Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám problém s klepáním u rychlosti 90 km v hodině. Při téhle rychlosti když jemně sešlápnout plyn tak se celé auto rozechvěje. Měnilo se tam spousty věcí na přední nápravě a bylo mi řečeno, že když se tam dali originál 16" kola tak to prý ne klepalo. Já tam mám běžně 17" kola, už druhé a stejně to furt dělá. Nějak jsi už nevím rady na co se zaměřit, popřípadně vyměnit. Obsah motoru je 3.0L, 140KW a rok 1998. Za jakékoliv nápady předem děkuji. 

Odesláno (upraveno)

klepáni jako zvuk nebo vibrace které cítíš jestli to je pouze okolo nějaké rychlosti zaměřil bych se na kola a vyvážení pak geometrie s tím že na uložení kol nesmí být žádná vůle.jestli to vydává i zvuk pak by měla jít najít někde vůle.

u těhle motorů nejčastěji měnim silentbloky záběru motoru nahoře i dole vždy když se ke mě dostanou tak jsou nakaši nevím proč to předchozí majitelé a servismani nevyměnili.

ale to neni příčina popisovaného zvuku, ale většinou mi to vyřeší polovinu problémů, které mi lidi popisují že s tím autem bylo.

Upraveno uživatelem Chip
Odesláno

Klepání jako vibrace. Jelikož to bylo teď na technické tak geometrie je v pohodě, kola taky i gumy. Uložení se dělalo. Všechny silentbloky vyměněny. Ty vibrace byli veliké a snížily se ale furt tam ještě jsou.

Odesláno (upraveno)

silentbloky ramien sa meniy? hlavne tie zadne na napravnici?

riesil som nieco podobne na bmw pri 110kmh sa auto nekontrolovatelne roztriaslo a nedalo sa uz zrychlit lebo by skoncilo v skarpe  na vine bol zadny silentblok ramena 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno
před 4 minutami, Chip napsal:

zkusil bych to na jine vyvazovacce

vyvažovačka bude nejspíš v pořádku, jezdíme ke stejnému mechanikovi a já se svým autem problém nemám 

Odesláno

to neni o tom jestli je nebo neni v pořádku ale většina jich ukazuje do peti gramu nulu a přestnost je na gram tak je vyvážit na gram a nespolehat se na to že to ukazuje nulu

Odesláno

Kvalt nerozhoduje. Dříve to dělalo už u nižších rychlosti a teď do 80km/h pohoda a při 90km/h se projeví. Zítra máme sraz z klubu 406coupe, tak zkusím si půjčit jiné kupé se stejným obsahem abych mohl udělat nějaké porovnání.

Odesláno (upraveno)

a kola maju spravnu stredovu dieru ?

uz som a to videl ze tam mal spatne kola s vecsou stredovou dierov  a to bola radost v tom sediet sa to neskutocne triaslo

taktiez jak pisal brixtter mas tam podlozky a bohvie ci su vytocene dobre ci maju presny stred 

Odesláno (upraveno)

dal by som podlozky dole ,nasadil seriove kolesa (vyvazene ) pujcis si na zraze napr  a ak to prestane tak je nieco s vystredenim u tych podloziek alebo disky s nevhodnou stred dierou,pripadne pozical podlozky od kolegu ktory problem nema 

Odesláno (upraveno)

stejne by som ich dal dole na skusku 

ak by si tam mal nejaku volu na naprave tak by ti ju nasli a spravily 

a  ma vedie k tomu aj to  ze i servis ti tam hodil 16-ky a bolo vsetko v poho 

tiez by mohol byt este problem s prelezanymi pneumatikami zvlast nizkoprofilovymi uz som aj to videl 

ak to auto bolo dlho zaparkovane a nejazdilo  zdeformovalo to pneumatiky a potom to triaslo 

Odesláno
Před hodinou, Ježíšek napsal:

Jelikož to bylo teď na technické tak geometrie je v pohodě

Jakože, když to prošlo technickou, tak je GEO OK? :o

Pokud to chceš opravdu vyřešit, musíš jednotlivé věci vyzkoušet a fyzicky vyloučit. Ne, že to vyloučíš od klávesnice "tím to není" :myslim

Pokud se to rozvibruje jen, když sešlápneš pedál plynu(jak uvádíš), bude to něco od pohonu. Motor-převodovka-poloosy. Od kol by to vibrovalo i bez plynu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...