Marda106 Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Ne ze bych chtel delat nejakymu casopisu nebo tak reklamu, ale tohle stoji rozhodne za to v novem Tuning Magazine 02 je clánek co stoji za to precist je to recenze na Peugeot 106 BiTurbo 1,6 8V. Jedná se o Peugeot 106 MKII tedy facelift (novejsi verze) je to model s motorem o obsahu 1,6 ale jak jsem cetl o tom ze to ma byt BiTurbo tak jsem se do toho tak zacetl a je to masakr nekdo si nadherne vyhral s timto malym vozitkem a jak psaly ze seriovych 90k vytahly az na 264,9k vykonu coz uz je slusna davka vraniku. Pro ilustraci tady uvedu nejake drobnejsi info z tabulky: Motror: Rozvod OHC Zdvihovy objem 1587cm3 Nejvyssi vykon 195kW (264,9k) pri 5971 ot/min Kroutici moment 310,2 Nm pri 5 800 ot/min Tuning Motoru: Dve turba IHI VL7, vzduchovy kit BMC, zavodni elektronika Mariani Tuning, dva Wastegate, Pop-Off ventil, itercooler, chladic oleje, odlehcena klikova hridel, kovane pisty, sportovni vacky, pevnejsi ojnice a rozvodove kladky, sportovni vyfukove svody, kompletni vyfukove potrubi, ovalna koncovka 120x90mm. Citovat
Steve McSteve Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 zabudol si uviest,,, kolko maximalne km to vydrzi,,, bo tato kombinacia je asi len na ukazovanie,,,, realne davam tomu motoru max 5 000km,,,, a to som velmi optimisticky,,,, Citovat
Marda106 Odesláno 23. leden 2006 Autor Odesláno 23. leden 2006 Původně zaslal: Steve McSteve zabudol si uviest,,, kolko maximalne km to vydrzi,,, bo tato kombinacia je asi len na ukazovanie,,,, realne davam tomu motoru max 5 000km,,,, a to som velmi optimisticky,,,, Tak to me se neptej ja tohle auto nestavel ja jen psal co jsem cetl v TM... a taky bch tomu nedal moc ze by to vydrzelo ale udejne tam psaly ze to je auto delany na zavody..... Citovat
Fusion Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Souhlasím se Stevem. 1,6 8v mě nepřipadně zrovna jako nejvhodnější motor na takovou úpravu. Není tam psaný jestli měnil třeba aji spojky, kliku, atd. atd.? Citovat
Steve McSteve Odesláno 23. leden 2006 Odesláno 23. leden 2006 Tuning Motoru: Dve turba IHI VL7, vzduchovy kit BMC, zavodni elektronika Mariani Tuning, dva Wastegate, Pop-Off ventil, itercooler, chladic oleje, odlehcena klikova hridel, kovane pisty, sportovni vacky, pevnejsi ojnice a rozvodove kladky, sportovni vyfukove svody, kompletni vyfukove potrubi, ovalna koncovka 120x90mm. toto som prestudoval este raz,,,,, je tu odlahcena kluka,,, zrajme jee aj pevnejsia,, pevnejsie ojnice,, kovane piesty,,, sport vacky,,, takze mysleli na to aby to aj nieco vydrzalo,,, ale osobne by som si vybral motor 16- ventil,,,,,, predsa je tam aj viacej vykonu,,, a atd... Zatial vsio Citovat
Marda106 Odesláno 23. leden 2006 Autor Odesláno 23. leden 2006 Původně zaslal: Fusion Souhlasím se Stevem. 1,6 8v mě nepřipadně zrovna jako nejvhodnější motor na takovou úpravu. Není tam psaný jestli měnil třeba aji spojky, kliku, atd. atd.? Jo je to tam psany a menil i spojku, brzdy atd... proste skoro vse vsak si nekde prectete ten clanek a pokud jede nekdo na klouzani vezmu tam sebou ten tuning a muzete si to precist ale musi to byt vrazda takovy auto...... Citovat
michal 206 Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 ten clanek jsem psal ja a jednam o povoleni ho za mesic (az vyjde novy TM) uverjnit i zde na nasem webu. auto je to nadherne... a myslim si ze vydrzi stejne jako klasicky zavodak... kde se na nejake repase moc nehledi, takze odhad? tisic km, 5 tkm? Citovat
Marda106 Odesláno 24. leden 2006 Autor Odesláno 24. leden 2006 Původně zaslal: michal 206 ten clanek jsem psal ja a jednam o povoleni ho za mesic (az vyjde novy TM) uverjnit i zde na nasem webu. auto je to nadherne... a myslim si ze vydrzi stejne jako klasicky zavodak... kde se na nejake repase moc nehledi, takze odhad? tisic km, 5 tkm? Jo to by bylo v pohode kdyby se zverejnil tady na webu aspon by si to mohli 106tkari precist a taky si myslim ze u takovyho zavodaku se nehledi jak dlouho to vydrzi.. jinak fakt skvelej clanek nekdy bych se i takovym dablem projel:super Citovat
Leggatstreetcars Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Letos v Usti na kopci, kde se jala evropska zona,jely take dve jednicky Golfy. Obe byly jednasestky!!!!! a mela kazda 260 HP!!!!!! BEZ TURBA Me to pripadlo jako kdyby tam jely jako spestreni pred bouri (F 3000) kde take zajel spanel Ander Vilariňo(mmch jel prvni sezonu zavodu do vrchu a suverene vyhral) mistni rekord, ktery byl o necelych 6 vterin lepsi, nez co zajel slovak Krajci pred rokem(pokoril Kramskeho rekord) vemte si, ze co 1 vterina to cca 75m To, co dokazala tato mala stvoreni je Uctyhodne, take tam stala za rec Lancia HF maxi evo4 kterou pilotoval nejaky rakusak ci kdo, ktera disponovala 610HP. Bylo videt, ze se teprve seznamuji v pripade zajmu mam plno videi........:mrk Citovat
Marda106 Odesláno 24. leden 2006 Autor Odesláno 24. leden 2006 Původně zaslal: Leggatstreetcars Letos v Usti na kopci, kde se jala evropska zona,jely take dve jednicky Golfy. Obe byly jednasestky!!!!! a mela kazda 260 HP!!!!!! BEZ TURBA Me to pripadlo jako kdyby tam jely jako spestreni pred bouri (F 3000) kde take zajel spanel Ander Vilariňo(mmch jel prvni sezonu zavodu do vrchu a suverene vyhral) mistni rekord, ktery byl o necelych 6 vterin lepsi, nez co zajel slovak Krajci pred rokem(pokoril Kramskeho rekord) vemte si, ze co 1 vterina to cca 75m To, co dokazala tato mala stvoreni je Uctyhodne, take tam stala za rec Lancia HF maxi evo4 kterou pilotoval nejaky rakusak ci kdo, ktera disponovala 610HP. Bylo videt, ze se teprve seznamuji v pripade zajmu mam plno videi........:mrk Jo tak to bych o nejaky to video mel zajem.... No a nekdy z aut dokazou vystavit dost videl jsem i upraveny Dodge Neon neeco kolem 950 koni byl to 2,4 V8 a bylo to uprava na zavody sprintu ale vetsinou jsem tyhle upravy videl v zahranici u nas jsem se jeste z nicim takovym nesetkal ze by nekdo delal takovy brutal upravy Citovat
Leggatstreetcars Odesláno 24. leden 2006 Odesláno 24. leden 2006 Zitra to hodim nekam na web a dam link.:super Citovat
Marda106 Odesláno 24. leden 2006 Autor Odesláno 24. leden 2006 Původně zaslal: Leggatstreetcars Zitra to hodim nekam na web a dam link.:super Dik moc hned jak to tu bude tak to stahnu Citovat
Autoškolič Dodo Odesláno 25. leden 2006 Odesláno 25. leden 2006 Jen by mě zajímalo, v kterým režimu jízdy se dá takovej výkon využít u tak malýho autíka s poháněným pouze předkem. Ale jinak je to fakt síla. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.