Petr X Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Uz par mesicu mam takovy problem - vzdycky kdyz je venku takhle hnusne - tim myslim snih a břečka, tak kolikrat jedu a najednou auto prestava jet a vzdycky se rozsviti kontrolka diagnostiky. Byl jsem tankovat a vicko nadrze neslo ani rozdelat, jaky tam byl podtlak. Tak jsem si rekl, ze to bude nejspis tou pretlakovou hadickou v nadrzi - ze bude asi zanesena. Jenomze me ted vrta hlavou, ze kdyby to bylo jenom tim, tak to na plyn pojede, ale dela to na plyn i benzin. Dneska to udelalo zase po dlouhy dobe (zase vliv pocasi, ale nekoukal jsem, jestli je v nadrzi zase podtlak), no a zdalo se mi, ze jde z auta smrad jako kdyz se neco pali. Nenapada me, cim by to mohlo jeste byt. Jinak potrebuju vymenit svicky, uz budou mit asi pomalu doslouzeno (maji asi 12tis, ale jsou to obyc. brisk 4-kontakty a mam plyn, takze je normalne menim po 10tis. Km.) Akorat to chci nechat na lepsi pocasi. Ale tema to asi nebude, nevim. Citovat
Ferry Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 tak to tezko rict, takovyhle zavady jsou nejhorsi Jinak ja mam svicky Bosh, presne podle specifikace peugeot, v peugeotu meneny a maji najeto uz asi 25000 a rozhodne je menit nehodlam, lhuta vymeny je 60 000km, zadne problemy nepozoruju Citovat
Richard296 Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Doporuuji diagnostikuv Peugeotu (500Kč-Zlín). Jinak se budeš dlouho trápit! Citovat
Petr X Odesláno 16. únor 2006 Autor Odesláno 16. únor 2006 Původně zaslal: Richard296 Doporuuji diagnostikuv Peugeotu (500Kč-Zlín). Jinak se budeš dlouho trápit! Ja vim, ale to jsem chtel nechat jako posledni moznost Citovat
Guest MilaS Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 No já nevím, jestli diagnostika pomůže. Já mám velmi podobný problém, akorát že se to stává celoročně - asi tak po 5 km, většinou když není motor zatížený, se mi rozsvítí kontrolka diagnostiky. Protože už s tím bojuji delší dobu, tak jsem jel do značkového Peugeotu. Vyměnil jsem krokáč, potom snímač absolutního tlaku vzduchu, pak mi tam dali novou lambdasondu a pořád nic. Diagnostika ukazuje příliš bohatou směs, ale závadu ne a ne najít. Takže včera jsem tam byl naposled a budu jezdit, dokud se to nepose*e. Dnes to cukalo obzvláš? silně. Mimochodem ten krokáč dodnes funguje (asi čtvrt roku) u ježkových očí, takže s ním nic nebylo. Navázal jsem kontakt s Hradcem Králové, tak uvidíme, jsou to autoelektrikáři, třeba se jim to povede najít. Jak píše Ferry, nejhorší jsou závady, co se vyskytují jen občas, nepravidelně. Citovat
piškotek Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Původně zaslal: Petr X Uz par mesicu mam takovy problem - vzdycky kdyz je venku takhle hnusne - tim myslim snih a břečka, tak kolikrat jedu a najednou auto prestava jet a vzdycky se rozsviti kontrolka diagnostiky. Byl jsem tankovat a vicko nadrze neslo ani rozdelat, jaky tam byl podtlak. Tak jsem si rekl, ze to bude nejspis tou pretlakovou hadickou v nadrzi - ze bude asi zanesena. Jenomze me ted vrta hlavou, ze kdyby to bylo jenom tim, tak to na plyn pojede, ale dela to na plyn i benzin. Dneska to udelalo zase po dlouhy dobe (zase vliv pocasi, ale nekoukal jsem, jestli je v nadrzi zase podtlak), no a zdalo se mi, ze jde z auta smrad jako kdyz se neco pali. Nenapada me, cim by to mohlo jeste byt. Jinak potrebuju vymenit svicky, uz budou mit asi pomalu doslouzeno (maji asi 12tis, ale jsou to obyc. brisk 4-kontakty a mam plyn, takze je normalne menim po 10tis. Km.) Akorat to chci nechat na lepsi pocasi. Ale tema to asi nebude, nevim. Citovat
piškotek Odesláno 16. únor 2006 Odesláno 16. únor 2006 Měl jsem z 1.8 16V stejný problém.Byla taky na plyn a bylo s tím tolik problémů že jsem to raději prodal.Na diagu mě to zaznamenalo chybu : čidlo tlaku vzduchu.Koupil jsem nové a byl klid.Jenže začalo mě trápit palivové čerpadlo na LPG které je v nádrži na plyn.Dvakrát kleklo.Nikdo v ČR to nespravuje. Citovat
Petr X Odesláno 17. únor 2006 Autor Odesláno 17. únor 2006 To jste me hosi moc neuklidnili. No vcera jsem dojezdil, jako bych to privolal. Zaparkoval jsem a odpoledne uz to nechytlo. Parkrat to zablafalo, ale to bylo vsechno. Zkousel jsem to jeste vecer a chytlo to, ale jen na 2 nebo 3 valce, tak jsem to moc netrapil. Ted uz jedine doufam, ze to bude svickama. Ale kontrolka diagnostiky nesviti, takze to muze byt uplne v necem jinym. Jinak jak rikate, dela to taky jen kdyz neni motor v tahu. Delalo to treba kdyz jsem se coural pomalu na hory, kdyz byl snih, tak se nedalo jet moc rychle a stridal jsem jen rychlosti 3 a 4. Nastesti mi to delalo zatim parkrat a jenom v tomhle hnusnym pocasi, tak doufam, ze to bude v pohode. Porad si ale myslim, ze to bude tou pretlakovou hadickou v nadrzi, protoze vzdycky kdyz to nechtelo jet a svitila ta kontrolka, tak byl v nadrzi podtlak jako prase. Citovat
Guest MilaS Odesláno 17. únor 2006 Odesláno 17. únor 2006 Původně zaslal: Petr X ... Porad si ale myslim, ze to bude tou pretlakovou hadickou v nadrzi, protoze vzdycky kdyz to nechtelo jet a svitila ta kontrolka, tak byl v nadrzi podtlak jako prase. Nech si profouknout odvzdušňovací potrubí v nádrži. Já jsem je měl taky ucpané a kolikrát se mi stalo, že jsem nemohl ani otevřít víčko nádrže, jaký tam byl podtlak. Ale na ty moje problémy to nemělo vliv. To profouknutí ti udělají normálně v servise . Citovat
Petr X Odesláno 17. únor 2006 Autor Odesláno 17. únor 2006 No zkusim to. Jinak drzte palce, do hodiny mi prijede znamej se svickama a diagnostikou, tak snad neco vykouma ... Citovat
Petr X Odesláno 18. únor 2006 Autor Odesláno 18. únor 2006 Tak jsem vymenil svicky (normalne na jedny chybel ten porcelanek dole na elektrode) Dali jsme tam novy svicky a misto 2 valcu to slo na 3 valce. Diagnostika ukazala zavadu na SNIMACI OTACEK, ale tim to pry nejspis nebude. Asi bude v pr... ta lista s civkama (ta rampicka) :-( Nova stoji 6500,- Takze mam auto ted u toho znamyho a zitra se ma ozvat, jestli pomohla vymena toho snimace otacek a kdyz ne, tak bude muset objednat tu listu. Nemate ji nahodou nekdo na prodej? Starsi. Citovat
Péťa Odesláno 18. únor 2006 Odesláno 18. únor 2006 Diagnostika ukazala zavadu na snimaci otacek... To me teda pekne prudi, protoze ja mel opravdu zavadu na snimaci otacek a diagnostika ve znackovem servise to neukazala Citovat
Petr X Odesláno 19. únor 2006 Autor Odesláno 19. únor 2006 No on ma nejakou lepsi diagnostiku. Jinak jsem mu ted volal, bylo pry jeste nejaky tesneni na sani v haji, takze ted kdyz to nastartuje, tak to jde normalne na 4 valce, ale kdyz se to ohreje, tak je to v p.... :-( A je to tou rampou, protoze tam prej litaj vsude mozne jiskry. Takze zitra ji objednava a do tri dnu bych snad mohl zase jezdit. Doufam. Snimac otacek zkousel vymenit, ale nepomohlo to. Takze tim to neni. Citovat
Petr X Odesláno 24. únor 2006 Autor Odesláno 24. únor 2006 Tak uz zase jezdim. Novy svicky, nova lista, novy tesneni na sani a je vse zase OK. Akorat ze me to stalo 8900,- Ta lista stala 6300,- A lip jede, ted jsem jen zvedav na spotrebu, jestli klesne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.