Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, začla mi asi tak 14 dní svítit vždy po nastartování kontrolka baterie a pri volnoběhu nezhasne a posilovač řízení nejde, větrák topení jde málo ! Musím vždy tak 2x přidat pořádně plyn a pak kontrolka zhasne, tak si myslím, že odchází pomalu alternátor !? Slyšel jsem někde a i viděl obrázky, že se dá doma udělat repase alternátoru. Že stačí koupit uhlíky, a popř. ložiska nebo je aspon namazat. Koupil bych si díly i dopředu,ale jaké a kde ? ( A ještě dodávám, že alternátor mi chrastí už asi 2 roky)

Peugeot 106 1,5D/1998/40KW

Odesláno

Jak píšeš že nejde posilovač - to je čistě mechanická záležitost, to je klínový řemen. V altíku hledej až potom.

Alternátor chrastí už 2 roky - to máš pevné nervy. Nech to spravit.

Odesláno

Tam chrastí asi ložiska, řemen mi kamarád napínal... No a to servo Já už tam mám servomotor- elektromotor na pohon serva( žádný klínový řemen), takže si myslím, že ten motorek nestíhá při provozu z baterie a tak to servo nejde( ale jak říkám 2x přidám plyn a je vše ok- a už to zase dobíjí).Ale jsem chtěl být připraven, jak ten alternátor klekne. Jinak celkově zvuk mého motoru je jako traktor. CHrčí a chrastí to někde od alternátoru nebo od motorku klimatizace ( která je nefunkční) .

Odesláno

Předpokládám že to bude víkendová záležitost.

Já uhlíky koupil ve firmně která se převážně zabývá elektormotorama, trafa. Měly tam kompletní nabídku uhlíků do všech značek aut. Stačilo sebou přinést hržák uhlíků (na alternátoru bosch stačilo na tělese povolit jeden šroubek a vyndat tento držák, bez vymontování celého alternátoru).

Je dobré držák uhlíků vzít sebou, většinou tam mají dílnu a uhlíky ti rovnou naletují, pokud doma člověk nemá potřebné vybavení (i tak už jsem to párkrát zkoušel a musím říct že to udělali líp)

Ložiska ...nevím jestli bude v katalogu uvedeno, jedině kuchnout a podívat se. Předpokládám, že by neměl být problém sehnat ložiska v obchodě s nima.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...