Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mam takovou otázku, měním s tátou motor u Peguota 406 1.8 16v. Problém je, ze motor, který je funkční chceme dát do auta, které ma snímac otacek vackove hřídele, ale motor který tam chceme dat to cidlo v sobě nemá. Dá se to nejak premontovat nebo ten konektor zaslepit? Popřípadě jaký vliv by to melo na funkčnost motoru, kdyby cidlo nebylo zapojené?

Odesláno (upraveno)

to mi nejak nesedi starsi motor 1,8 16v  81 kw  kod motora LFY  snimac vackz nema

novsi typ 6FZ  85kw snimac vacky ma 

ale tie motory nemozes zamenit 

respektive chces dat stary 81kw motor  do kasni kde je 85kw motor ? to nejde  pokial  neprehodis aj komplet elektriku 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

ale zase sa mi nechce verit ze by ste nevideli rozdiely v tych motoroch vypadaju trochu inak

tak napis ako to je alebo daj fotky oboch motorov 

moze byt ze je to sice novsi motor ale so starsim typom vstekovania tak tam by ten snimac vacky nebolo treba ,mozno nejaky medzityp u francuzov nikdy nevies

no daj fotky alebo napis vinka oboch aut ak ho mas este v aute ten darcovsky motor 

Odesláno
před 2 hodinami, krtek 2 napsal:

to mi nejak nesedi starsi motor 1,8 16v  81 kw  kod motora LFY  snimac vackz nema

novsi typ 6FZ  85kw snimac vacky ma 

ale tie motory nemozes zamenit 

respektive chces dat stary 81kw motor  do kasni kde je 85kw motor ? to nejde  pokial  neprehodis aj komplet elektriku 

Oba to jsou motory LFY, ten se snimacem otáček ma plastové víko a sani, rok 2000, ten co ho nemá je také LFY rok 1996

Odesláno

tak je to potom novy model 406 so starym motorom a podla schemy co mam tak mal snimac vacky 

ale odfot to zrejmebude treba prehodit viko ventilov alebo nieco take aby to slo 

ten snimac musis mat inak nenatocis ten motor 

Odesláno (upraveno)

OK děkuji, zítra se na to podíváme, vypada to ze budeme muset přehodit i vacku a vrchní cast hlavy motoru, pokud to půjde, samotné víko nepasuje, má jinde šrouby.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

dokonca to ma i inu havu valcov takze asi treba prehodit celu hlavu 

tesnenie pod hlavou je stejne

takze asi celu hlavu prehodit 

to si si pekne zavaril  ale pojde to pokial mas hlavu valcov ok napovodnom motore 

blok a spodok motora je rovnaky 

keby to bolo opacne motor so snimacom namiesto motora bez snimaca to by si nemusel riesit ale takto 

to musis prehodit inak ten motor nenatocis 

Odesláno (upraveno)

Na puvodnim motoru je hlava Ok, je zasekly 4. Pist v horní uvrati a klikovou hrideli jde pootocit pouze o čtvrt otacky, ale to resit nebudeme. Hlavu prehodime na ten druhy motor a zkusíme motor rozchodit.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
  • O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj kluci, mám dotaz k motoru LFY, ten můj je ročník 1995 (je z auta VF38BLFY280012336) a jde mi o tuto součástku, co je napojená na konektor zapalovací cívky, tj. na pravé straně u výfukové vačky viz. obr. Co to prosím vás je? Mám to utržené, je to tam jen narafičený, nemůže to plnit žádnou funkci. Na druhém motoru to bylo taky utržené 🙂

20200219_161821.jpg

Odesláno

ok díky, nedělám si iluze, že by to měli u pežoťáka skladem :-), rádio neposlouchám, takže neřeším...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...