DaGr Odesláno 17. leden 2019 Odesláno 17. leden 2019 Zdravím všechny majitele Travellera a moc prosím o info. Jak Vám funguje a projevuje se regenerace FAP filtru (pevnývh částic)? Viděl jsem polskou recenzi a chlápek si dost stěžoval na častý regenerace a hlavně smrad při (nebo po) probíhající regeneraci. Když třeba přibrzdil a vysazoval děti z auta, bylo to rázem v interiéru dost cítit. Nebo po zaparkování v garáži to bylo ještě horší. Výfuk má být prý ukončený už pod autem, proto se dostane smrad i snáz do auta. Nebo po zaparkování v garáži to bylo ještě horší. V Peugeotu mi dnes řekli že bude stačit jednou za 1000km auto pořádně projet, že je jeho životnost min. 250tis a podobný pohádky... Uvažuji o koupi tohoto modelu, ale nemám s filtrem moc dobrou zkušenost u svýho Forda Galaxy. První zanesení jsem řešil už v 50tis.(jeden z prvních filtrů co se objevil v servisu), moc si s tím nevěděli rady a cena nového filtru byla tehdy asi 35tis. Při pedstavě že to budu řešit každý dva roky jsem ho nechal vyndat. Jezdím cca 60% město, popojížďky 10-15km a motor se, obzvlášť v zimě, nestihne pořádně ohřát, aby regenerace proběhla jak má. Šest let jsem jezdil bezstarostně bez filtru (neříkám že jsem z toho měl radost), než před dvěma lety zpřísnili technické kontroly, nechal jsem ho znovu namontovat (nový) a od té doby mi přibývá nafta v oleji. Musím ho měnit cca po 10 tis. Můžete prosím popsat Vaše zkušenosti s filtrem v tomto autě? Jak často regeneruje (pokud si toho teda vůbec všimnete), zápach a pod...Hlavně Ti co jezdí dost i po městě. Řešil už někdo zanesení filtru s nutností zajet do servisu? Rád bych letos auto vyměnil a zamiloval jsem se do Travellera (nebo některého z jeho klonů). Předem díky,díky,díky. Citovat
Pijerek Odesláno 18. leden 2019 Odesláno 18. leden 2019 Běžně popojíždím v podobném režimu jako ty (přes týden cukání po Praze, o víkendu výjezdy na závody) a za šest let s Citroenem C5 jsem vůbec nic z toho, co popisuješ neřešil. Auto šlo pryč se 190.000 km a o filtru jsem nevěděl. Před tím jsem měl starší generaci C5 a tam jsem filtr asi ve 150.000 nechával proplachovat a asi dvakrát doplňoval aditivum (to byly ještě začátky DPF a PSA to tak mělo). S Travellerem mám najeto přes 6 tisíc, neřeším, jezdím a jelikož je Peugeot a Citroen používá stejné nebo hodně podobné technologie, tak problémy nečekám Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
rass76 Odesláno 18. leden 2019 Odesláno 18. leden 2019 Co som cital a tak prave PSA ma filtry celkom vychytane, takze by som sa neobaval, je to jlen edna recenze. Mozna nam to tu skuseny pezotaci radi vysvetlia, aka je realita. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2019 Odesláno 18. leden 2019 (upraveno) taky nemusíš hned dát na pitomého poláka, co má ukončený výfuk už pod autem , protože ostatní ho máme 3 metry za autem... si všimni , že ta rozvážková auta (Traveller, Berlingo, Partner, Boxer atd.) mají z 95% motory HDi s FAP (jinak to už podle Bruselu nějaký pátek nejde) a převážně jezdí krátké trasy...,taky si myslím, že Ti v pežotu neřekli žádné pohádky--prostě dnes FAP vydrží mnohem déle, než když se s FAP začalo..., navíc jde s celkem rozumnými náklady vyměnit, určitě neuděláš chybu, když ho přes víkend protáhneš delší trasou..., tu výměnu oleje v motoru po cca 15 tisíci KM můžu jen doporučit (bez ohledu na FAP), jinak asi nenajdeš nikoho, kdo už byl s Travellerem řešit plný FAP--tak dlouho na trhu zas není Upraveno 18. leden 2019 uživatelem ozzy56 Citovat
spagetti73 Odesláno 18. leden 2019 Odesláno 18. leden 2019 Já mám cca 32000 km a zatím jsem si nevšiml ani nepostřehl žádnou regeneraci. Citovat
DaGr Odesláno 24. leden 2019 Autor Odesláno 24. leden 2019 V 18. 1. 2019 at 12:53, ozzy56 napsal: taky nemusíš hned dát na pitomého poláka, co má ukončený výfuk už pod autem , protože ostatní ho máme 3 metry za autem... Ozzy, zkus mrknout na tohle video čas 4:45min. https://www.youtube.com/watch?v=YqqtO6yHVTI Výfuk prostě končí pod autem. Neříkám že to je špatně, ale je to tak. Pokud nikdo nemáte s regenerací problém a nic necítíte, jen dobře. Nejsem si jistý jestli auto kaufnu zrovna od Peugeotu, ale tento "autobus" je můj favorit, asi na něj opravdu z Galaxy přejdu. Díky moc všem za odpovědi. Citovat
rass76 Odesláno 24. leden 2019 Odesláno 24. leden 2019 No co som ja skusal ake ceny mi ponuknu, tak peugeot bol vzdy nizsie ako spacetourer a proace. Uvidis no, mne sa napr viacej paci proace, ale za cenu proace family bol cca traveller allure, plus,minus Citovat
martinecondrej Odesláno 25. leden 2019 Odesláno 25. leden 2019 teď bude i jako Opel, myslím zafira, taky se ten předek povedl. Jinak třeba Crafter má výfuk taky v půlce auta a nikdy mi to nevadilo. U 5008 je vzadu a když je studený, stojí a blbě foukne vítr, tak to ventilátor taky nasaje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.