Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi snad mi někdo pomůže.Jak velkej je problém dostat samonivelační nápravu z 4x4 405 do dvoukolky 405?Hlavní věc jestli sedí hlavní uložení nápravy na původní.Na oko se zdá že ano ale nevím.Asi je nutno vyměnit nádrž za x4-ovou(větší náprava)Ale jestli půjde na namontovat místo původníPrý mají stejný objem tak by mě zajímalo kam se natáhla.Budou třeba zásahy do karoserie?Je to náprava z mi 16x4.K dispozici bude i vrak auta.Jestli někdo máte fotky podvozku x4 please na capy@email.cz a i fotky obou skeletů bez pohonu(náprav i nádrže)dík

Neřešte prosím smysl přestavby:bojim

Odesláno

koukám odpověd žádná takže si stím snad poradím sám a snad se na něčem nezaseknu:xvul

jen tak mimochodem pro ty(ne členy PC) co si myslí že vstávám v 5 abych sem moh v 6 napsat.Tak čas na peugeot clubu neni českém časovém pásmu ale v UTC(posum o 1 hodinu v létě o 2) tak se o mě nestarejte a nechte mě spát:grr. Ten pro koho je tenhle vzkaz určitě ví co tim myslim ostatní si toho nevšímejte. :papa:xvul

Odesláno

No, pokud nechceš řešit smysl té \"přestavby\", tak se nediv...

Pokud chceš mít za každou cenu na 405 nivo, ani trochu mi není jasné, proč tam chceš cpát celou tu mrtvou váhu nápravy z x4 - nebylo by náhodou efektnější ty potřebné díly vzít třeba z BXa? A taky mi není příliš jasné, kam a jak chceš do toho TD nalámat potřebné čerpadlo. Ale jinak hodně štěstí...

Odesláno

Čerpadlo a ani koule tam nikam nenarveš a hlavně je to technicky blbost se s tim patlat - proč? Kup si BXo na blbnutí - motory do toho dávaly stejný jako jsou ve 405 (pár jich bylo stejnejch) a auto je taky stejná třída, stejně pohodlný... Nevýhodou je, vyšší úmrtnost hydraulických dílů v závislosti na stáří...

Odesláno

celkově jde o tu nivelaci.no z bx je problém ta náprava je závislá na celé hydraulice.X4 je celá samočinná jako celek.Čerpadlo je elektrický pověšený na nápravě stejně jako koule.K nápravě jako celku je pouze přívod el energie.jinak pracuje sama.mrtvá váha nevim-nebude tam ani diferenciál ani poloosy.jen věci nutné k funkci. náhled na ni je zde

Odesláno

už mě nebaví tahat prdel pořád po zemi když se to auto naloží nehledě na to že to pěkně plave když sedí na zemi.Odstraní se potíže se seřizováním světel prázdný/naložený auto,nemam sežizování.Jediná nevýhoda více pracujících částí na autě ale to se přežije.

Odesláno

Pokud z toho povykopeš diferák, poloosy atd, tak to pak jo. A ty tu nápravu máš, nebo jí budeš shánět? Jináč ta nádrž by podle mě měla být jiná jen kvůli kardanu, takže když tam kardan nebude, měla by tam sedět ta původní - ale ruku do ohně za to nedám.

Odesláno

jojo všechno zbytečný půjde ven.Má jí známej v Mělníku za směšnou cenu se vším co k tomu budu chtít.Proto se ptám něž pro ní pojedu.Nádrž nevím?Asi taky.klasická náprava má nádž i mezi jejíma předníma úchytama x4-ková náprava tam má ještě výztuhu z trubky.Bud to bude tip top nebo se vymění i nádrž.Hlavně mi jde o to jestli to má stejně umístěný hlavní držáky(zdá se že jo).Jestli ne tak na to kašlu zásahy do kastle dělat nebudu.Spíš si myslým že to bude stejný už jenom kvůli unifikaci při výrobě aut.

Odesláno

kvuli unifikaci jo, ale skelet 4x4 je trochu jiny, než u predohrabu - ma tam vetsi tunel (prinejmensim).

jinak uchyty asi budou stejny, nemam moznost to na placu porovnat s ordinary 405, ale zda se, jo.

Ta elektrika by mela byt taky jednoducha, ale jen si dej bacha, aby ti ta samocinnost nevymlatila baterku pri dlouhodobym stani. U Tecka to funguje i pri vypnutym klicku.

Jinak ty vyhody jsou zrejmy - to si vymluvit nenech. Je videt, ze to mas dobre promysleny. Ale prcejen bych udelal castecnou repasi. Aspon koule a trubky, pokud je vsecko ostatni v cayku, jakoze asi nebude. Potom se pod auto uz blbe leze :)

Odesláno

Ten tunel mě netrápí to je kvůli kardanu a ten tam nebude ani rozvodovka.Repasi určitě jo.Jen takovej dotaz. Koule jsou stejný jako na BX?:myslim?(u citroena by byly tutově levnější)S elektrikou si nák poradím(třeba se to zapojí až za klíček).Tenhle týden se na ní jedu ppodívat,pak se uvidí jestli si jí přivezu nebo ne.:papa

Odesláno

no koule je asi stejna, ale zalezi jako ktera je stejna :) Je jich hodne typu, ale u citrouse bys ji mel sehnat taky. Stejny katalogovy cislo...

No a na objem a tlak se muzu podivat, podle toho bys pak mohl vybirat jinou se stejnyma parametrama. Ale to az bude cas na koumani na netu, ted je to trosku slozitejsi

Odesláno

Hodne zajimavy napad. Ale kdyz nalozis i to auto tak se taky zacne pohupovat a rekl bych vic nez normalni ,jen je to pohodlnejsi . Nejvetsi problem bych videl v elektrice , je tam nekolik relatek ktere udrzuji vysku , dase v pripade potreby zapadnuti na bricho prizvednou a potom spustit do normalni vysky , je tam 5 relatek a ty jsou ulozene nalevo v kufru za tapecirungem( ten tapecirung taky budes potrebovat ) u kyblikuna LHM , (jak tu protahnez do kufru ???) vsak uvidis , hlavne musi byt v poradku cerpadlo je dole u napravy a taky pistnice a loziska v ramenech(casto odchazi odchazi) . Jen nevom jak brzdy jsou tam jine nabojky , mas na tom svem vzadu kotouce (4x4 mela vzdy a v nekterych pripadech hydraulicky obeh jako 605 Turbo) .

Ja bych rekl ze je jednoduzsi udelat ze 4x4 normalni TD s pohonem jen prednich kol .

Odesláno

tak už sem tu nápravu viděl.A asi z toho sejde.Právě ty ložiska jsou v háji a jedno rameno je taky náký divný.To dát dohromady tak se mi ta cena určitě líbit nebude:grrpoleze tak o 5000kč nahoru:grr

Ale každopádně kdyby měl někdo tu nápravu za rozumnej peníz tak se jí bránit nebudu a půjdu do toho znova.:superRozhodně už vím jak na to.:papa

Odesláno

no právě to už jsme s obouma za 3000.Plus asi rameno.Koule by to chtělo taky nový.No nevim:roll.Jak to tak vypadá máš po ruce x4.Kdyby si měl i foták a vyfotil mi příslušenství(relátka hadice a tak všechno kolem toho)Byl bych ti vděčnej.:super

Odesláno

Pokud vim tak partnery s pohenem4x4 dělaj.Možná to vychází z podvozku 405 x4.Ta výměna to bych si asi udělal sám.jen matroš poptám se po pravém rameni a uvidíme.Ty fotky mi můžeš klidně poslat na mail jestli je buděš mít:capy@email.cz:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...