Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

1. problém u výrobce samotné koule

2. problém v úředníkovi, co to kdy zapisoval do TP.

Těch 1200kg je maximum, co povoluje výrobce auta jako bržděnej vlek, pokud výrobce koule garantuje pro kouli míň, platí údaj výrobce koule. Víc než povoluje výrobce auta by nemělo jít zapsat, nicméně už jsem 405-ku se zapsanou koulí 1500kg párkrát viděl.

Nicméně není příliš zdravé s něčím takovým skutečně jezdit, natož pak se s tím vydat do zahraničí, kde jaksi pro takovéhle zaflaškové zápisy nesmyslných hmotností nemívají příliš velké pochopení a na rozdíl od našeho banánistánu to v klidu a nemilosrdně oflastrují. Včetně oblíbeného fíglu, kdy se za flašku napíše váha prázdného vleku 200kg, ačkoliv ve skutečnosti váží dvojnásobek - Němčouři mívaj váhy a často je i používají...

Odesláno

Pokud máš na mysli vlek jakožto podvalník na auta, tak na auto velokosti 405 můžeš leda tak zapomenout. Ze starších křápů tak Omega, Scorpio, nebo bych věděl o solidním autě s 1900kg koulí, co teďka kamarád prodává - Mercedes W124 combi, 3,0TD šestiválec automat, z těhle auto na tahání bezkonkurenčně nejlepší, ale taky zdaleka nejdražší.

Jinak sebelepší vlek se nevyrovná odtahovce, s tou se jezdí a dělá o pár řádů jinak - a o jedné starší, do 3,5t na řidičák B, bych asi taky věděl...

Odesláno

já mam 890/560 kg nák málo ale stačí.Stejně mam tak blbou kouli že bych jí nejradši vzal flexou.Prochází skrz nárazník.A pod autem je ubrovská matice na kterou neni přístup a je zarezlá jako prase.A nárazník řezat nechci takže je tam na furt.

K tem nesmyslum v techničáku.Mě i původnímu majiteli do malýho tech.napsala náká krá.....na ouřadě 2,0D to peugeot nikdy nedělal a to mam 1,8 TD

Odesláno

Ad 1,9D vs 2,0D - obojí zapsáno v TP je zcela v pořádku, a jedná se o tentýž motor 1905ccm. Stejně tak jako když je zapsáno 1,1i a 1,2i...

prostě a jednoduše, jeden čas platilo pravidlo, že místo klasického zaokrouhlování na 1 desetinné místo se zaokrouhluje vždy nahoru. Takže tohle zrovna nesmysl není - a v TP je stejně ještě samotná kolonka pro motor, kde se zdvihový objem píše přesně. Pokud ovšem napsali 2,0D místo 1,8TD je to samozřejmě chyba - 1,8TD jinak zapsat nelze.

Odesláno

ad koule: Taky mám zápis znějící na 450/1200kg.

Někdy by se mi ale hodilo víc (třeba když kolegovi klekne auto), takže au?ák od odtahovky by se občas hodil (btw. Oddie, za kolik by ta kára asi tak byla?- informativně).

ad TP: mám 1.9STDT a v TP mám zapsáno 2.0SRDT, jelikož výbavu STDT v žádných tabulkách nikdo nemá a to 2.0 hezky vysvětlil Oddie.

Odesláno

Ten Mercedes je r.93, a dotyčnej za něj chce tuším 140-150tis - docela rána za tak staré auto, ale voni se fakt v téhle relaci držej. Prodává to, páč si pořídil ofrout, blázen jeden, jinak by to pryč nešlo.

Ta odtahovka za kolik by byla nevím, to bych se musel poinformovat, ona není přímo na prodej, jen majitel zvažuje koupi novější, tak by měl aspoň impuls.

Odesláno

Meďour by nebyl špatnej, ale cena je fakt docela vysoká. Tu odtahovku jsem chtěl vědět jen informativně (možná bysme ji vzali dohromady s klukama v práci, ale jen možná)...

Odesláno

Odtahovka by měla být těsně přes 100tis, je to Peugeot J5 2,5D r.91, solidně udržovaná, dost věcí nových nebo dělaných celkem nedávno - pokud vím rozvody, trysky, těsnění, komplet podvozek... Na místní použití je to super věc, na ježdění dálek po Evropě to ale nejni.

Odesláno

omegu mam A ckovou tam ma 1250 na kouli a prave proto se rozhlizim pac jsem sni onehda tahnul 205 na podvalniku cca 1200 km a uz nikdy vice jizda smti :roll este ze nas nezastavili nemecky plicajti pac by nas rovnou asi zavreli

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...