 Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 (upraveno) a kola maju spravnu stredovu dieru ? uz som a to videl ze tam mal spatne kola s vecsou stredovou dierov a to bola radost v tom sediet sa to neskutocne triaslo taktiez jak pisal brixtter mas tam podlozky a bohvie ci su vytocene dobre ci maju presny stred Upraveno 13. duben 2019 uživatelem krtek 2 brixtr ohodnotil 1 Citovat
krtek 2 Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 (upraveno) dal by som podlozky dole ,nasadil seriove kolesa (vyvazene ) pujcis si na zraze napr a ak to prestane tak je nieco s vystredenim u tych podloziek alebo disky s nevhodnou stred dierou,pripadne pozical podlozky od kolegu ktory problem nema Upraveno 13. duben 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Ježíšek Odesláno 13. duben 2019 Autor Odesláno 13. duben 2019 Kola i podložky Jsem kupoval od klubaka co na nich jezdil několik let a má též coupé. A on s tím problém neměl, takže tam problém nebude. Citovat
krtek 2 Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 (upraveno) stejne by som ich dal dole na skusku ak by si tam mal nejaku volu na naprave tak by ti ju nasli a spravily a ma vedie k tomu aj to ze i servis ti tam hodil 16-ky a bolo vsetko v poho tiez by mohol byt este problem s prelezanymi pneumatikami zvlast nizkoprofilovymi uz som aj to videl ak to auto bolo dlho zaparkovane a nejazdilo zdeformovalo to pneumatiky a potom to triaslo Upraveno 13. duben 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
MJSytic Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 Před hodinou, Ježíšek napsal: Jelikož to bylo teď na technické tak geometrie je v pohodě Jakože, když to prošlo technickou, tak je GEO OK? Pokud to chceš opravdu vyřešit, musíš jednotlivé věci vyzkoušet a fyzicky vyloučit. Ne, že to vyloučíš od klávesnice "tím to není" Pokud se to rozvibruje jen, když sešlápneš pedál plynu(jak uvádíš), bude to něco od pohonu. Motor-převodovka-poloosy. Od kol by to vibrovalo i bez plynu. Citovat
brixtr Odesláno 13. duben 2019 Odesláno 13. duben 2019 @Ježíšek proč tam máš vlastně ty podložky? kvůli desingu nebo kvůli brembo brzdičům? Citovat
Ježíšek Odesláno 13. duben 2019 Autor Odesláno 13. duben 2019 Údajně ale co si vzpomínám tak jsem jezdil chvíli bez podložek a taky to dělalo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.