BobyD Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Uz jste nekdo zkousel davat na 205 1.8 D sportovni filtr sani? Citovat
rimmer Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 kolega to ma na 306TD a ma to zvuk jak autobus rozhodne se zvysila hlucnost motoru...pochybuju, ze mu to krome toho neco jineho pridalo..a kor u NE-turbo motoru to nebude mit uz zadny efekt. Radsi kup novou vlozku do stavajiciho a udelas lip Citovat
chuck11 Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Původně zaslal: oddie Takhle? Pěkný,ale není mu tam moc teplo:D:D Citovat
oddie Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Copak, další skokan na špek? Už jsem o tom něco psal tady: http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=11202 Citovat
chuck11 Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Původně zaslal: oddie Copak, další skokan na špek? Už jsem o tom něco psal tady: http://www.peugeot-club.cz/forum/viewthread.php?tid=11202 Ty seš ale hnusně zlomyslnej:( Citovat
oddie Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Jsem, ale jinej už nebudu, co naděláš. Víš co, ono je to o tom, co člověk skutečně zná, a ne jen o tom, co si kde přečte a hned za tím bez rozmyslu za každou cenu stojí, aniž by se v dané problematice skutečně nějak víc vyznal... Citovat
Bohouš Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 he he Oddie zase loví se svou slavnou fotkou :D:D Citovat
oddie Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 To víš, vono vždycky časem zapadne, a zapomene se na to... a vždycky se někdo zeptá znovu Ta fotka už je stará jak metuzalém... ale to auto jinak v jiných rukách furt ještě jezdí, by? už dávno s normálním filtrem, jak jsem psal, byl tam jen na přechodnou dobu jako nouzovka - ale aspoň se to pořádně vyzkoušelo, co to obnáší a co to dělá... Citovat
rimmer Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Původně zaslal: oddie To víš, vono vždycky časem zapadne, a zapomene se na to... a vždycky se někdo zeptá znovu Ta fotka už je stará jak metuzalém... ale to auto jinak v jiných rukách furt ještě jezdí, by? už dávno s normálním filtrem, jak jsem psal, byl tam jen na přechodnou dobu jako nouzovka - ale aspoň se to pořádně vyzkoušelo, co to obnáší a co to dělá... hele presne takhle skoro to ma kolega ale ja mu rikal, ze to ma nahovno, ze mu to bude brat teply vzduch z motoroveho prostoru on to uz tak koupil no, tak co rict Citovat
oddie Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Kdo zná 205-ky ví, že přesně před tím filtrem je v masce orig. nasávací otvor. Jinak jak už jsem psal, právě kvůli těm řečem o nasávání teplého vzduch od motoru jsem tehdá strčil do sání teploměr a porovnával - na ten nápad mě přivedl maník, co měl kdysi takový filtr na Fabii, a kvůli podobným kecům tehdy měřil poměrně široké teplotní pole - na ty jeho naměřené výsledky by teoretičtí kecači o teplém vzduchu zřejmě čuměli jak zjara... Já jsem na podobné hraní ovšem neměl náladu (a ani to nějak k ničemu nepotřebuju), takže jsem se spokojil pouze s umístěním čidla teploměru do té sací roury a pár projížďkách po stejné trase a za stejných podmínek s výměnami kužel - orig. box. Teplota se měnila cca v rámci statistické chyby (pochopitelně za jízdy, při stání v koloně je to ale jedno když to saje teplejší, tam žádný výkon potřeba není ). Takže asi tak... Jinak je to fakt jen k tomu, že je to \"hezký\", a jediné, co to skutečně přidá, je rámus (kvůli kterému to sice pocitově vypadá, jak to \"jede\", ale leda prdlajz). V těhle autech je to prostě jen na ozdobu a spíš pro zlost kvůli tomu rámusu. V jiném autě to ovšem může být absolutně jinak, takže to neberte jako etalon - vše co jsem napsal platí jen a pouze pro tohle umístění v 205D (a analogicky taky v 309 a 405 D, kde je to podobné)!!! Pro každé jiné auto je třeba to rozmyslet - protože při nevhodné montáži to klidně teplý vzduch sát může, takže to nelze plácnout kamkoliv, zase naopak k tomu nesmí být příliš dlouhé a komplikované vedení, protože se tím dá hodně zhoršit - znám i případy znatelného zhoršení chování celého motoru, kdy v autě bylo optimálně naladěné sání, a dotyčný jej přimatláním podobného filtru totálně zabil. Naopak jsou auta, které mají dost neš?astné sání už od výroby, a montáží kužele se dá zlepšit - to je myslím případ 405 TD, kdy vedou roury šíleným způsobem natahané z jedné strany na druhou, ale pokud dáte filtr za pravé světlo (jen verze bez ABS, protože jinak tam není místo...) a zabezpečíte k němu přívod vzduchu (orig. sací otvor je bohužel na druhé straně masky), zkrátí se ta roura víc než o metr a zbaví se nesmyslných záhybů - nicméně toto jen v rovině vymyšleného řešení, tak dlouho jsem to TD nemě, abych to realizoval, takže výsledky neznámé... Citovat
mk405 Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 no proto jsem psal \"vypadá to hezky\" protože to je to hlavní o čem to je. čím je filtr menší tím více píská vzduch při průchodu a zvyšuje se hluk. A přesně jak píše Oddie nabastlit jen kužel je o ničem nebo se to ještě zhorší je to hlavně o udělání celého přívodu studeného vzduchu a ještě nejlépe náporem bez toho je to jen \"hezký\"a nic víc, ale ani tak to moc nepřidá, jde spíš o prosátí, ale už se to tu probíralo hodněkrát pokud se s tím nechcete bastlit tak sedá koupit sport vložka do orig. krabice filtru, chová se to jako konus + má to studenej nápor vzduchu + ale bohužel to není \"hezký\" protože to není vidět [upravil dne 2/2/06 mk405] Citovat
durino81 Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Původně zaslal: mk405 no proto jsem psal \"vypadá to hezky\" protože to je to hlavní o čem to je. čím je filtr menší tím více píská vzduch při průchodu a zvyšuje se hluk. A přesně jak píše Oddie nabastlit jen kužel je o ničem nebo se to ještě zhorší je to hlavně o udělání celého přívodu studeného vzduchu a ještě nejlépe náporem bez toho je to jen \"hezký\"a nic víc, ale ani tak to moc nepřidá, jde spíš o prosátí, ale už se to tu probíralo hodněkrát pokud se s tím nechcete bastlit tak sedá koupit sport vložka do orig. krabice filtru, chová se to jako konus + má to studenej nápor vzduchu + ale bohužel to není \"hezký\" protože to není vidět [upravil dne 2/2/06 mk405] Tak, tak, mam na 309 sportovu vlozku v sani a som spokojny. Ale mam 1,4 benzin. Ziadny hluk, ale taha to lepsie (krutiaci moment je vyssi v nizsich otackach). Citovat
Crack Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Původně zaslal: oddie Kdo zná 205-ky ví, že přesně před tím filtrem je v masce orig. nasávací otvor. Jinak jak už jsem psal, právě kvůli těm řečem o nasávání teplého vzduch od motoru jsem tehdá strčil do sání teploměr a porovnával - na ten nápad mě přivedl maník, co měl kdysi takový filtr na Fabii, a kvůli podobným kecům tehdy měřil poměrně široké teplotní pole - na ty jeho naměřené výsledky by teoretičtí kecači o teplém vzduchu zřejmě čuměli jak zjara... Já jsem na podobné hraní ovšem neměl náladu (a ani to nějak k ničemu nepotřebuju), takže jsem se spokojil pouze s umístěním čidla teploměru do té sací roury a pár projížďkách po stejné trase a za stejných podmínek s výměnami kužel - orig. box. Teplota se měnila cca v rámci statistické chyby (pochopitelně za jízdy, při stání v koloně je to ale jedno když to saje teplejší, tam žádný výkon potřeba není ). Takže asi tak... Jinak je to fakt jen k tomu, že je to \"hezký\", a jediné, co to skutečně přidá, je rámus (kvůli kterému to sice pocitově vypadá, jak to \"jede\", ale leda prdlajz). V těhle autech je to prostě jen na ozdobu a spíš pro zlost kvůli tomu rámusu. V jiném autě to ovšem může být absolutně jinak, takže to neberte jako etalon - vše co jsem napsal platí jen a pouze pro tohle umístění v 205D (a analogicky taky v 309 a 405 D, kde je to podobné)!!! Pro každé jiné auto je třeba to rozmyslet - protože při nevhodné montáži to klidně teplý vzduch sát může, takže to nelze plácnout kamkoliv, zase naopak k tomu nesmí být příliš dlouhé a komplikované vedení, protože se tím dá hodně zhoršit - znám i případy znatelného zhoršení chování celého motoru, kdy v autě bylo optimálně naladěné sání, a dotyčný jej přimatláním podobného filtru totálně zabil. Naopak jsou auta, které mají dost neš?astné sání už od výroby, a montáží kužele se dá zlepšit - to je myslím případ 405 TD, kdy vedou roury šíleným způsobem natahané z jedné strany na druhou, ale pokud dáte filtr za pravé světlo (jen verze bez ABS, protože jinak tam není místo...) a zabezpečíte k němu přívod vzduchu (orig. sací otvor je bohužel na druhé straně masky), zkrátí se ta roura víc než o metr a zbaví se nesmyslných záhybů - nicméně toto jen v rovině vymyšleného řešení, tak dlouho jsem to TD nemě, abych to realizoval, takže výsledky neznámé... já taky 205ky znám,ne teda diesely,jen normální benzíny a vím,že origo sání vede do plastu k masce a tím, to končí ještě jsem tam dodatečně dořezával díru;) a hle po měření teploměrem teplota po vyříznutí díry do masky klesla:super Citovat
BobyD Odesláno 2. únor 2006 Autor Odesláno 2. únor 2006 no ja spis experimentuju se snizenim spotreby takze jsem myslel ze kdyz to bude mit vic vzduchu tak by mohla jit jeste o neco dolu Citovat
rimmer Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Původně zaslal: BobyD no ja spis experimentuju se snizenim spotreby takze jsem myslel ze kdyz to bude mit vic vzduchu tak by mohla jit jeste o neco dolu v nadrzi ale nemas vzduch ale naftu...nafty ti pujde do motoru porad stejne musis jezdit s lehkou nohou... Citovat
mk405 Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 Původně zaslal: BobyD no ja spis experimentuju se snizenim spotreby takze jsem myslel ze kdyz to bude mit vic vzduchu tak by mohla jit jeste o neco dolu to je ale pěkná blbost, obecně čím více vzduchu tím musí být více i paliva aby byla stejná směs, a tím teoreticky ten vyšší výkon. to platí pro auta s vádou, u tvého je to jinak tam se dávkuje od otáček Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.