Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hledal jsem téma a nenešel. Dá se sehnat spodní hadice od turba samostatně? Je to ta co jde z toho plastového vedení do toho téčka pod chladičem. Na serviceboxu jsem to našel jen jako celek.

• O 4 roky později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím, chtěl bych oživit toto téma. sháním hadici k turbu na motor 2.2 hdi 125kw peugeot 807. Jedná se o gumovou hadici spojující trubku která vede pod motorem s intercoolerem. Je to takové elegantní "esíčko" jedinou zmínku o této konkrétní hadici na netu jsem našel zde: https://www.vrakovistecitroen.eu/hadice-turba-citroen-c8-peugeot-807-2-2-hdi-125kw-0382lf/

Pokud máte nějaký nápad kde hledat, uvítám cokoli. Už jsem zkoušel i ebay a aliexpress když jsem nepochodil na eshopech s náhradními díly...

Upraveno uživatelem PeetStejskal
úprava linku
Odesláno

Díky za rychlou odpověď, já koukám, že je to položka č. 7 nikoli č. 1, prostoru tam kolem tohohle motoru nikdy není mnoho 🙂, ale problém vidím v tom, že ze strany od té trubky pod motorem se k ní ta hadice nepřichycuje klasicky stahovací objímkou, ale je tam kovový nátrubek s těsněním a zajišťuje se to drátovou sponou, takže nevím jak bych to tam chytal. I ten tvar by asi způsoboval zploštění rovné hadice v ohybech. Nicméně ještě jednou děkuji za posun, alespoň vidím č. dílu.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jen pro info pro ostatní, jak jsem vyřešil nedostupnost a drahotu originální hadice (viz. výše).

Pod tím originálním číslem (0382 LF - chtějí za ní někde i přes 6 tis. Kč) se dá na internetu dohledat běžně dostupná náhrada pod číslem (0382 HG - k sehnání i do 450 Kč, ale nemá ten kovový konec). Objednával jsem zde: IM díly - 680412.

Hadice přišla, vypadala podobně i průměr víceméně seděl, kovový konec jsem přendal z originální hadice a stáhnul nově zakoupenou stahovací kovovou sponou (12 Kč), potud super. Ale hadice byla přece jen trochu jinak tvarovaná a evidentně i trošku kratší, takže dostat ji oběma konci tam, kam patří byl shora kudy jsem sundal originální hadici (po vyndání filtrboxu a kastlíku na hever) to byl neřešitelný problém. Musí se na to zespoda kudy to po použití docela slušné síly šlo, ale mám trochu obavu jestli se hadice tím jak se tam šponuje za nějaký čas o nějakou hranu na přírubách neproděraví znovu, uvidíme. Zatím drží, třeba se teplem trochu přizpůsobí.

Takže ještě jednou díky za to číslo dílu, bez toho bych se těžko hnul.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...