Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@Pe.Tr My ty výbavy samozřejmě známe nazpaměť a třeba já vím, co vše Hyundai nabízí a že je toho víc. Máš ve všem pravdu co tu píšeš a souhlas. Přesto jsme se rozhodli takto takže jsme asi měli nějaký důvod 🙂

Jinak v loňském roce kdy jsem já dělal objednávku auta jsem od Hyundai fakt nic nechtěl i kdyby měli vodotrysk. Jediné auto nad kterým jsem hodně uvažoval od koncert Hyundai byla Kia Stinger ale ta cena je dost přepálená a hlavně což mě štvalo ještě víc, měla před facelift. 1,1 bych ještě akceptoval ale přes 1,3 už ne. To už raději třeba Charger. Další věc je, že jsem chtěl vyloženě kombi kvůli rodině ale krabici SUV ne. 

508 je jedno z aut ve kterém jdou pohodlně překonávat dlouhé vzdálenosti a taky je s ním i zábava když člověk chce. 

@vigk66 (bože to je přezdívka), gratuluji a pak dej určitě vědět jak ses rozhodl. Nezapomeň si auto přidat do sekce Naše káry 👍😉

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@HanysR jen a doufam ze to nevyznelo ode mne nejak zle. ja kazdeho volbu respektuji. me osobne se 508 ( potazmo vsechny nove peu ) moc libi , ja mel problem prave v tom vnitrku ,vybavach a pak jeste jedna vec ale to tu psat nechci. ikdyz v hyu to jednu dobu bylo i horsi 😁

kazdopadne me aktualni auto je spise splnenym snem s tim ze jsem si spoustu veci odrekl, normalne bych za auto vic jak mega nedal at by to bylo cokoliv.  taky velkou roli hraje i to v jakem prac svete se pohybuji samozrejme.Jinak tenhle hyundai je nastesti kvalitove jinde nez hyu nizsi kategorie a taky se k nemu chovam jinak nez k veci na prepravu z A do B a zpet. Nepredpokladam ze ho budu mit min let jak deset  . pokud dele jen dobre,ale v dnesnim eko svete nikdo nevi, nerad bych se dockal toho ze jako majitel nafty budu platit navic desetitisice abych s nim mohl na silnici a chran buh jestli treba i do centra mest.

Tim ze jezdim i premiovou znackou vim co k zivotu z vybavy fakt nepotrebuju a tenhle vuz je takovym zdravym kompromisem vseho.

P.S. Stinger vysel na trh tri mesice po tom co jsem to sve koupil. Nebyt toho ,tak mam doma stingra, je to delo!!! .

(mozna nastesti , pac tim spis bych si uz nic jineho nikdy (nemyslim auto) nekoupil , v tehle znacce nikoho neznam a vse by bylo za full ceny a zrovna kia ma vse o 20% draz nez hyundai 😁)

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Návštěvník
Odesláno

@Pe.TrÚplně v pohodě 😉 Já respektuji každého názor a klidně mluv co chceš a nahlas. Nejsem z cukru 😁 Já mám rád zdravé pošťuchování a někdy mám kvůli tomu s lidmi problém protože to někdo nesnese a nepochopí mě. Věci typu co jsi psal minule u fotbálku - Když jsem vás minule viděl tak budeme hrát na půl hřiště apod - mě moc baví 🤣👍 Takže v pohodě 😁🍻 Je to prostě jen sranda 🙂

Jinak to klidně napiš co tě na 508 štve, rád se to dozvím. Co se týče malého objemu a dalších věcí, šel jsem do loterie a řekl si že uvidíme. Upřímně jsem se v tom výběru auta začal ztrácet a poprvé v životě jsem dal na emoce a risknul to. Každopádně až auto "doslouží" tak bude asi na řadě něco co bude mít na svou dobu největší objem abych si ještě něco užil než se to zakáže úplně. Takže asi nějaká US kára v individuálním dovozu. 

Obecně nemám proti Hyundai celkem nic, je to už dnes automobilka jako každá a zbytek jsou už jen předsudky tak jako Francouzská auta obecně. 

Jinak Stinger, uf... Souhlas. Zamítnuto jen kvůli ceně, dostupnosti servisu a ceně servisu (zřejmě) a taky se v té době čekalo na facelift ale to už jsem psal. 

Viděl jsem za celou dobu naživo asi jen dva a bomba. Mám rád už to, když toho není na cestě moc. Vždy jsem šel tak trošku proti proudu. 

Návštěvník
Odesláno

🤣 Vím, nejde si nevšimnout, to DNA prostě zůstává 😁 Jsme prostě jiní no 😁

Odesláno

Tak ted si možná vysloužím vyškrtnutí z Peugeto clubu, ale risknu to 🙂 Už jsem málem objednat jednoho z těch dvou krasavců GT 3008 1,6 180k, ale dostal jsem docela zajímavou nabídku na Hyundai Tucson nový:

sleva oproti normálu 90, namísto jejich standardních 60, takže koncová 748 tis. K tomu příslušenství dle vlastního výběru v hodnotě 15 tisíc  + 4x zimní pneu Nokian

Tucson výbava třetí ze čtyř = Smart, ale je to ta nejlepší motorizace - 1,6 benzín 132 kW mild hybrid 7 stupňovat DCT automat 4x4 pohon všech kol

Oproti tomu Peugeotu ale nemá adaptivní tempomat, přední senzory (!) a navigaci (displej ano, jen bez navigace, takže pouze např. Waze a zrcadlit přes applecar play)

Nicméně! Můžou mi prý dodělat ty přední senzory v rámci toho příslušenství za těch 15tis (cca za 8tis), ale jen by pípaly, nezobrazovaly by se na displeji ty čárky před autem. No a za zbytek doplatit za disky pro ty zimáky například.

Záruka na 5 let zdarma na všechno (u peugeota musím doplatit cca 5300,- za 2x2 roky a 40 tisíc nájezd, pokud budu chtít rozšířit záruku

Ten Hyundai má lepší rozlišení těch dvou displejů taky... a vyhřívaný sedačky i volant. Jinak mají v podstatě to samé, i hlídání mrtvého uhlu.

Zadní kamera jde pustit do displeje i za jízdy až do 50 km /h myslím..., což u 3008 nejde.

Jen teda tenhle Smart, nemá to promítání zpětných zrcátek v displeji a nemá tedy ani ty 4 kamery, jen jednu zadní, což mě hodně mrzí a kdyby měl, tak nevím nevím...  🙂 To má ale až nejvyšší verze Style a ještě musí mít k tomu packet premium a ...na to už fakt nemám.

Než mě začnete kamenovat, tak 3008 se mi líbí víc a v podstatě jsem vyloučit úplně všechny auta v tyhle kategorii, navíc ten motor mají jen dvě skladové v republice, takže...

Ale ten Hyundai musím říct, že je snad jedinec, kterej ho v bych očích ohrožuje i designem. Ten je prostě úžasné. Ty přesní světla ve tvaru perutí, i zadek krásné...

Taky má víceprvkovou zadní nápravu, oproti vlečený u pežota a i má větší objem kufru a například nastavitelný sklon zadních sedadel.

Podobný kousek mají třeba tady:https://www.sauto.cz/osobni/detail/hyundai/tucson/18934780?goFrom=list

Pokud máte někdo nějaké postřehy, zkušenosti, budu moc rád. Možná i ten mild hybrid s tím nemám zkušenost vůbec.

Spíš to celé vnímám jako kontrolní takovou epizodu, protože srdce mě táhne k tý 3008. Nicméně ta nabídka a i to auto je hodně zajímavá/zajímavé.

Jedu se s nim dnes projet v tý verzi smart...

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

A ven! 🤣

Hele vem co ti sedne víc. Pokud se ti líbí nový Tucson tak je to tvá věc a je to v pořádku ale já ho viděl naživo a tohle auto teda vůbec. Je to šereda neskutečná (z venku). Nemám ale patent na vkus a každý rád něco jiného. Tohle pro mě není i kdyby nevím co. Takže jak říkám, je to na tobě, projeď se, pouvažuj a hurá na to co ti sedne 😉 Jinak Tucson předchozí Generace je proti tomu modelka. 

Jinak co se týká ceny, já to až tak nehrotím že musím ušetřit každou korunu za každou cenu. Vím že v autě něco najezdím a nakonec by mě to asi štvalo. Pokud někdo mění auta často, proč to nezkusit. 

Guest Petr 3008
Odesláno

Tady není vůbec prostor pro žádné kamenování, není důvod.  To je prostě realita, přijde zajímavá nabídka...a je to jinak.  H to prostě s cenou umí líp než P, a výbavově jsou na tom velmi dobře. Hlavně jsou to tvoje peníze a ty musíš rozhodnout kam je dáš. 

Jízda se ti bude myslím líbit, to dej vědět.

Odesláno

Tak jasně, že vkus má každý jinej atd atd... Spíš jestli někdo nemáte nějaký info k tem technikáliím. Sledoval jsem pár slovenských testů na YouTube a nevypadá to špatně. Ale třeba aisin je aisin, dává se snad i do BMW a Mini. Ten Hyundaií 6 stupňová automat je prý hrozný, hodně škube. Ten 7 stupnový je prý super, ale na ten Aisin prostě prý nemá. Uvidim...

Jinak ale, co jsem tak prolézal Peugeot salony, tak Hyundai bývá často hned vedle, takže jeden postřeh zatím už mám - 3008 je mnohem hezcí naživo zvenku, než na fotkách. Fotky jí škodí, zejména z přímého zadního pohledu (šikmo z boku zezadu je nádherná i na fotkách), ale je pár úhlů, kdy to není ono. Ale naživo vynikne ta mohutná příď, i ty prolisy na bocích a  tvar nad prahem, všechno prostě. Takovej svalovec, krásně proporcionálně vyváženej.

Za to Hyundai, ten na fotkách působí tak dravě !! úplně úžasně (teda na mě), jako auto pro chlapa, narozdíl od 3008, která na fotkách vypadá tak trochu jak autíčko pro holky vedle něho. Ale na živo ? Jen dílčí části jsou úžasný - ta čelní maska, zadní světla, v kombinaci s tmavými odstíny metalízy do šedomodra, šedozelena, dočerna ... ale jako celek? Takový disproporční. Je moc posazené na čumák, nějak šikmo, jako by mělo zadek vejš a celá přední sekce před předníma sloupkama působí jako by byla z menšího auta. Jako by ji udělali v menším měřítku a plácli k té větší části. Na fotkách to tak nepůsobí, ale v reálu ano.

Interiér při pohledu okýnkem dost hrozný. Displej pod volantem působí, jako by tam někdo zapomněl tablet a palubka kolem dokola, jak v nějaký lodi... a ten středový displej s tlačítky mi připomíná naší mikrovlnku 😄 Ale uvidím až v tom budu sedět.

Na luxusní i-cocpit a volant jak z motokáry a alcantaru s černým stropem z GT 3008 prostě mít asi nebude ale 🙂

Guest Petr 3008
Odesláno

Mě se teda ten model zrovna taky moc nelíbí, o té přístrojovce vůbec nemluvím, za mě hrůza. A hrozně moc záleží na barvě. To ale neznamená, že by to mělo být špatný. 

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

@vigk66No takže to co jsem napsal cca jednou větou ty jsi rozvedl do malého článku, lépe bych to nenapsal 😁 Jde vidět, že to cítíš asi jako já, jen nejsem takový básník 😉👍

Aisin byla jedna z věcí proč jsem šel k Peugeot. Ten měnič je prostě lahoda a dvouspojka se tomu nerovná. EAT8 je prostě špička, pak už je jen ZF. Motor 1.6 je taky na pohodu, u Hyu nemůžu sloužit. Věřím že fajn. Víc ti asi řeknou borci co mají 3008 😉

Hlavně je to na tobě. Vyzkoušej obojí, nech to zpracovat a uvidíš. 

Odesláno (upraveno)

@vigk66

mám Tucsona z roku 2020 (starý model), nejsem poeta jako ty :), neumím auto hodnotit sloupek od sloupku--ale koupil jsem ho proto, že se mi líbilo, jezdí dobře, určitě je to lepší auto, než co jsem měl předtím, jsem nadmíru spokojen:super

ale nového Tucsona bych si nekoupil, protože se mi nelíbí, píšu to proto, že i ty máš nějaké pochybnosti (se mi zdá), proto si dobře rozmysli do čeho půjdeš, protože se špatně jezdí s autem, které nepřiroste okamžitě k srdci svým vzhledem :myslim, samozřejmě každý rád při nákupu ušetří, ale pak nemáš z toho auta takovou radost, to mi věř --rozhodnutí je na tobě :papa

Upraveno uživatelem ozzy56
Guest Petr 3008
Odesláno

@ozzy56ten tvůj Tuscon se nám líbí, to se shodujem :super, ten by mi vůbec nevadil. To cos měl před tím (já také), byl jen takový nějaký prostředek k dovezení nákupu a pracovní nástroj, nic jiného.  Někomu to pochopitelně nevadí, auto tak prostě bere, ale my potřebujeme ještě k tomu tu radost.  A jak píšeš, když si pořídíš něco, co ti tu radost nepřináší, je to hrozně špatně ( a je naprosto jedno co to je za značku).  Alespoň já to tak mám, dneska už se v tom autě chci cítit dobře, chci to rád řídit a mít z toho radost.

Návštěvník
Odesláno

Tak předchozí 2008 co měl @ozzy56se mi třeba taky vůbec nelíbí... Takže souhlas s vámi chlopi 

Odesláno
Před hodinou, ozzy56 napsal:

@vigk66

mám Tucsona z roku 2020 (starý model), nejsem poeta jako ty :), neumím auto hodnotit sloupek od sloupku--koupil jsem ho proto, že se mi líbilo, jezdí dobře, určitě je to lepší auto, než co jsem měl předtím, jsem nadmíru spokojen:super

ale nového Tucsona bych si nekoupil, protože se mi nelíbí, píšu to proto, že i ty máš nějaké pochybnosti (se mi zdá), proto si dobře rozmysli do čeho půjdeš, protože se špatně jezdí s autem, které nepřiroste okamžitě k srdci svým vzhledem :myslim, samozřejmě každý rád při nákupu ušetří, ale pak nemáš z toho auta takovou radost, to mi věř --rozhodnutí je na tobě :papa

Tak to pozor, me se ten starsi Tuscon  hodne libi z venku! Takze 👍🏻Vic nez ten novej, o kterem jsem se rozepsal..😎

Odesláno

automaty od hyunjsou peckovni , mam ten sestikval a v pohode , 7 kvalt ma zena a taky pohoda , souhlasim s nademnou nazory ,predchozi (ozzy) generace se mi libila vic. ted mi to prijde zvenku jak napichanej ozzy model steroidy. 😁

Návštěvník
Odesláno (upraveno)

Jak napíchanej Ozzy? 🤣🤣🤣🤣 Jinak mi ten nová Ozzy generace přijde, jak nějaký mimozemšťan. Jak UFO. Blízké setkání třetího druhu. Jsem víc konzerva. Něco jako Honda - ne podobou ale extravagancí

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...