romo11 Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 zdravim, neviete poradit kde ma 605ka riadiacu elektroniku centralu? Stale mi to blbne, ked zamknem auto hned sa mi zamky odomknu a ostane zapnuty len alarm...to iste robi aj ked zamknem rucne t.j. zvnutra zamok na dverach vodica...hned sa to naspat odomkne...zamky sa mi nedaju ovladat klucom, je to po rokoch nepouzivania asi zahrdzavene. Citovat
Freedy Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Kde je jednotka centrálu můžu jenom hádat, mám zato že je na pravý spodní straně palubky, ale tahle závada neni jednotkou, ale tim že ti jeden z předních moturku nesjede až dolu aby dal jednotce signál zamčeno a proto se to znova odemkne. Zkus přes zadní dveře zamáčknout levý nebo pravý přední dveře a uvidíš. Mělo by se to zamknout a zůstat dole.:papa Citovat
P607Olda Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Tipuju, že na 99% je to koncový spínač nebo přerušený kablík nebo konektor k některému zámku (vč. víko nádrže nebo kufr). Zarzelé (zahrdzavené) zámky - prostříknout grafitovým sprejem (momentálně nevím značku) nebo vymontovat a odborník na zámky je pročistí. Tady takový odborník je a přesně to mi poradil pro naši starou 406, bohužel nevím detaily protože jsme to ještě neprovedli. Citovat
P607Olda Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Freedy má nejspíš pravdu, asi to mechanicky vázne a proto nespíná koncák. Citovat
Freedy Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Jo vypadá to tak, tuhle zimu jsem to řešil jak na svojí 405 tak na tátový 605 a úplně stačí když ti tam zateče trošku vody a přimrzneto, motor to potom nemá takovou sílu aby to zatáh až do spodní polohy a auto prostě nezamkneš. Citovat
romo11 Odesláno 1. únor 2006 Autor Odesláno 1. únor 2006 no blbli mi lave zadne dvere...ale dnes som to rozobral a nezistil som tam ziadnu zavadu...cely ten mechanizmus somvycistil, aj kontakty ale nic to nepomohlo...pozeral som aj zamok na kufri ale ten tiez normalne chodi... ked zvnutra zatlacim zapadku na dverach vodica robi to to iste ako ked zamknem dialkovym...hned sa to vrati spatdo polohy odomknute...v dverach spolujazdca asi neni ovladaci motorcek...to zamkne len tie jedny dvere Citovat
Freedy Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Máš tam centrál už od výroby nebo je tam montovanej až potom? Citovat
romo11 Odesláno 1. únor 2006 Autor Odesláno 1. únor 2006 inak v tych zadnych dverach k zamku idu len 2 kable...aky signal spat by to malo davat? neni to len + a - pol? Citovat
romo11 Odesláno 1. únor 2006 Autor Odesláno 1. únor 2006 ten mechanizmus je priamo v zamku...vyzera to dost zlozito ked som to vybral..idu do toho 2 kable...urcite je to origo od vyroby Citovat
Freedy Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Signály ti jdou pouze od předních dveří, zadní motory maj správně jenom dva dráty a přední jich maj pět a ty dávaj signály jednotce. Když se ti nezamknou zadní dveře tak to jednotka vůbec nepozná. Závadu bych hledal na předních dveřích. Jestli je tam centrál origo, tak ti musej reagovat na zmáčknutí i pravý přední dveře a jak píšeš neděje se nic tak u nich bych začal. Citovat
romo11 Odesláno 1. únor 2006 Autor Odesláno 1. únor 2006 Freedy: dik za radu...zajtra teda skusim rozobrat tie predne dvere... najvacsia sranda je ze rano ked je to riadne premrznute sa to zamkne...ked dojdem do prace a auto uz je vykurene uz to blbne...a vsetko to zacalo po tych velkych mrazoch ked mi auto nechcelo nastartovat:grr Citovat
Freedy Odesláno 1. únor 2006 Odesláno 1. únor 2006 Jo to je zima, taky se každej rok moc těšim co mi zase mrazem odejde a nebo nebude chodit, ikdyž celou dobu s tim nebyl problém. Zkus to rozebrat vyčistit a promáznout a snad ti to pomůže. Hodně zdaru a dej vědět jak si dopad.:super Citovat
lastivkaa Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 no neviem ci mate pravdu ze v prednych dverach ide 5 kablov. V sobotu som rozobral vodicove dvere pretoze auto pocaj jazdy zamykalo a odomykalo idu tam dva kable kde sa meni polarita. mrknem sa doma do elektro schemy ale tam kde su poistky nie je ovladacie rele. Pravdepodobne ovladac je priamo v serve motora pri vodicovych dverach. A este jeden poznatok ak je pod -4 musim otvarat cez spolujazdcove dvere otvoria sa iba oni tak ze tam nie je ovladanie. Central je origos v kazdej 605 zakladna vybava. Tuto sobotu idem na chalupu a idem prekopat elekto instalaciu od centralu Citovat
Freedy Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Do předních dveří vede opravdu pět drátů. Jak řikáš dva jdou přímo pro ovládání motorku kde se mění polarita a ty další tři jsou kvůli tomu aby jednotka poznala jestli je zamčeno nebo odemčeno tudíž ve který poloze se nachází zámek. Těchto pět drátů jde přímo do ovládací jednotky centrálu. Ještě tam bejvá na zámku druhá svorkovnice se dvěma drátama ale ta je pouze kvůli signalizaci zda jsi dovřel správně dveře, jinak ti svítí kontrolka v přístrojovce.:papa Citovat
romo11 Odesláno 2. únor 2006 Autor Odesláno 2. únor 2006 caute, ja som dnes rozobral dvere vodica a do toho mechanizmu idu 2 konektory...jeden s 2 kablami a druhy s 3 kablami...cele som to vystriekal a vycistil ale moc som neziskal... zistil som vsak ze ked odpojim ten konektor s 3 kablami zamyka aj odomyka to cez dialkove ovladanie ako ma...ked ho pripojim tak sa po zamknuti zamky hned odomknu... tak som teda nechal ten konektor odpojeny a central mi funguje aspon na dialkovy ovladac... zamok som skusal nastriekat ale vobec sa nehybe...kto vie ci to daky predosly majitel nemenil a tie kluce co mam do dvernych zamkov nepasuju...idu do spinacky a do kufra... Takze som to dnes obabral, ale to je len polovicne vytazstvo...este pochopit ako funguju tie dalsie 3 kable a kam vedu??? Citovat
Freedy Odesláno 2. únor 2006 Odesláno 2. únor 2006 Ty další tři to jsou ty vývody pro polohu zámku. Jeden je propojenej na kostru a podle toho kde je zámek se spojí s některy s těch zbývajících dvou. Zkus po odpojení kabelu změřit na vývodu zámku jestli jsou vždy dva spojený, když je odemknuto nebo zamknuto. Pokud ne je to špatně a proto ti to nedává signál pro tu jednoutku. Když jo tak zkus na konektoru jestli je tam přívod -. Potom můžeš ještě zkusit u těhle tří drátů vždy dva propojit a uvidíš jestli to bude mít snahu se pohnout.:papa Citovat
romo11 Odesláno 2. únor 2006 Autor Odesláno 2. únor 2006 teraz ked to ide to asi necham chvilu tak a pockam kym sa otepli...potom by som to zase vybral a premeral...este chcem rozobrat prave zadne dvere...kedsom rozobral lave zadne a avycistil a premazal zamok tak sa hned lahsie otvaraju Citovat
KUBBACHER Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 A co řídící jednotka, není v háji:myslim Citovat
lastivkaa Odesláno 3. únor 2006 Odesláno 3. únor 2006 Tak ze zdravim Vas aj ja som si vcera nad to sadol a je pravda ze: 1. zaciatok bateria a poistka F34 30 amper 2. pokracuje to do dvoch miest a to v stredovom osvetleni po odnati krytu su fotorezistory na dialkove ovladanie potom to pokracuje do ovladacej jednotky centralu 3. ovladacia jednotka centralu sa nachadza vedla motora kurenia to jest pod odkladacou skrinkou pred spolujazdcom da sa to jednoducho vyklopit 4.do oboch prednych dveri ide 5 kablou 5. zadne dvere kufor a nadrz ide paralerne po dvoch vodicoch 6. spinac vnutorneho osvetlenia pri rucnej brzde je tiez paralerne zapojeny do centralu 7.na tomto linku som dal prefotene schemy http://fotky1.azet.sk/album.phtml?i9=d0ee1c5ee286&al=955799 Citovat
romo11 Odesláno 3. únor 2006 Autor Odesláno 3. únor 2006 kubbacher: jednotka je asi v poriadku ked to funguje na dialkove ovladanie....asi bude problem v tom motorceku dveri vodica... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.