Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P308 (2012) - těsnění pod předním sklem


Danny85

Recommended Posts

Zdravím všechny.

Při doplňování vody pro ostřikovače, jsem si všiml poněkud zdevastovaného obložení motorového prostoru. Nejdříve jsem si myslel že opět řádila kuna, ale po chvilce jsem si všiml něčeho jiného (viz první foto). Je zde vidět mezera mezi koncem skla a těsněním. Ta mezera je větší než se zdá (viz druhé foto) a není k tomu zapotřebí nijak zvlášť velká síla. Nedělám si tedy iluzi o tom, že když prší, či přes zimu napadl sníh a pak roztál, tak to všechno teče do té zvukové izolace a do motoru.

Tak a teď ta těžší věc. Problém znám ale co s ním? Jasný že můžu navštívit autorizovaný servis, ale co mám očekávat? Kolik to může stát a nemohu s tím něco udělat sám?

 

Díky všem za reakce a za poskytnutou pomoc.

první foto.jpg

druhé foto.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U našeho Bobika izolace vypadala stejně... https://www.peugeot-club.com/topic/110312-pavelu96-308/

Po výměně předního skla jsem izolaci opravil, ale hlavní je precizně nasadit těsnění na spodní hranu skla. Jinak je vše zbytečné a izolace promokne a rozpadne se...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem na tohle přišel po výměně předního skla bohužel ne včas abych to mohl reklamovat a to jsem výměnu skla dával do autorizáku v domění, že tam si s výměnou skla poradí nejlépe a ono žádná sláva.

Prvně jsem jen to těsnění nasadil zpět na spodní hranu skla a občas kontroloval ještli se to neuvolnilo a ono po nějaké době se to zase uvolnilo tak jsem to ještě několikrát nasadil, ale pak mi došla trpělivost a celé jsem to demontoval a do žlábku toho držáku těsnění co se zasunuje na hranu skla jsem dal lepidlo a zasunul na hranu skla. Teď to již drží a nevypadává ven, ale ještě mi voda teče k motoru mezi těsněním a sklem, těsnění zřejmě špatně doléhá a tak uvažuji o tom, že celé těsnění přilepím ke sklu silikonem.

Tohle Peugeot zrovna moc dobře nevymyslel, celé uchycení je dost vetché a ještě celý plast od skla táhne ten plastový držák na kterém je uchycena celá protihluková izolace a nádržka s brzdovou kapalinou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Silikon neeeee...(nejde potom dolů když se to demontuje)...černé lepidlo na sklo.(po zaschnutí je jak guma a dá se kdykoliv odtrhnout a odříznout)............v sekci Peugeot 307 je toho popsáno dost o tomto přeblému....mám to taky přilepené a je pokoj...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak lepidlo se mi nějak povedlo sehnat. Poprosím tedy o návod, ideálně i s foto, jak na to.

Čím to odmastit, jak uvolnit co nejvíc překážejících věcí, po nanesení, v jakých podmínkách nechat zaschnout a jak dlouho, ... prostě jako návod pro lepiče autoskel, začátečníka.

Moc díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...