Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, nemá někdo zkušenost ??? Při jízdě mě náhle přestalo jít servo a byl hned cítit zápach spálené gumy. Pálil se mi řemen . Po vypnutí klimatizace jsem dojel jen tak tak domů asi 1 km. Pak jsem na radu mechaniku přeříznul řemen a hledal který to z agregátů má asi zadřené ložisko. Vše se točí lehce až na hlavní řemenici. Nemá žádnou vůli ale při otáčení to jde ztuha a  je cítit chroupání, jako kdyby bylo vysypané ložisko...ale tam přece žádné není ne ?? 

Upraveno uživatelem robert
Odesláno (upraveno)

poznac si remenicu popisovacom 

skrz tuou gumou  a potom potoc s nou ak sa ryska rozdeli je ko ta guma 

z tvojho popisu nieje jasne co si vlastne skusal

ak budes tocit hlavnou remenicou tak tocis vlastne  klukou piestami a rozvodami sucastne  takze ak to skusas rukami z lahka to nepojde co je normalne 

pokial je remenica pevna z jedneho kusa tam chyba nebude 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

ještě je možné, že by se ta guma uplně vydrolila a tím pádem by se někde něco mohlo odírat třeba o kryt rozvodů, ten bok bude určitě z hliníku a já tam viděl trochu prášku okolo 

Odesláno

Už jen při nastartování motoru to tam strašně a celkem hlasitě rachtá fakt uplně stejně jako je zvuk zadřeného ložiska...které tam není :-)

Odesláno

Ajjjj rozvody mají 50 tis. Tak snad ne.....zas ale na druhou stranu..nechápu jak se mohl zastavovat řemen při jízdě . Ta řemenice se přece nemůže zastavovat. Ale ostatní se točí lehce...servo, klimakompresor i altik

Odesláno (upraveno)

zastavovat sa nemusi 

staci ze dojde k preklzu napr zapnes klimu to zatazi fajne remen otocis volantom to zatazi servocerpadlo ten remen ak je slabo napnuti zacne preklzavat a piskat 

remen sa vekom natahuje a kladka ho automaticky dosponuvava ale ak sa remen natiahne na urcitu medzu kladka uz ho nenapne  

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Si tak říkám, bylo na řemenu vidět , že by někde byl sedřenej od prokluzu? Jestli ten smrad pálené gumy nebyl náhodou z té řemenice.

Odesláno

mohol by si mat problemy s volnobezkou altika ta vydava strasne zvuky ak umre axialne sa posunie doslova vyskoci z hriadelky a remen piska jak slak lebo sa otiera o hriadel 

Odesláno

ty zvuky jsou i při sundaném řemenu ,takže altik asi muzu vyloučit.  Viděl bych to pravděpodobně na tu gumu. A Jak říkáš pálit se začal v okmžiku zatížení....při klimě a jak jsem chtěl zatáčet...při servu. Právě proto jsem to dotáh ještě domů při vypnuté klimě a přitom jen  občas vynechávalo servo. Bylo to naštěstí jen 800m takže na řemeni ještě nic znát není. ted otázka ....zvládnu to vyměnit sám ??

Odesláno
před 17 minutami, Doctor Who napsal:

Si tak říkám, bylo na řemenu vidět , že by někde byl sedřenej od prokluzu? Jestli ten smrad pálené gumy nebyl náhodou z té řemenice.

Klidně může být hele.....na řemeni nic znát není...byl to jen kousek domů a šetřil jsem to

Odesláno

alepri sundanem remenu je remenica nezatazena takze tam nema co hucat 

problem buda asi aj v rozvodoch za plastovymi krytmi nejaka kladka 

ale remenica bude asi ko v tom odpruzeni 

Odesláno
Právě teď, robert napsal:

Klidně může být hele.....na řemeni nic znát není...byl to jen kousek domů a šetřil jsem to

tede mě došlo, že synátor co na to koukal , když jsem u baráku zapnul klima a točil volantem, hlásil že se řemen zastavuje

Odesláno
před 1 minutou, krtek 2 napsal:

alepri sundanem remenu je remenica nezatazena takze tam nema co hucat 

problem buda asi aj v rozvodoch za plastovymi krytmi nejaka kladka 

ale remenica bude asi ko v tom odpruzeni 

to jo, však bez řemenu jsou ty chrastivé zvuky minimální 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...