robert Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 (upraveno) Zdravím, nemá někdo zkušenost ??? Při jízdě mě náhle přestalo jít servo a byl hned cítit zápach spálené gumy. Pálil se mi řemen . Po vypnutí klimatizace jsem dojel jen tak tak domů asi 1 km. Pak jsem na radu mechaniku přeříznul řemen a hledal který to z agregátů má asi zadřené ložisko. Vše se točí lehce až na hlavní řemenici. Nemá žádnou vůli ale při otáčení to jde ztuha a je cítit chroupání, jako kdyby bylo vysypané ložisko...ale tam přece žádné není ne ?? Upraveno 24. září 2018 uživatelem robert Citovat
Hafity Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 Hlavní řemenicí myslíš řemenici na klice? Ta je napevno! Leda by prokluzovala ta guma, co je v ní.... Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 jj přesně tu myslím , vím že je napevno právě proto nechápu ten zvuk co vydává při točení , ale tu gumu jsem tam nezahlédl Citovat
krtek 2 Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 (upraveno) poznac si remenicu popisovacom skrz tuou gumou a potom potoc s nou ak sa ryska rozdeli je ko ta guma z tvojho popisu nieje jasne co si vlastne skusal ak budes tocit hlavnou remenicou tak tocis vlastne klukou piestami a rozvodami sucastne takze ak to skusas rukami z lahka to nepojde co je normalne pokial je remenica pevna z jedneho kusa tam chyba nebude Upraveno 24. září 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 ještě je možné, že by se ta guma uplně vydrolila a tím pádem by se někde něco mohlo odírat třeba o kryt rozvodů, ten bok bude určitě z hliníku a já tam viděl trochu prášku okolo Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 Už jen při nastartování motoru to tam strašně a celkem hlasitě rachtá fakt uplně stejně jako je zvuk zadřeného ložiska...které tam není :-) Citovat
krtek 2 Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 (upraveno) tak je nieco s rozvodami nejaka kladka pokial mas na mysly rachot pri zhodenom drazkovanom remeni Upraveno 24. září 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 Ajjjj rozvody mají 50 tis. Tak snad ne.....zas ale na druhou stranu..nechápu jak se mohl zastavovat řemen při jízdě . Ta řemenice se přece nemůže zastavovat. Ale ostatní se točí lehce...servo, klimakompresor i altik Citovat
krtek 2 Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 ano je odpruzena cize je z dvoch kusov a medzi nimi je guma Citovat
krtek 2 Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 (upraveno) zastavovat sa nemusi staci ze dojde k preklzu napr zapnes klimu to zatazi fajne remen otocis volantom to zatazi servocerpadlo ten remen ak je slabo napnuti zacne preklzavat a piskat remen sa vekom natahuje a kladka ho automaticky dosponuvava ale ak sa remen natiahne na urcitu medzu kladka uz ho nenapne Upraveno 24. září 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
Doctor Who Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 Si tak říkám, bylo na řemenu vidět , že by někde byl sedřenej od prokluzu? Jestli ten smrad pálené gumy nebyl náhodou z té řemenice. Citovat
krtek 2 Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 mohol by si mat problemy s volnobezkou altika ta vydava strasne zvuky ak umre axialne sa posunie doslova vyskoci z hriadelky a remen piska jak slak lebo sa otiera o hriadel Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 ty zvuky jsou i při sundaném řemenu ,takže altik asi muzu vyloučit. Viděl bych to pravděpodobně na tu gumu. A Jak říkáš pálit se začal v okmžiku zatížení....při klimě a jak jsem chtěl zatáčet...při servu. Právě proto jsem to dotáh ještě domů při vypnuté klimě a přitom jen občas vynechávalo servo. Bylo to naštěstí jen 800m takže na řemeni ještě nic znát není. ted otázka ....zvládnu to vyměnit sám ?? Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 A jestli tě Krtku mohu poprosit o stránky kde jsi se díval jak to tam vypadá. Děkuji Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 před 17 minutami, Doctor Who napsal: Si tak říkám, bylo na řemenu vidět , že by někde byl sedřenej od prokluzu? Jestli ten smrad pálené gumy nebyl náhodou z té řemenice. Klidně může být hele.....na řemeni nic znát není...byl to jen kousek domů a šetřil jsem to Citovat
krtek 2 Odesláno 24. září 2018 Odesláno 24. září 2018 alepri sundanem remenu je remenica nezatazena takze tam nema co hucat problem buda asi aj v rozvodoch za plastovymi krytmi nejaka kladka ale remenica bude asi ko v tom odpruzeni Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 Právě teď, robert napsal: Klidně může být hele.....na řemeni nic znát není...byl to jen kousek domů a šetřil jsem to tede mě došlo, že synátor co na to koukal , když jsem u baráku zapnul klima a točil volantem, hlásil že se řemen zastavuje Citovat
robert Odesláno 24. září 2018 Autor Odesláno 24. září 2018 před 1 minutou, krtek 2 napsal: alepri sundanem remenu je remenica nezatazena takze tam nema co hucat problem buda asi aj v rozvodoch za plastovymi krytmi nejaka kladka ale remenica bude asi ko v tom odpruzeni to jo, však bez řemenu jsou ty chrastivé zvuky minimální Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.