Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Caute,

ako uz nadpis vravi, rad by som zistil, na zaklade coho mi auto vypise hlasku "catalytic coverter fault"...ako vie, ze katalyzator odisiel? Na zaklade merania tej druhej lambdy, ktora je za katom, alebo ma kat. nejaky vlastny snimac navyse? V manuali k autu pisu, ze ta hlaska znamena problem so vstrekovanim ci zapalovanim. A ze je nebezpecie znicenia katalyzatoru. Takze ako je to teraz, hlaska znamena len nebezpecie, tj. este sa nic nemuselo stat, alebo katalyzator uz odisiel? :-)

Pretoze posledne mi to pri jazde vyhodilo + auto preslo do nudzoveho rezimu - vykon siel dole, cele zacalo vibrovat, zmenil sa zvuk motora, blikala kontrolka motora a kazdych cca 5s pipalo. Siel som este asi 15km, pretoze nebolo ine vychodisko.

Ked som prisiel do ciela, po cca 3h stati, kedy na auto aj poprsalo som nastartoval a chyba zrazu nikde. Sama od seba zmizla. Vsetko sa vratilo do normalu, siel som potom 250km bez problemu.

Zeby nejaky studenak niekde, alebo konektor? Udaje o aute su v podpise, nabehanych 162000km.

Dakujem.

Upraveno uživatelem shiro
Odesláno

Takto sa najčastejšie správa keď odchádza zapaľovacia lišta, ale môže to byť aj niečo iné v zapaľovaní alebo v vstrekovaní, pomohla by diagnostika. Pri poruche zapaľovania sa dostane nespalený benzín až do katalyzátora a to ho po nejakom čase môže zničiť takže s tým netreba zbytočne jazdiť ale čím skôr riešiť. Pre poruchy zapaľovania je tipické, že po vychladnutí môže problém zmiznúť. Keby bol katalyzátor KO tak už by tá chyba zostala natrvalo. Ak má auto 162t a rampa ešte nebola menená tak je to tak akurát, poznám ľudí, ktorí to museli vymeniť ešte oveľa skôr.

Vadný katalyzátor auto odhalí porovnaním hodnôt 1. a 2. lambdy sondy, plyn po prejdení katalyzátorom musí dávať iné hodnoty na lambde ako na vstupe. Ak druhá sonda nameria nesprávne hodnoty tak potom je už katalyzátor neúčinny alebo je vadná samotná sonda.

Mohol by si aj viacej používať hľadanie, myslím že všetky odpovede na tvoje otázky by si tu už niekde našiel.

Odesláno (upraveno)

Posledne bola menena prva lambda, pred katalyzatorom, lebo auto hlasilo "antipollution fault"  a error P0130. Menili sa aj sviecky. V servise pozerali aj zapal. rampu, no nic nenasli...pochybujem ze sa daco da najst, ked je to cele zaliate v plaste.

Posledne mam problemy s touto hlaskou ohl. katalyzatora a s nestabilnymi otackami na volnobehu. Par krat mi aj spravilo, ze po pridani plynu sa zacalo dusit, akoby nejaka spina v benzine...proste netahalo, sotva slo. Po chvili to bud prejde same, alebo staci 1-2x nastartovat. Auto inac normalne jazdi, startuje okamzite, na 1x.

Ked som pozeral errory, tak to vyhodilo P0135 a P0136, no auto nic nehlasilo na displeji.

Este som si vsimol, ze ked prudko pridam plyn, tak sa motor na pol sekundy akoby zahlti...nereaguje, alebo akoby najskor padli otacky tak o 100ot dole. Potom  to kratucko zapiska, ako ked preklzuje klinovy remen (ale len na desatinu sekundy asi) a otacky vyletia nahor, ako maju. Robit to dost casto, hlavne ked je zahriaty. Ten remen idem inac menit uz tiez, ma zo 5r.

Hladanie som pouzil, no vacsinou su to same diesle, co mi je nanic. Alebo su to obecne veci, nenapisu ani motor...opat nanic.. Alebo je to rozno poroztracane, aby si to clovek poskladal z 20 topikov...dve-tri hodiny studovat vsetok balast, aby som nasiel co potrebujem, fakt nemam cas. uznaj. Skusal som podobne hladat aj ohladom lambda sond, ked som zhanal info a dopadlo to podobne.

Preto mi pride jednoducho efektivnejsie, ked dam otazku presne ohladom mojho problemu ako celku.

Upraveno uživatelem shiro
Odesláno

Diagnostiku na peugeoty si samozrejme nepoužil... tá by ťa hneď nasmerovala či máš skúmať zapaľovanie alebo vstrekovanie. Na zapaľovacej rampe samozrejme väčšinou nie je vidieť nič, na to je práve dobrá tá diagnostika, mne to vypísalo hneď aj na ktorých valcoch sa vyskytla chyba zapaľovania a keďže vynechávali dva valce naraz, hneď padlo podozrenie na rampu zapaľovania. Jediné čo sa dá opticky skontrolovať, keď dáš dole kryt rampy a za tmy alebo za šera uvidíš hore na motore záblesky tak zrejme už vysoké napätie z rampy preskakuje na kostru a nedostáva sa na sviečku. Samozrejme skúmať vždy na poriadne zahriatom motore keďže za studena sa to neprejavuje.

Čo sa týka toho hľadania, tak ten balast ako píšeš, vzniká práve preto, že nikomu sa nechce hľadať a každý by hneď zakladal nové vlákno (alebo dokonca aj viac!), potom je ten istý problém na 20tich miestach. Takže preto.

Odesláno

Origos diag samozrejme nemam. Mam akurat tu lacnu ebayacku ELM327, dokopy to nic nevie, ale aspon errory ukaze. Inac chodim do autorizaku, kde samozrejme neviem co robia, lebo tam niesom. Idem tam riesit este popisovane problemy, tak vedia ze sa na to maju zamerat. Uvidime co najdu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...