Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

sterace magic wash - dodělání?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, zaregistroval jsem, že nová 5008 a možná i 3008 má řešeny ostřikovače skla nově pomocí magic wash stěračů. Podle toho co jsem vyčetl na webu se nejedná o speciální stírací lišty s tryskami, ale tryska je na rameni stěrače a nějak přidělána i k liště a stříká podél lišty. Není tady někdo ze servisu, kdo věděl zda se to nedá s trochou domácí pomoci udělat i na jiná auta? Myšleno tak, že by člověk koupil originál trysku, ale hadičku atd by si již napojil sám.

• Mojo2 changed the title to sterace magic wash - dodělání?
Odesláno

chci to vidět v realu, ale na emotion day jdu az na konci cervna. Vzhledem k tomu, ze na 5008 jsou stěrače okolo 60cm tak bych to uvítal, protože ty rozprašovací trysky nenamáčej celý sklo

Odesláno

Na 405 byla trubička se 4 nebo 5 dírkami. Celkem jednoduchá, k ní gumové hadičky.

Okoukni to, ale zřejmě to bude jako náhradní díl šíleně drahé a stejně se to bude muset dobastlit.

Já už teď málo jezdím, tak už mi to nestojí za námahu, vyvíjet to.

Hlavní technický problém je, jak to snadno připevnit k různým typům ramínek, tak jak se během let mění.

Odesláno

Podle dostupných info (naživo jsem to ještě neviděl) je to uchycené přímo na liště stěrače na jednom konci a "kropí" to přímo list stěrače po celé jeho délce. Koukal jsem do SB (nová 5008 a 3008 a i na Cactus, který to měl jako první) a nikde to tam vidět není :myslim Hadičky končí spojkou, a pak už nic. Ale možná špatně koukám :nevim 

Odesláno

Posílám foto řešení. Ramínko stěrače má dvě trysky. Stříkají od středu ke koncům. gumiček.  

tryska.jpg

Odesláno

Aháááá :super Já čerpal z tohohle videa. Ale to je asi nějaký prototyp :aut 

Každopádně podle toho tvaru to půjde 100% dobastlit na jiný typ auta. Bude stačit stejný typ ramínka - uchycení pro lištu stěrače. Předpokládám, že tam nějaké spešl úprava na ramenu nebude :myslim  

Odesláno

No tohle (tvé foto) vypadá na ten systém, co jsem dával já video. Ale to bude z Citrouše a ten to má už od roku cca 2014. Takže u Peugeotu to bude nějaká modifikace :myslim 

Odesláno

To přiznám, že mě nenapadlo. Tzn. ještě snadnější vyrobit podomácku - T kus se dvěmi tryskami.

Mohl by někdo dát VIN auta, které to má (vlastní nebo předvaděčka u prodejce), pokusím se zjistit na serviceboxu, kolik by to stálo doobjednat. Případně, zda je to součástí kupovaných stěračů při výměně.

Odesláno

Jak jsem psal výše, tak v SB jsem to nenašel. Ale je možné, že přímo podle VIN tam něco bude vidět. O tom, že stará 5008 má stěrače "autobus" a nová má "klasiku" jsem psal už v tom předchozím vláknu. 
Myslím, že pro "autobus" stěrače bude mít řešení Citroen pro nějaké ty jejich "grant picassa" :myslim 

Odesláno (upraveno)

Frajer z Peugeotu mi říkal,že první zákazníci 3008 si stěžovali na zamrznutí "měděných" trubiček vedoucích k odstřikovačům...

20170524_160623.jpg

Edit: ten xicht není můj, ale toho z Peugeotu :D

Upraveno uživatelem pavelu96
Odesláno

obávám se, že tohle dodělat/předělat nepůjde, maj to dobře vymyšlený :-(

mě štve, že na 5008 jdou nejprve stěrače a až po chvilce začne stříkat voda a taky, že to prostě nenamočí celé sklo, pokud teda člověk nevystříká půl nádržky

PS: když už jsou tu ty schémata, nemohl by sem někdo hodit schéma jak se dostat nejlépe k nádržce ostřikovačů, už chvíli si pohrávám s myšlenkou tam dát na hadičku zpětnej ventil

Odesláno

Nádržka odstřikovačů je v pravé spodní části nárazníku. Dobře se tam dostaneš po sundání podběhu předního pravého kola.

V zimě jsem měnil motorek odstřikovačů. - Je "chytře" umístěn směrem k nárazníku. Takže stačí u 5008 kopnout zprava vedle mlhovky do nárazníku a zlomí se motorek ve  spoji s nádobkou...:bacha

Odesláno

Nejprve stěrače? Zatím jsem na "8." řadě tohle nezažil. Nejdříve to rozpráší kapalinu, a pak sepnou stěrače. Ostatně i proto se tenhle "magic wash" vyvíjel - i kvůli bezpečnosti, kdy řidič chvilku nic nevidí, než to stěrače setřou.
Zpětný ventil dej klidně někam na hadičku, co vede k ostřikovačům. Nemusíš kvůli tomu nic rozebírat ;)  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...