Marek72 Odesláno 16. únor 2018 Odesláno 16. únor 2018 Dobrý den, mohl by mi někdo zjistit, které z těchto páček by mi mohly pasovat? https://www.autodily-pema.cz/autodily/peugeot/307/2.0-hdi-90-66kw/elektroinstalace/spinac-rele-ridici-jednotka/spinac?productId=349111&ga=1563 https://www.autodily-pema.cz/autodily/peugeot/307/2.0-hdi-90-66kw/elektroinstalace/spinac-rele-ridici-jednotka/spinac?productId=349112&ga=1563 VIN VF33CRHYB82158254 děkuji. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 16. únor 2018 Odesláno 16. únor 2018 tak se musis podivat jestli mas predni mlhovky nebo ne ale mas tu levnejsi bez prednich mlhovek Citovat
307rg Odesláno 16. únor 2018 Odesláno 16. únor 2018 Ja by som už vybral radšej verzie s tlačítkom pre palubný počítač, teda ak ho tam chceš niekedy mať. Citovat
Marek72 Odesláno 16. únor 2018 Autor Odesláno 16. únor 2018 přední mlhovky ani palubní počítač nemám.Takže koupím ty levnější.Díky Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 16. únor 2018 Odesláno 16. únor 2018 @307rg u CAN sbernice to je jedno jedna se jen o symbol i na packy bez predni mlhy jde aktivovat - a palubak je jen krytka a chybejici cudlik Citovat
Marek72 Odesláno 16. únor 2018 Autor Odesláno 16. únor 2018 (upraveno) A ty OEM čísla u těch páček nejsou důležitá ? Protože nevím jaké číslo je na těch mojich páčkách. A ještě se chci zeptat, jestli po výměně páček se musí něco nastavovat přes diagnostiku. Upraveno 16. únor 2018 uživatelem Marek72 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 16. únor 2018 Odesláno 16. únor 2018 dulezity to moc neni pokud menic za lepsi - jinac pokud chces original konco OEM cislo snad xxxx V7 ono y meli funbovat na stejne zbernici jakekoliv ale v pripade prednich mlhovek by tam ten symbol byl zbytecny Citovat
307rg Odesláno 17. únor 2018 Odesláno 17. únor 2018 před 17 hodinami, Havlicek.Lukas napsal: @307rg u CAN sbernice to je jedno jedna se jen o symbol i na packy bez predni mlhy jde aktivovat - a palubak je jen krytka a chybejici cudlik Ja veľmi dobre viem, že rozdiel v mlhovkách je len v symboloch, takisto aj palubný počítač iba jeden kontakt navyše, lenže práve ten "čudlík som zháňal viac ako tri roky, vážne som presvedčený, že pri kúpe nového modulu sa rozhodne oplatí už aj s tým tlačítkom navyše pre palubný počítač. Samozrejme ak neplánuje doplniť PP tak je to jedno a kúpi si tie lacnejšie. Citovat
307rg Odesláno 17. únor 2018 Odesláno 17. únor 2018 před 17 hodinami, Marek72 napsal: A ty OEM čísla u těch páček nejsou důležitá ? Protože nevím jaké číslo je na těch mojich páčkách. A ještě se chci zeptat, jestli po výměně páček se musí něco nastavovat přes diagnostiku. OEM čísla sú samozrejme dôležité, dajú sa ale použiť aj s niektoré s inými OEM číslami ak je iba rozdiel ako napr. s tými mlhovkami. Podľa serviceboxu a VIN čísla presne zodpovedá modul z prvého odkazu ( 6242 71 - čierna kornelie, 6239 L8 -šedá uragán resp. náhrada 6242 J4 ). Citovat
Marek72 Odesláno 2. březen 2018 Autor Odesláno 2. březen 2018 (upraveno) Já nemám problém s páčkama, ale svítí mi kontrolka airbagu,diagnostika hlásí přerušený obvod.To znamená ,že je to přerušeno někde v tom kroužku.Navíc nefunguje ani klakson,takže se koupi nových páček nevyhnu.Ještě se chci zeptat,kdybych si koupil páčky na palubní počítač,musel bych vyměnit i ten středový display, protože mám jednoduchý a pak by to stačilo nastavit v diagnostice,nebo je to složitější? Upraveno 2. březen 2018 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
307rg Odesláno 2. březen 2018 Odesláno 2. březen 2018 (upraveno) S displejom problém nie je, dá sa cez diagnostiku povoliť pp ak už náhodou nie je povolené, ďalej je potrebné tlačítko na páčkach (dá sa teoreticky zohnať aj z nejakých rozbitých alebo objednať z číny) a brzdový pedál ak má iba jeden spínač tak sa doplní ešte druhý a nakofiguruje sa všetko pomocou dia. Jediný problém je, že sa nedá zaručiť 100% úspešnosť ( úspešnosť je nad 90% ), niektoré verzie, nie je ich veľa, proste nerozchodíš. Odporúčam použiť hľadanie, je tu toho dosť popísané. Prerušený pásik sa dá opraviť, takže by som možno zvážil aj opravu, záleží od toho v akom stave tie páčky sú, ak sú už dosť zodraté tak skôr nové, no najprv by som si zistil, koľko by stála oprava. A skoro som zabudol. Skontroluj si konektory airbagov či sú správne zacvaknuté, raz už sa mi stalo že mi hlásilo chybu airbagov a problém bol iba konektor. A aj klaksón môže mať problém v ukostrení, najlepšie je prerobiť kostru na samorezku. Upraveno 2. březen 2018 uživatelem 307rg Citovat
P607Olda Odesláno 2. březen 2018 Odesláno 2. březen 2018 (upraveno) Já jsem kdysi investoval 14000 do COM a od té doby se snažím, aby už nikdo nemusel toto udělat. Airbag kontrolka: máš ověřeno diagnostikou, že se jedná o airbag na volantu a nikoli u sedačky (tam myslím zlobí předpínač, nebo tak nějak). Pokud určitě na volantu tak tady mám několik z vrakáče, klidně bych ti je půjčil na vyzkoušení a tu fungující by sis nechal. COMů jsou v zásadě dva typy, viz můj inzerát a obrázky č. 1 a č.2. Anebo se zeptej na vrakáči u vás. Houkačka: u 307 zlobí kontakt mezi tlačítkem a volantem, myslím, že tam odchází kostra - řešili mi to nějakým šroubkem. Tak jen abys nekupoval COM když je závada někde jinde. Opět se to řeší s diagnostikou - na ní můžeš myší zahoukat a naopak na displeji vidíš stisknutí tlačítka. Tempomat: lze i bez displeje, funguje, mmch na starších autech to bylo bez indikace a nevadilo. Strčíš tam zvenku páčku tempomatu (běžně na vrakáči za 500) a povolíš v diagnostice. Auto musí být vybaveno dvojitým spínačem na brzdovém pedálu a spínačem na pedálu spojky. Některé benzinové motory NFU s určitou řídící jednotkou prý nelze spojit na tempomat. 307rg: tlačítko na levé páčce nesouvisí s tempomatem, ale s automatickým režimem rozsvěcení světel ve tmě. Upraveno 2. březen 2018 uživatelem P607Olda Citovat
307rg Odesláno 2. březen 2018 Odesláno 2. březen 2018 (upraveno) Ale ja som písal o palubnom počítači a teda o tlačítku na pravej páčke, ktoré tam v pôvodnej výbave (a ani na tom prvom linku - nový COM) nie je. O tempomate zatiaľ reč nebola. A vlastne až teraz vidím, že som to domotal s tým dvojitým spínačom na brzdy, ten je práve nutný na tempomat, na palubný počítač nie. Upraveno 2. březen 2018 uživatelem 307rg Citovat
P607Olda Odesláno 3. březen 2018 Odesláno 3. březen 2018 Tak teď se já omlouvám, ten tempomat jsem si tam přibásnil já. Palubní počítač: stačí vyměnit tlačítko na pravé páčce, seženeš z vrakáče i s pružinkou, výměna je snadná. Znám provedení podle mého obr. č 1 v inzerátu, zatímco ohledně obr. č.2 nevím. Středový displej zřejmě bude stačit, to nevím. Citovat
Marek72 Odesláno 22. březen 2018 Autor Odesláno 22. březen 2018 (upraveno) Zdravím, tentokrát mám problém s abs.Diagnostika píše levé zadní čidlo.Mohl by mi prosím někdo zjistit podle vin , které z těchto by mi pasovalo? https://www.autodily-pema.cz/autodily/peugeot/307/2.0-hdi-90-66kw/brzdovy-system/regulace-jizdni-dynamiky?productId=404545 https://granex.cz/autodily/peugeot/307/2.0-hdi-90-66kw/brzdovy-system/regulace-jizdni-dynamiky?productId=81890 https://granex.cz/autodily/peugeot/307/2.0-hdi-90-66kw/brzdovy-system/regulace-jizdni-dynamiky?productId=81900 https://granex.cz/autodily/peugeot/307/2.0-hdi-90-66kw/brzdovy-system/regulace-jizdni-dynamiky?productId=81889 Přijdou mi všechny stejné.Děkuji.VIN VF33CRHYB82158254 Upraveno 22. březen 2018 uživatelem Marek72 Citovat
jarokare Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Napiš si ten VIN pořádně , jeden znak ti chybí ... A u 307 hlavně zkontroluj kabely k čidlu , hlavně nad výfukem a taky vzdálenost čidla od magnetickýho kroužku , abys to čidlo neobjednával zbytečně Citovat
Marek72 Odesláno 22. březen 2018 Autor Odesláno 22. březen 2018 (upraveno) VIN jsem opravil,pokud jde o vzdálenost čidla tak to jsem zatím neměřil,myslel jsem ,že vzdálenost je daná čidlem.Kabely k čidlu zkontrolovat jen vizuálně ,nebo nějak proměřit? Upraveno 22. březen 2018 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
307rg Odesláno 22. březen 2018 Odesláno 22. březen 2018 Vzdialenosť od čidla je daná, ale konstrukčne je to riešené tak, že rokmi vplyvom korózie pod čidlom sa čidlo pomaličky od krúžku vzdiaľuje až jedného dňa ti vyskočí hláška o ABS. Je to bežná porucha na 307čke a väčšinou pre toto ani nie je potrebné kupovať nové čidlo, odporúčam použiť hľadanie, určite nájdeš dosť, toto vlákno je predsa o inom... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.