Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, vím že toho tu je hodně ale prosím o napsání co je to regenerace fabu a co to při jízdě dělá a prosím bylo mě řečeno že pro spálení sazí musím jezdit plynulou jízdu aspoň 15 min.  a je jedno jakou zařazenou rychlostí nemyslím tím 1,2.  Děkuji

Odesláno

Jestli fabu to nevím, to by jsi musel do Rychnova nad Kněžnou, kde vložky Fab dělají.

Regenerace fap filtru je vypalování sází usazených v samotném filtru. Regenerace se spouští automaticky po ujetí určité vzdálenosti. Poznáš to třeba zvýšenými otáčkami a spotřebou nafty. Po regeneraci zůstává ve filtru nespálený popílek. Nad určité procento se stává filtr neprůchozím a následuje jeho vyčištění, výměna nebo jeho... A k tomu je tady už napsáno spousty ve vlákně o FAPu.

Odesláno

Já to třeba na autě vůbec nepoznám, jediné co se mi občas stává, když jezdím jen krátké trasy, tak se spouští ventilátor i u studeného motoru, když se auto snaží vynutit si regeneraci. Zkusil jsem to napíchnout na dia a tam v hodnotách bylo aktivní spuštění elektrospotřebičů, tak jsem to nechal napíchlé a jel to projet po dálnici a sledoval co se bude dít, po 15km na dálnici, ustálenou 80km rychlostí se nedělo vůbec nic, jakmile.jsem sjel z dálnice, zastavil na křižovatce, tak začla stoupat teplota a během průjezdu vesnicí 50km rychlostí se filtr regeneroval, na jízdě jsem nic nezpozoroval.

Takže auto si filtr regeneruje když potřebuje a není třeba se o to nějak zvlášť zajímat.

Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)

kdo má zájem být o regeneraci FAP filtru informován, je tu někde postup dodělat si kontrolku, která bude informovat o začátku a konci regenerace, zkusím najít :)

tady

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...