Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot 807 2.0i RFN výměna řídící jednotky - co znamenají čísla SW ?

Recommended Posts

Odesláno
V 2. 3. 2019 at 7:16, duchac.ales napsal:

V první fázi je potřeba udělat zálohu SW staré řídicí jednotky pomocí nejlépe programatoru. Pak stačí většinou Reflow CPU. Když nepomůže Reflow tak se dělá reballing. Ale jednodušší bývá sehnat jinou jednotku a nahrát do ní zálohu tveho SW. HW kód udává na jakém motoru běží, co má za čidla a jakou výbavu. Benzín, nafta, objem. SW je verze mapových dat. Takže důležité je sehnat stejnou jednotku a nasolit tam tvoje data. Nezkoušel jsi autovrakoviště TEHOVEC?? Když potřebuji jednotky většinou beru od nich za 1k.

Ještě mi řekni - Těhovec to je http://autodily.vojkov.cz/kontakty.htm ? Tam jsem nepochodil, stejnou HW nemají, ale jestli to byl opravdu Těhovec?  Jinak zatím bych to viděl, že vezmu jednotku od Slayera, ta má sice úplně jiný čísla, a ten náš servis na elektriku řekne, jestli jsou jednotky uvnitř stejný a pokud ano, tak starou naklonuje na Slayerovu a uvidíme. Jinak ještě zkouším po různu shánět jednotky se stejným HW, ale zatím nic... No ještě tomu trochu energie chci věnovat, auto celkem jezdilo, jinak je celkem udržovaný, no mrška jedna...

• O 5 let později...
Odesláno

Zdravím Vás všechny.

Sdílím zkušenost na téma "Špatné starty RFN" - jak bych to popsal, doba není jednoduchá, každý typ motoru je jiný a plný elektroniky.

Výše jsem popisoval nadšené hledání ŘJ pro mechanika, což nikam nevedlo, byla to jen ztráta času.

Tak jsem závadu přestal řešit, emise na teplém motoru byly na 1*, jen studené auto jsem startoval nejdřív na 3x, nakonec až na 10x, dokud to baterka zvládala. 

Pak mi došla trpělivost a asi jsem měl štěstí při hledání na Googlu, objevil jsem tento článek https://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=96595

image.thumb.png.9445a9de1d02857cb9c6034ca1847e9d.png

Opravu jsme nechali na zimu, aby byl výsledek okamžitě vidět.

A kdo by to řekl, funguje to.

Třetí den, ráno kolem 0° a startuji na první pokus.

Odesláno (upraveno)

@fadja Mám auto už 16let a jediný co dělá celou dobu je, že za chladnýho počasí po nastartování po 1/2 minutě jde na 3 válce (antipolution fault)  a pak zdechne.  Po opětovném startu je to lepší jen tam je prostě chvíli visí ta hláška. Pokud hned vyjedu, tak je vše OK. Takže pokud jsou zamrzlý okna, tak nestartovat a nejdřív oškrábat. :( Jinak auto startuje bezproblémově i při -15°C.

Upraveno uživatelem Dave_k

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...