chuck11 Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 na peugetu 306 1,8 16V,rok 2001, Chci aby mi displej co ukazuje hodiny a teplotu svítil modře,skoušel jsem tam dávat modré diody ,ale svítilo to zeleně ve vnitř je nějaké červené plexi nebo co:myslim:papa [upravil dne 30.1.06 chuck11] [upravil dne 31.1.06 chuck11] [upravil dne 31.1.06 chuck11] Citovat
chuck11 Odesláno 30. leden 2006 Autor Odesláno 30. leden 2006 To mi chcete říct,že to nikdo na žádném autě nedělal:(:( Citovat
VIP3R Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Jestli je to stejné jako u 406ky, tak ten displej rozeber, vyhoď červenou fólii, místo toho dej mléčnou nebo kus papíru (pro lepší rozptyl světla), pak tam dej modrou diodu - hotovo... Citovat
chuck11 Odesláno 30. leden 2006 Autor Odesláno 30. leden 2006 Původně zaslal: VIP3R Jestli je to stejné jako u 406ky, tak ten displej rozeber, vyhoď červenou fólii, místo toho dej mléčnou nebo kus papíru (pro lepší rozptyl světla), pak tam dej modrou diodu - hotovo... To je jenom tak jednoduchý-tam de ale asi napětí 12 V takže odpor tam bude muset být taky ne,,,,,a po nastartování je tam kolik Voltu aby ten odpor stačil:papa:papa:papa Citovat
lexa Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Max 13,2 V, je dobré tam dát odpor 820 ohm, a? ty led neodejdou. [upravil dne 30/1/06 lexa] Citovat
VIP3R Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Jo jasně, že tam musíš dát odpor, ale to jsem bral jako samozřejmost, když jsi psal že už jsi tam ty LEDky měl... Citovat
chuck11 Odesláno 30. leden 2006 Autor Odesláno 30. leden 2006 Původně zaslal: VIP3R Jo jasně, že tam musíš dát odpor, ale to jsem bral jako samozřejmost, když jsi psal že už jsi tam ty LEDky měl... To sem je tam skoušel přes trafo:papa:papa Citovat
ALFWORKS Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Původně zaslal: chuck11 Původně zaslal: VIP3R Jo jasně, že tam musíš dát odpor, ale to jsem bral jako samozřejmost, když jsi psal že už jsi tam ty LEDky měl... To sem je tam skoušel přes trafo:papa:papa Zalezi na type LED-ky aku mas ... odpor od 470- do 820 ohmov moze byt ... myslim, ze vacsi by bol uz moc Ja som pouzival SMD LED.. a tam som daval odpor okolo 300R... som zvedavy ci to vydrzia dlhodobo Citovat
lexa Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Když se tam dá 820 tak to vydrží, slabší odpálíš ledky, zvláště modré. Citovat
Vvitty Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 mozna nikdo neodpovida proto, ze nazev tveho prispevku je tak nejak dost nerikajici... aneb co vse musim vymenit, abych mel novy motor / vyfuk / brzdy / susak na pradlo... jinak sorry ze se pletu do odborne diskuse, ale nezalezi velikost toho odporu tak trochu na typu te LED? Resp. na proudu, ktery ji ma tect, a napeti na LED, ktere najdes v katalogovem listu... je dobre tam dat stabilizator, max. 13.2V je stredni hodnota, neni problem kratkodoba spicka treba 20-30V. Navic bez beziciho motoru tam muze byt klidne 11V... Citovat
lexa Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Při 11V z baterky bude LED svítit, protože záleží na protékajícím proudu a jestli tak bude 15mA nebo 20, tak je to skoro jedno. Ale ěřmA už vadí LED rychleji odejde mám to odzkoušeno. Ten stabilizátor jak píše vitty je už zabudovaný na altíku a pokud nefunguje tak pak jsou na výstupu altíku ty špice až do 40V a to je zlé pro celou elektrickou soustavu vozidla. jinak tam může být max 14,5V.:papa Citovat
Vvitty Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 vida, ja si rikal proc mam zafixovano 14,4V a stejne jsem se nechal zmast 13.2V z predchoziho prispevku duvod proc dat stabik je v tom, ze pak spocitas odpor na jedno napeti a nebude se menit jas podle toho, jestli stojis nebo jedes... nejen altik je zdrojem ruseni v palubni siti, mas tam zapalovani, bohaty vyber elektromotoru, ... a zejmena modre LED nemaji radi spickove zvyseni proudu. trvam na tom, ze bez katalogu nelze dat spravny odpor. dobre pulce diod v me kancelari nebude delat problem ustat 100mA + s patricnym chlazenim, a pri 20 mA se ani nerozsviti. A taky par takovych, ktere 10mA spolehlive odpali... je pravda, ze typicka nabidka obchodu se soucastkami se pohybuje nekde mezi 20-40mA pracovniho proudu, ale... a pokud muzu doporucit, neprehanej to s buzenim, jinak bude palubka v noci palit do oci... tohle uz bylo prilis... : Citovat
Steve McSteve Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 cudujem sa ze to tu nevidim,,,, predsa existuju LED na 12V,,, ja mam take ako pridavne parkovacky v blinkroch,,, trochu ju upravit a je to hotovo,,,, stoja u nas 150 SKK za dve,,,, a u nich je sumofuk ci poklesne napatie alebo bude vyssie,,,, treba ist do tuning shopu a tam to urcite maju,,, s svietia very good Citovat
Vvitty Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Původně zaslal: Steve McSteve cudujem sa ze to tu nevidim,,,, predsa existuju LED na 12V,,, ja mam take ako pridavne parkovacky v blinkroch,,, trochu ju upravit a je to hotovo,,,, stoja u nas 150 SKK za dve,,,, a u nich je sumofuk ci poklesne napatie alebo bude vyssie,,,, treba ist do tuning shopu a tam to urcite maju,,, s svietia very good ehm... ono to ale neni jedno... je to klasicka LEDka s odporem, to cele v jednom pouzdre. Citovat
Vvitty Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 jedna LED stoji 20Kc a odpor je za kacku... Citovat
Citros Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 Jednoznačně souhlasim s Vvittym ma uplnou pravdu. Stabilizator bych tam dal urcite, ale mozna bych tam dal stabilizator s plynulou regulaci napeti, at si muzes menit intenzitu osvetleni. V noci neni moc prijemny kdyz te to oslnuje. Stabiliozator bych pouzil LM317 s omezenim na nejake zvoleni napeti.... 5V, 12V to je vcelku jedno. Pak nemusis menit odpory, staci spocitat jen jeden a je to. Potom staci regulovat jen napeti smerem dolu a intenzita osvetleni se bude snizovat a posleze naopak. No a kdyz pujdem do dusledku, tak si ten potenciometr muzes vyvest na palubku a muzes si to libovolne menit kdy se ti zlibi... Citovat
lexa Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 S napětím 13,2 jsem ujel to je plné napětí baterky, jinak máš pravdu. ty modré LED toho proudu moc nesnesou, ale stejně je tam potenciometr na přidávání osvitu. Myslím, že tak složité to není těch 820 by mělo stačit, já to tak mím a je to dobré. Původně jsem dal 560 a LED odešly do ráje. teď to svítí good. Myslím, že ten stabík je zbytečný, ale neuškodí a dneska navíc za pár kreditů. Citovat
Vvitty Odesláno 30. leden 2006 Odesláno 30. leden 2006 no jak ktere modre to co mam na stole na 100mA+ jsou bile a modre, a mam tam nejake bile na pul ampery, to uz se da pouzivat misto blesku (a na cokoliv jineho je potreba pridat kus hliniku... ) regulace jasu tim potenciometrem a potazmo napetim az tak moc nefunguje na LED, zejmena pokud budes chtit setrit odberem a das treba dve do serie... vic se tu resilo v sekci tuning, tak se zajdete podivat.... Citovat
chuck11 Odesláno 31. leden 2006 Autor Odesláno 31. leden 2006 Původně zaslal: Vvitty vida, ja si rikal proc mam zafixovano 14,4V a stejne jsem se nechal zmast 13.2V z predchoziho prispevku duvod proc dat stabik je v tom, ze pak spocitas odpor na jedno napeti a nebude se menit jas podle toho, jestli stojis nebo jedes... nejen altik je zdrojem ruseni v palubni siti, mas tam zapalovani, bohaty vyber elektromotoru, ... a zejmena modre LED nemaji radi spickove zvyseni proudu. trvam na tom, ze bez katalogu nelze dat spravny odpor. dobre pulce diod v me kancelari nebude delat problem ustat 100mA + s patricnym chlazenim, a pri 20 mA se ani nerozsviti. A taky par takovych, ktere 10mA spolehlive odpali... je pravda, ze typicka nabidka obchodu se soucastkami se pohybuje nekde mezi 20-40mA pracovniho proudu, ale... a pokud muzu doporucit, neprehanej to s buzenim, jinak bude palubka v noci palit do oci... tohle uz bylo prilis... : Já sem nemluvil o budíkách ,ale o displeji ve středním panelu viz první příspěvek Jo a ta dioda by měla hodnoty:3,0V a 20mA Tak jaké odpory by ste doporučily(já myslím že kolem těch 500 ohmů):papa:papa:papa Citovat
Vvitty Odesláno 31. leden 2006 Odesláno 31. leden 2006 dej tam neco mezi 570 - 820, podle toho jak moc to bude svitit aby to jeste nebylo neprijemne... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.